Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусна рецептa за агнешка дроб сарма

Ключови думи: агнешка дроб сарма, дроб сарма, рецепта

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

агнешки дреболии 1 кг черен дроб, бял дроб, момици, черва

ориз 1 чаена чаша

пресен лук 1 връзка

агнешко було 1 брой

магданоз 1 връзка

джоджен 1 връзка

черен пипер 1/2 чаена лъжица

яйца 3 броя

кисело мляко 600 грама

олио 1/2 чаена чаша

РЕЦЕПТАТА:

Рецептата за агнешка дроб сарма безспорно се числи към класическите за българската национална кухня рецепти. А да приготвиш вкусна дроб сарма е лесно! Агнешката дроб сарма е ястие типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Дроб сарма може да бъде сервирана като вкусно основно ястие, дроб сарма може да бъде и гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.

Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути. Докато варите агнешките дреболии измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте докато оризът стане стъклен.

Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.

Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.

Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тази смес дроб сармата. Печете отново до порозовеняване на заливката.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата Някои изненадващи факти по тази сложна тема Край на заблудите – защо той не е сродната ви душа Признаците, че нямате връзка със сродната си душа, както предполагате
5 от най-верните зодии в любовта На тях винаги може да се разчита във връзките След празниците: Време е за разтоварващи дни - ето как да отслабнете бързо Черешите са чудесен плод за прочистване на организма
6 грешки с възпитанието, които ни провалят като родители Опитвате се да отгледате перфектно дете Донка Байкова: Българите не сме дебели от преяждане, а от неправилен режим Как да прочистим тялото след празничното преяждане
Защо наричат босилека - царска билка Историята на босилека се проследява до древни времена Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода
Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Яни от „Фермата“ ще става татко Двамата с половинката му Криси са в очакване на момченце, а щастливата новина я споделиха в социалните си мрежи
Окончателно: България без Назарян на Олимпиадата Двукратният европейски шампион пропуска последната квалификация заради контузия Това е тайната на перфектната коса С тези трикове ще я направите меко казано зашеметяваща