Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За ценителите на изтънчения вкус - аспержи по италиански

Ключови думи: аспержи по италиански, рецепта аспержи, флагман

Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства вече почти 2000 години. Те са бързи и лесни за готвене и правят всяко ястие по-специално. Ето два начина да си приготвите тази суперхрана. Рецептата е на италианския готвач Джино Д'Акампо.

Необходимите продукти са:

Аспержи с поширани яйца:

300 г аспержи
6 с.л. зехтин екстра върджин
3 с.л. бял винен оцет
4 пресни яйца
сол и черен пипер

Аспержи с разтопено масло и пекорино:

400 г аспержи
150 г масло със сол
80 г сирене пекорино
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За аспержите с поширани яйца отрежете твърдите краища на аспержите и обелете долната им част с помощта на белачка за зеленчуци. Поставете ги в чиния и ги полейте с 2 с.л. зехтин.

2. Загрейте грил-тиган за 5 минути на силен огън. Поставете аспержите в него и гответе 5 минути, като обръщате от всички страни.

3. Поставете съд с подсолена вода да заври. След това добавете оцета и намалете силата на огъня така, че водата съвсем леко да ври, на повърхността ѝ трябва да се появяват не повече от 2-3 балончета. Чукнете всяко яйце в порцеланова чаша. Потопете дъното на чашата и внимателно пуснете яйцето във водата. Гответе всяко яйце 3-4 минути, докато се втвърди. Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица.

4. Върху аспержите поставете по едно бланширано яйце във всяка порция. Поръсете със сол и черен пипер и с по 1 с.л. зехтин.

5. За аспержите с масло и пекорино почистете аспержите по същия начин. Поставете аспержите в съд с 2.5 литра подсолена вряща вода и варете 4 минути. Прецедете аспержите и ги разпределете в 4 чинии.

6. Разтопете маслото на слаб огън.

7. Разпределете печените аспержи в чинии. Полейте ги с разтопено масло и поръсете със сол, черен пипер и фино настъргано пекорино.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Показа палата си за милиони, дворът е като от приказките Анелия разтвори вратите на луксозния си дом в полите на Витоша ГДБОП и ДАНС разбиха престъпна група, предоставяла незаконно българско гражданство Органите на реда извършват претърсвания на различни адреси
След тупаник при съседите: 17-годишен българин е арестуван в Гърция, задържаха и майка му До инцидента се стигнало заради свада с негов връстник Радев: Да си внесем депутати за по 500 лв, може те да са по-отговорни и ангажирани Все по-неубедително звучат успокоенията на властта за цените, казва той
Ивелин разсипа Тошко: И тоя стана мутра, нищо, че е висок 1,40 м Започнал е да говори по начин, по който хората са второ качество, а той е някакъв богоизбран, каза лидерът на „Величие“ по негов адрес Двойно повече възможности за участниците в националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, подкрепена от А1 Два пъти повече време и близо удвоен брой обучения ще получат стажантите във водещи компании-членове на СъветаИнициативата предоставя на младите хора разнообразни възможности да надградят уменията си чрез специализирани обучения и опит в реална бизнес среда
„Лятна жълта рокля“ превзе TikTok, китайка пее хита на Веско Маринов Китайска инфлуенсърка с френски акцент превърна песента му в глобален вайб Как да охладите апартамента си през лятото без климатик и допълнителни разходи Кaк рaбoти метoдът Flaschenkühlung
Жена роди в тоалетната на дискотека Посетителите клуба се обадили на службите за спешна помощ, когато разбрали какво се случва Гонзо стана заместник-председател на комисия в УЕФА Андрей Петров е изпълнителният директор
Фестивал в Несебър дава сцена за изява на 600 деца от 6 държави Форумът обхваща дните 2-6 юли и ще се проведе на сцената на амфитеатър „Жана Чимбулева“ Созопол осъмна с планини от фасове, бутилки и стъкла след посрещането на Джулай Морнинг