Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

За ценителите на изтънчения вкус - аспержи по италиански

Ключови думи: аспержи по италиански, рецепта аспержи, флагман

Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства вече почти 2000 години. Те са бързи и лесни за готвене и правят всяко ястие по-специално. Ето два начина да си приготвите тази суперхрана. Рецептата е на италианския готвач Джино Д'Акампо.

Необходимите продукти са:

Аспержи с поширани яйца:

300 г аспержи
6 с.л. зехтин екстра върджин
3 с.л. бял винен оцет
4 пресни яйца
сол и черен пипер

Аспержи с разтопено масло и пекорино:

400 г аспержи
150 г масло със сол
80 г сирене пекорино
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За аспержите с поширани яйца отрежете твърдите краища на аспержите и обелете долната им част с помощта на белачка за зеленчуци. Поставете ги в чиния и ги полейте с 2 с.л. зехтин.

2. Загрейте грил-тиган за 5 минути на силен огън. Поставете аспержите в него и гответе 5 минути, като обръщате от всички страни.

3. Поставете съд с подсолена вода да заври. След това добавете оцета и намалете силата на огъня така, че водата съвсем леко да ври, на повърхността ѝ трябва да се появяват не повече от 2-3 балончета. Чукнете всяко яйце в порцеланова чаша. Потопете дъното на чашата и внимателно пуснете яйцето във водата. Гответе всяко яйце 3-4 минути, докато се втвърди. Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица.

4. Върху аспержите поставете по едно бланширано яйце във всяка порция. Поръсете със сол и черен пипер и с по 1 с.л. зехтин.

5. За аспержите с масло и пекорино почистете аспержите по същия начин. Поставете аспержите в съд с 2.5 литра подсолена вряща вода и варете 4 минути. Прецедете аспержите и ги разпределете в 4 чинии.

6. Разтопете маслото на слаб огън.

7. Разпределете печените аспержи в чинии. Полейте ги с разтопено масло и поръсете със сол, черен пипер и фино настъргано пекорино.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шести ден продължава издирването на 25-годишния Станко Скечелиев от Казанлък Родителите му и добровлци го издирват в планината, а последните му следи са в района на Енина и Крън Подробности за масовата стрелба по време на детско парти Тотален ужас вместо празник
Намериха труп в София Починалият е бил на 60 г. Правят кашкавал за 5 бона в България, уникален е Много е полезен за спортисти
Хеликоптер се разби фатално в Централна Европа Трагедията близо до Жешов Ужасна катастрофа в София По неофициална информация има загинал полицай
Почина Емил Хърсев Финансистът бе подуправител на БНБ Какво ще е времето в началото на декември Полъхът на зимата се усеща
„Клечка кибрит“ на Дует „Paradox“ оглави “Ново 10+2” за хит на месеца Порасналите малки кибритопродавачки от Бургас не дадоха шанс на конкуренцията с новото си видео, обяви водещият Васко Громков Успех за Мъри Стоилов в Турция Гьозтепе с обрат
Вики от "Ергенът" с нова кауза Учителка е Удар по престъпността в София Задържаха 13 души при спецакция срещу наркоразпространението в столицата