Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Абсолютно изкушение: Чийзкейк брауни за десерт

Ключови думи: Чийзкейк, брауни, десерт, рецепта, шоколад

Днес сме ви подготвили един изненадващ, но изпробван и одобрен десерт, който съчетава две любими неща – наситено шоколадова брауни основа и плътен чийз крем, който образува полутечен център. Приготвя се много лесно, а най-важното е да уцелите времето за печене, за да запази правилната текстура. Но повярвайте ми – искате да го опитате.

За брауни в тавичка 10х30 см. ще са ви необходими следните продукти:

За браунито:

160 г черен шоколад/кувертюр

4 с.л. кокосова захар

4 с.л. кокосово масло

2 яйца

1/3 ч.л. сол

80 г лимецово брашно

1 ч.л. бакпулвер

За чийз слоя:

270-300 г крема сирене

3 с.л. кокосова захар

1 яйце

80 г бял шоколад, на парченца

Ванилия

Начин на приготвяне:

Подгответе си на котлона бенмъри с тенджера с вода и купа над нея. Нарежете черния шоколад на парченца и го поставете в купата, добавете захарта и маслото към него и разбъркайте до пълно разтапяне на шоколада. Премахнете от котлона. След като леко охладите за около 2-3 мин. шоколада, добавете към него двете яйца едно по едно при постоянно разбъркване с миксер. Добавете солта, бакпулвера и брашното и разбъркайте до постигане на хомогенна, разтеглива, гъста смес.

За подготовката на чийз слоя в чиста купа разбийте с миксер за 1-2 мин. крема сиренето, след което добавете яйцето, захарта и ванилията. Когато кремът е хомогенен, добавете наситнения шоколад и разбъркайте добре. Застелете леко намазнена тавичка с хартия, така че тя да залепне плътно. Добавете половината от брауни сместа и разстелете равномерно в тавичката.

Отгоре намажете с чийз крема. Над него добавете внимателно остатъка от брауни сместа и с клечка за зъби направете хоризонтални линии по цялата площ, а после и вертикални, за да се комбинират двете смеси. Запечете в предварително загрята фурна на 190*С с вентилатор за около 17-20 минути. Охладете и се насладете, а обещаваме ви – ще ви хареса!

2
Коментара по темата
2.
Каракольо
12.03.2021 23:41:14
туй прилича на две лайна и посредата сополи
1.
*********
12.03.2021 22:39:50
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
  Добави Коментар
Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново  Мощен ураган край бреговете на... Мексико
Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние
"Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник Земетресение в съседна страна Трус в Гърция
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде