Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сицилианска Капоната и как да си я приготвим вкъщи

Ключови думи: Сицилианска Капоната, рецепта, брускети, чесън, масло

Ще ви представим рецептата за сицилианското ястие Капоната. Зеленчуковото изкушение в миналото се е сервирало като разядка в местните пивници заедно с препечени брускети с масло и натъркани с чесън. То било изключително подходящо, тъй като студено, директно извадено от хладилника, е също толкова вкусно, колкото и топло. Ястието звучи обикновено и включва патладжани, чушки, домати и лук, но допълнителните съставки, като маслини, каперси, целина и оцет му придават много по различен и приятен вкус от това, което си мислите, че ще се получи.

Капонатата освен студена, може да се сервира и топла, като основно ястие или като гарнитура за месо. Едно е сигурно, ако си я приготвите веднъж, задължително ще повторите, пише Трафикнюз

Ето и как да си приготвите сицилианска Капоната у дома:

Продукти:

2 патладжана

3 чушки (по възможност различен цвят, за да стане ястието ви по-ефектно)

1 глава лук

2 стъбла целина

2 скилидки чесън

100 г зелени маслини без костилки

2-3 домата (белени)

30 г каперси

50 мл червен винен оцет

120 мл зехтин

1 с.л. кафява захар

сол и черен пипер на вкус

1 връзка магданоз

Приготвяне:

1. Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.

2. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.

3. Нарежете лука, чушките, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин, докато станат полуготови.

4. Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете със сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути.

5. Поръсете с наситнен магданоз и консумирайте с удоволствие.

1
Коментара по темата
1.
сицилианската
24.01.2021 11:20:26
капоната си е чисто българско кьопоолу....
  Добави Коментар
Тези зодии са склонни към вредни навици и зависимости Обръщайте внимание не само на вашия слънчев знак, но и на асцендента БТПП: Законопроектът за въвеждане на еврото крие рискове за бизнеса и пазара Палатата предупреждава, че предлаганите мерки създават несигурна среда, отварят врати за произвол и подкопават доверието на инвеститорите
Забраняват промоциите в големите вериги Законопроектът за веригата на доставки на земеделски продукти и храни гласи, че отстъпката от цената не може да бъде повече от 10% БТПП: Държавата ходи по пари, а не се навежда да ги вземе Ще станем световни шампиони по пожари, притеснен е зам.председателят на палатата Красимир Дачев
ЕК позволява авансови плащания до 85% към земеделците в ЕС Новата мярка цели да облекчи ликвидните затруднения на фермерите, засегнати от климатични аномалии и търговско напрежение Сънувам я тази турска баница с кашкавал и сирене, откакто я опитах миналото лято! Днес ви предлагаме един специален вариант на бюрек, който се приготвя в района на оживения южен турски град Адана
Лошо ми е! Помните ли Али Ръза? Нещо се случва с него, неузнаваем е В момента актьорът е кожа и кости, а на лицето му е изписано страдание Отново печалба от над един милион
Чака трето дете (СНИМКИ) Антония Петрова е бременна Земетресение разлюля Югозападна България, епицентърът е... Сеизмолозите следят обстановката, като засега няма повишена тревога
Дъщерята на Тодор Славков – Катерина, израснала със спомена за един нежен, но не перфектен баща Наследницата на рода Живкови завърши Италианския лицей със стил, а мечтите ѝ са далеч от славата и политиката Палатът на Коцето в Царево струва 2 млн. лв. (СНИМКИ) Ако някой още се пита как изглежда луксът на родна земя – Константин вече има отговор: с гледка към морето и усещане за милиони