Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете най-вкусния кекс с ябълки и орехи

Ключови думи: кекс с ябълки и орехи, флагман, рецепта за кекс с ябълки

Есента ухае на печени плодове. Няма нищо по-хубаво от аромата на току-що приготвения сладкиш с ябълки и канела, който винаги правим през този сезон. След щрудела с готови кори, той е най-предпочитан за похапване за закуска.

Понеже знаем, че обичате да ви даваме рецепти със сезонни плодове и зеленчуци, днес ще ви представим една много лесна и икономична. Разбира се, основно място в нея заемат ябълките, които много от нас обожават да консумират по това време на годината.

Ето какви продукти още са ви необходими: 
- 3 големи ябълки; 
- 2 яйца; 
- 1 ч. ч. захар; 
- половин бакпулвер (15-20 г); 
- 125 мл олио; 
- 1 пакетче ванилия; 
- половин чаена лъжица канела; 
- пудра захар за поръсване. 

Как да приготвите кекс с ябълки и орехи? 
Взимате подходяща купа и чуквате яйцата. Разбивате ги с телена бъркалка или миксер, след което добавяте захарта и продължавате.

Към сладката яйчена смес добавяте олиото и отново разбърквате.

Измивате и изчиствате ябълките, след което ги настъргвате на най-едрата част на рендето.

Следващата стъпка е да объркате отделно брашното (пресято предварително) с бакпулвера, ванилията и канелата. После постепенно добавяте към яйцата, като бъркате енергично с миксера.

Накрая добавяте настърганите ябълки и парченцата орехи към тестото, като разбърквате с лъжица или шпатула.

Сместа се изсипва в добре намазана с олио форма за кекс. Ако желаете може да поръсите и малко брашно, за да сте сигурни, че ще се отлепи след изпичане. Пече се на добре загрята фурна, на 170 градуса, като след около 30 минути е готов.

За да проверите дали кексът с ябълки и орехи е добре изпечен, боднете клечка за зъби в него. Ако след изваждането ѝ по нея няма тесто, то вече може да изключвате фурната.

Кексът, продуктите за който ще откриете ТУК, се сервира изстинал. По желание може да го поръсите с малко пудра захар или да го гарнирате с любимия ви плодов чай.

Източник: Tialoto.bg

3
Коментара по темата
3.
Маргарита
17.11.2020 11:16:21
Колко брашно се слага????
2.
Тони
17.11.2020 02:21:06
И орехите :))))
1.
Ути
16.11.2020 20:45:00
Няма го брашното в рецептата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади