Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Време е за пица. Направете си домашно калцоне с пеперони и чедър

Ключови думи: пица, калцоне, пеперони, чедър, рецепта

Продукти:

75 г мая
235 мл топла вода
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
300 г брашно
1 чаена лъжица зехтин
125 г рикота
170 г чедър, настърган
115 г колбас пеперони, нарязан
35 г пресни гъби, нарязани
1 супена лъжица сушен босилек
1 яйце за намазване

Приготвяне:
За да приготвите тестото: 

В голяма купа разтворете маята в топлата вода. Добавете 1 супена лъжица зехтин, солта и захарта. Смесете със 125 г брашно и разбъркайте добре. Оставете да почине няколко минути. Внимателно добавете останалото брашно. Омесете меко и гладко тесто. Месете върху набрашнена повърхност около 5-6 минути, докато стане еластично. Поставете тестото в купа, намазана с 1 чаена лъжица зехтин. Покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса 40 минути, докато се удвои. 

За да направите пълнежа:

Докато тестото втасва, смесете рикотата, чедъра, пепероните, гъбите и босилека в голяма купа. Разбъркайте добре. Покрийте и оставете в хладилник за 30 минути да се охлади. Загрейте фурната на 200 градуса. 

След като тестото е готово, разделете го на две топки. Разточете ги върху набрашнена повърхност. Напълнете всеки кръг тесто с плънката, като я разпределите поравно. Пълнете откъм единия край на тестото, така че да можете да прехлупите с другия край. След като затворите калцонето, притиснете добре краищата му, за да го запечатите. Направете същото и с другото калцоне. 

Намажете пиците с разбитото яйце. Печете за 30 минути до златисто.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Созопол ще посрещне Гимкхана и Супер Рали през уикенда На 1 ноември от 11:00 ч. на наказателния паркинг до стадиона участниците в Гимкхана ще демонстрират умения, скорост и безопасно шофиране Терористи щяха да потопят САЩ в кръв за Хелоуин, ФБР предотврати атентата
Не пропускайте празника на тиквата на пазар „Краснодар“ Цветното събитие ще се проведе на 6 ноември от 16 часа 2 г. и 8 месеца условно за учителя-педофил Христо Кирев Присъдата е прочетена днес при закрити врати заради интимни подробности и малолетната жертва 
Хибрид между ураган и средиземноморска буря със сила 160 км/ч може да удари Балканите Вижте какво се случва Галена натиска последния златен бутон В есенната неделната вечер зрителите ще се насладят на няколко въздействащи музикални изпълнения
Суперлуна е в телец. Какво да очаквате На 5 ноември 2025 г. Луната достига пълнолуние в знака на Телец и е в най-близката си точка до Земята – което прави тази лунна фаза Заместник-министър Красимир Ненов: Сигурната и чиста енергия е двигателят на бъдещия икономически растеж Центрове за данни и изкуствен интелект представлява важна икономическа възможност за страната
Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение Изложба "Аз обичам Черно море" бе открита в Несебър в присъствието на художници, учители и журналисти Любимецът на публиката направи шокиращо разкритие Давид от „Биг Брадър“ призна, че е бил жертва на сексуално насилие
Колосалната сума от 300 бона инвестира Рачков за нов салон на Виктория Изгората на Рачков търси и нови служители, защото вече не смогва сама да се справя с обслужването на клиентите си  Влади Въргала: „Изгубих пари, но не и вярата – фалитът не е провал“ Актьорът разказа в „Преди обед“ за двете си финансови катастрофи, предателствата по пътя и уроците, които са го научили да различава загубата от истинския провал