Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес

Ключови думи: спаначена салата, камила алвес, флагман, рецепта за спаначена салата

Спаначената салата с топъл винегрет на Камила Алвес Макконъхи е наистина лесна за приготвяне и много много вкусна. Красивата бразилка редовно споделя свои рецепти в страницата си в Instagram, а освен това си има и лайфстайл сайт, в който публикува редица интересни кулинарни идеи, както свои, така и на своята свекърва Кей Макконъхи, а и на известни и уважавани топготвачи.
Ако търсите фантастична и впечатляваща рецепта за салата, тогава вижте любимото предложение на Камила за спаначена салата с топъл винегрет! Вкусът на тази салата си е гурме, а освен това тя е подходяща както за обикновена вечеря у дома, така и за специален повод към празнични ястия.

Няколко забележки: Рецептата изисква печени орехи, които можете да си купите от магазина или лесно да си направите сами. Също така, не забравяйте да разклатите и разбъркате добре вашия винегрет, преди да го сложите в салатата. И накрая, тъй като тази салата е топла, ще трябва да я сервирате веднага.

Спаначена салата с топъл винегрет за 4 порции:
Съставки
1/2 килограма бейби спанак (около 5 чаши)
1/4 чаша настърган на едро пармезан
1/4 чаша орехи (Камила използва орехи – пекан или американски орехи)
1/8 чаша тънко нарязан червен лук
4 супени лъжици масло Гхи (пречистено и разтопено краве масло), което може да се замени със зехтин
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжица балсамов оцет

Инструкции за приготвяне:

В голяма купа сложете и разбъркайте спанака с пармезана и орехите, както и с тънко нарязания лук. Загрейте зехтина (маслото Гхи) в малка тенджера или тиган на умерен огън за 2-3 минути. След като се затопли, махнете тигана от огъня и добавете в него горчицата, меда и оцета. Бъркайте докато съставките се смесят добре.
Полейте топлия дресинг върху салатата и сервирайте веднага. По желание гарнирайте с допълнително пармезан.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита
Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Рецепта мечта за козунак! Мек, пухкав, на конци и без месене! Няма никаква разлика с рeзултата от традиционнитe козуначeни рeцeпти, които отнемат часове  
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на островния сезон, обявено за 4 май Събитието с миди на тенекия и музика на плажа се измества за 6 май Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света
Хиляди ще изпълнят площада пред храм "Св. св. Кирил и Методий" за пасхалната служба, ето програмата Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Хапвайте тази здравословна шоколадова торта без никакви угризения Ще се влюбите във вкуса й Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент