Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лесна рецепта за арабски палачинки с крема сирене

Ключови думи: арабски палачинки, палачинки, крема сирене, закуска, рецепта

Списъкът с 50-те най-добри десерта в света включва турска баклава, австрийски щрудел от ябълки, както и арабски палачинки, пълнени с крема сирене, сушени плодове и ядки и често с добавка на розова вода и канела. Сладката и ароматна розова вода е дестилат от розови листенца, но можете и да я замените с някакъв сладък сироп или мед. Има много вариации по темата за арабските палачинки - те се различават както по размер, така и по начин на приготвяне. След пълнене те могат да бъдат сервирани веднага или пържени в масло или запечатани.

Рецепта за арабски палачинки с крема сирене:

Необходими съставки:

За палачинките:

120 г брашно
120 г грис
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка суха мая
1/4 чаена лъжичка сол
580 милилитра гореща вода
35 г смлян шам фъстък
мед по желание

За пълнежа:

1 супена лъжица грис
1 и половина супени лъжици брашно
250 милилитра мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 супени лъжици маскарпоне
60 г хляб на кубчета

Начин на приготвяне:

Поставете сухите съставки в купа, след това добавете вода и разбъркайте. Покрийте съда и го оставете да престои 30 минути. Тестото трябва да е по-тънко от това за обикновените палачинки.

Пригответе пълнежа. Смесете грис, брашното и 60 мл мляко и ванилия. Загрейте това на котлона, като добавите останалото мляко и разбърквайър, докато стане гъсто и пенливо. След това добавете маскарпонето и разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки, след което добавете кубчетата хляб и оставете да се охлади.

Загрейте тигана и изсипете 2 супени лъжици от палачинковата смес. Печете, докато се появят мехурчета. Палачинките не трябва да се обръщат, достатъчно е да ги изпечете само от едната страна.
Поставете около супена лъжица пълнеж във всяка палачинка, съединете краищата и поставете натрошените шам-фъстъци отгоре.

Поръсете с мед, ако желаете.

1
Коментара по темата
1.
free
02.11.2020 11:05:29
Интересно кога и откъде арабите са разбрали за италианското Маскарпоне???
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади