Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пригответе си крем супа от броколи, много е вкусна

Ключови думи: крем супа, брокули, зелени розички, рецепта

С идването на по-студеното време и нарастване броя на болните от коронавирус, всеки от нас търси нещо, с което да подсили организма. Пиене на витамини, консумация на плодове и зеленчуци, приготвяне на домашен чай, са част от нещата, които правим най-често през този сезон. А доколко ни помагат те, при всеки е строго индивидуално. Несъмнено здравословната и най-вече домашно приготвената храна, е ключ към по-доброто здраве. Да вземем пример с актрисата Дария Симеонова, която следва този принцип. Лекувайки се от COVID-19, тя показа как минава нейната карантина.

За да подкрепи организма си и същевременно да не скучае, звездата сподели в своята история във Facebook, че си е приготвила крем супа от броколи и „разни други вкуснотии“.
Броколите са един от сезонните зеленчуци, който трябва да присъства на масата ни поне веднъж седмично. Тъй като е богат на голямо количество селен, той притежава противовирусни свойства. При това зелените розички съдържат витамин С повече, отколкото един портокал. Ето защо днешната ни рецепта е за крем супа с тях.

Ето и необходимите продукти за нея:

- 1 голяма глава броколи;
- 2 средно големи картофа;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 2-3 скилидки чесън;
- 4-5 супени лъжици разтопено масло;
- 50 г пармезан;
- сол, черен пипер и магданоз на вкус.

Как да приготвите крем супа от броколи?

Взимате главата броколи и я измивате хубаво под течаща вода. След това се накъсва на малки парченца, които трябва да се бланшират за няколко минути. За целта ги поставяте във вряща, предварително подсолена вода. След 2-3 минути се изваждат и отцеждат от водата, като половината се пасират. В отделна тенджера се варят картофите, морковите и главата лук – добре измити и обелени. След като са готови, се пасират и оставят на бавен огън. После към тях се прибавят пасираните броколи, пише Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия
Пребиха български кмет Нападението стана в село Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута
Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора
Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата
Заловиха двамата избягали затворници от общежитието "Полигона" край Ловеч  Издирването продължи близо  8 часа единият беглец бил открит час след сигнала, а вторият – в необитаема къща след подадена информация от граждани Тежък екшън с патрулка, виновният е бил много пиян и дрогиран Униформените били в близост до разклона за село Пашови, когато забелязали криволичещ лек автомобил "Шкода“
Двама айтозлии грабнаха златото на родната мотописта Кметът Васил Едрев награди най-добрите в различните класове Мартин Елвиса: Не съм само аз идиот на годината, Красимир ме конкурира Краси, какво правиш, бе човек? Тази жена те обижда пред всички, а ти пак я връщаш, коментира Елвиса