Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пригответе си крем супа от броколи, много е вкусна

Ключови думи: крем супа, брокули, зелени розички, рецепта

С идването на по-студеното време и нарастване броя на болните от коронавирус, всеки от нас търси нещо, с което да подсили организма. Пиене на витамини, консумация на плодове и зеленчуци, приготвяне на домашен чай, са част от нещата, които правим най-често през този сезон. А доколко ни помагат те, при всеки е строго индивидуално. Несъмнено здравословната и най-вече домашно приготвената храна, е ключ към по-доброто здраве. Да вземем пример с актрисата Дария Симеонова, която следва този принцип. Лекувайки се от COVID-19, тя показа как минава нейната карантина.

За да подкрепи организма си и същевременно да не скучае, звездата сподели в своята история във Facebook, че си е приготвила крем супа от броколи и „разни други вкуснотии“.
Броколите са един от сезонните зеленчуци, който трябва да присъства на масата ни поне веднъж седмично. Тъй като е богат на голямо количество селен, той притежава противовирусни свойства. При това зелените розички съдържат витамин С повече, отколкото един портокал. Ето защо днешната ни рецепта е за крем супа с тях.

Ето и необходимите продукти за нея:

- 1 голяма глава броколи;
- 2 средно големи картофа;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 2-3 скилидки чесън;
- 4-5 супени лъжици разтопено масло;
- 50 г пармезан;
- сол, черен пипер и магданоз на вкус.

Как да приготвите крем супа от броколи?

Взимате главата броколи и я измивате хубаво под течаща вода. След това се накъсва на малки парченца, които трябва да се бланшират за няколко минути. За целта ги поставяте във вряща, предварително подсолена вода. След 2-3 минути се изваждат и отцеждат от водата, като половината се пасират. В отделна тенджера се варят картофите, морковите и главата лук – добре измити и обелени. След като са готови, се пасират и оставят на бавен огън. После към тях се прибавят пасираните броколи, пише Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът
5 съвета за презареждане на любовта Не забравяйте за флирта Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г.
70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Природни методи против пигментни петна по кожата Как да изгладите и изравните тена
7 признака на здравословна привързаност във връзката Вижте кои са те Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън
Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
100-метров козунак радва врачани Изделието може да нахрани 300 души Стефан Цанев: Политическият елит се изроди и деградира От небесна гледна точка светът изглежда по-точно. От голямо разстояние нещата се виждат по-добре. Страшно е, защото се вижда безсмислието от живуркането – живот, равностоен на живота на животните