Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Созопол се включва в световното движение Slow Food Travel

Ключови думи: Созопол, световно движение, Slow Food Travel

Представители на туристическия бранш и производители на храни и напитки от община Созопол са поканени да участват в първата по рода си среща под мотото „Slow Food Travel – туризъм с идентичност“. Срещата разговор между Slow Food в България и бизнеса се организира по инициатива на председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и ще се проведе на 27.10. 2020 г., вторник от 11.00 ч. в сградата на общинския съвет.

Slow Food е световно движение в подкрепа на хората, произвеждащи и предлагащи качествена храна, което подпомага съхраняването и популяризирането на кулинарните традиции и добрите практики. Мотото на движението е “вкусно, чисто, честно”: вкусно, защото храната трябва да е наслада за небцето, чисто - производството на храната не трябва да замърсява природата и честно - производителите получават справедливо възнаграждение за труда си, а потребители купуват храната на достъпна цена. Slow Food поддържа он-лайн каталог на местни храни от цял свят, а към момента България присъства в него с над 50 храни, което е една малка част от нашето кулинарно наследство. В България мрежата на Slow Food включва над 15 местни общности, всяка от които има свой характерен облик.

Производители, ресторантьори и представители на туристическия бизнес в Созопол ще имат възможност да се запознаят с целите и възможностите на Slow Food движението и да се включат в него представяйки част от кулинарните специфики на морската община.

През последната година, в условията на пандемия къщите за гости и семейните хотели бележат ръст в посещаемостта за разлика от големите туристически комплекси. Причина за това от една страна са силно намалелите възможности за пътуване в чужбина, а от друга по-голямата възможност за физическа изолация на гостите, които предлагат тези места за настаняване. Кризата с корона вируса предлага възможност за развитие на тази форма на туризъм, но и налага необходимостта от разнообразяване на предлаганите туристически пакети с характерни елементи, сред които централно място заемат храната и свързаните с нея традиции. Тази първа среща с представители на Slow Food България ще даде още една възможност за популяризиране на Созопол като туристическа дестинация с кулинарни традиции и чисти и качествени храни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Украйна атакува с дронове руско пристанище То се намира далеч от украинската граница Нов голям пожар в България Близо до Стара Загора
Морето изхвърли мъртви делфини Изключително неприятни случаи в Шкорпиловци 6 навика, които показват, че се подценявате Не ги правете
Амазония се стопи драстично На бразилска територия Ефективни храни срещу запек Ето какво препоръчват експерти
Станимир Стоилов с огромен удар Откри играч, който струва минимум 20 милиона евро Кюстендил става акцент в националната туристическа реклама на България Регионът с устойчив ръст на туризма през 2025 г.
Украинец опита да подкупи полицаи на морето Предложи 100 долара Първи елиминации в "Диви и красиви" Предстои важна вечер в риалитито
Не сандвич, а истински шедьовър с тиквички Как да приготвим тиквички, така че гостите да поискат още Юлската инфлация достигна 1.7%, годишната скача до 5.3% Най-много са поскъпнали развлечения, ресторанти и хотели