Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Без качване на излишни кг: Здравословен безглутенов сладкиш с кокосово брашно и моркови

Ключови думи: сладкиш, кокосово брашно, моркови, рецепта

Обичаме сладкишите! Обичаме и кейкът с моркови! Точно поради тази причина търсим и варианти за сладкиши, които да са не само много вкусни, но и в синхрон с разбиранията за здравословно хранене и начин на живот. Точно такава рецепта е рецептата за безглутенов сладкиш с кокосово брашно и моркови. Безглутеностият сладкиш с моркови носи аромата на класически кейк с моркови, с тази разлика че е още по-вкусен, а освен всичко друго е и истински здравословен.

Първата стъпка от рецептата за здравословен безглутенов сладкиш с моркови е подготовката на продуктите. Яйцата трябва да са на стайна температура, а морковите почистени и настъргани. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте кленовия сироп, който може да замените с мед или захар, добавяте и кокосовото масло и отново разбивате.

Към така получената течна смес добавяте, солта, кокосовото брашно, брашното от тапиока, както и бакпулвера и разбърквате добре, може да ползвате дървена лъжица. Към тестото добавяте канелата и индийското орехче, както и настъргания морков и стафидите и разбърквате старателно, така че морковите да се разпределят равномерно в сместа. Изсипвате сместа във форма за печене, в която предварително сте поставили хартия за печене, разпределяте я равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие апетитен златист цвят.

Оставяте готовият сладкиш да изстине напълно. Може да го сервирате и без глазура, но с нея той става истински завършен. Разбивате крема сиренето, заедно с киселото мляко и кленовия сироп до получаване на еднородна смес, която нанасяте върху напълно изстинали сладкиш. Съхранявате сладкиша в хладилник.

Необходими съставки:

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съседка ми, която е ендокринолог, слага щипка канела в сутрешното си кафе, ползите са невероятни Откакто научих този трик, вече не пия чисто кафе Хората, родени на тези 4 дати, променят света Те не се отказват пред нищо, притежават силен дух и оставят трайна следа
Този гений отказа 1 млрд. долара от Марк Зукърбърг През февруари Тулок основава стартъпа за изкуствен интелект Thinking Machines Lab заедно с бившия главен технологичен директор на OpenAI, Мира Мурати От баба ми знам чудна рецепта за лъжлив оцет Той се прави без яйца
Лют скандал между тези две чалгаджийки Роксана се изпокара с колежката си Бони, заради големия си син Защо този комик стана една от най-мразените личности в държавата Мнозина го наричат Мики Маус и се гаврят с него заради хейта по легендата Аксел Роуз
Някой с извратено чувство за хумор шокира стотици в столичен парк Находката, придружена със снимки и ироничен коментар, бързо се разпространи в социалните мрежи Това е твоята сила според зодията Звездите и планетите влияят на вътрешния ни свят, а магията се превръща в начин за намиране на хармония и преминава и в ежедневието
Мнозина вярват, че това е един от най-смахнатите българи, но той е такъв, защото истински обича любимия си клуб Как едно име се превърна в кауза, символ и съдба Проститутки-пенсионерки плъзнаха по морето, готови са на всичко и за една цигара Това е нова форма на взаимна договорка, в която мъжете получават внимание, а дамите – храна, напитки и временно бягство от реалността
Входът на Бургас откъм АМ "Тракия" е напълно блокиран, не приближавайте града Летовници към Южното Черноморие и Варна плюс обичаен трафик на работещи влошиха окончателно картината Продадоха най-скъпата Лабубу, милиони хора работят цяла година за тези пари Цената е над 10 бона в американски долари