Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Внимание! Тези храни трябва да изхвърлим, наближим ли 40

Ключови думи: храна, газирана напитка, алкохол, здраве, сърце

Метаболизмът на човека се променя всяка година. Това е особено забележимо след 40 години, когато човек наближава етапа на зрялост. Метаболизмът се влошава значително, съдовете стават по-малко еластични, издръжливостта на сърцето намалява, съобщава порталът PLANETANOVOSTI.COM с позоваване на EatThis. На 40-годишна възраст трябва да се откажете от редица не съвсем здравословни навици, които също са свързани с храненето. Трябва да разберете, че не можете да бъдете вечно млади. Лекарите са посочили забранени храни, които могат да доведат до диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Маргарин . Има много от него в печените изделия и различни сладкиши. Храната е богата на наситени мазнини, които повишават нивата на холестерола и в крайна сметка увеличават теглото. По-добре е да замените маргарина със зехтин или кокосово масло, ако печете у дома.

Заместители на захарта . Изненадващо, заместителите имат потенциала да предизвикат диабет и различни здравословни проблеми. По-добре да използвате сироп или мед.

Газирани напитки . Те съдържат много неестествени вещества, които увеличават риска от рак.

Алкохолни напитки и коктейли . Тук трябва да знаете кога да спрете: не повече от две чаши на вечер.

Плодови сокове . Те имат отрицателен ефект върху сърцето, тъй като съдържат големи количества фруктоза.

Кексчета . Богати са на захар и мазнини. Можете да се поглезите от време на време, но не всеки ден.

Месни продукти . Те са с високо съдържание на натрий, консерванти, карагенан и други съединения. По-добре да се намери по-здравословна алтернатива на колбасите.

Пържено месо . При пържене на месо се образуват хетероциклични амини и полициклични въглехидрати, които могат да променят човешката ДНК. Рискът от рак се увеличава.

Дресинг с ниско съдържание на мазнини . Мазнините в салатните дресинги например са заменени със захар, сол и различни добавки. По-добре е да приготвите дресинга сами.

Бърза храна . Храненето с бърза храна няколко пъти седмично води до развитие на инсулинова резистентност наполовина.

Енергийни напитки . Те се основават на различни подсладители, които унищожават зъбите.

Протеинови шейкове . Те съдържат невероятно количество добавки, масла, консерванти. Теглото на човек бързо се увеличава, рисковете от диабет се увеличават.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Торнадо в близост до Родопите На много места се съобщава и за градушка, с големина на лешник МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси
Оперирали Цецо Елвиса заради трудова злополука с жена Тръгва на мащабно турне из България България е на последно място по продължителност на живота в ЕС В Европа е 81,5 г., а у нас - 75,8 
Кошмар в небето за куп българи, тръгнали към Санторини След няколко часа изчакване на летището в гръцката столица самолетът е пренасочен за връщане към София заради лошите метеорологични условия Пети мандат президент: Путин официално встъпва на 7 май В Кремъл тече трескава подготовка 
Сняг заваля на Боровец и Алеко Температурата падна до минус 2 градуса Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години
МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол Съставени са 3253 фиша и 801 акта  Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица