Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

10 храни, с които да повишите имунитета си

Ключови думи: храна, имунитет, здраве, бадеми, енергия

Знаем че, за да бъдем в добро здраве, трябва да се храним здравословно. Това означава да добавим към всекидневното си меню, ценни храни, които подсилват имунитета ни. Вижте 10, които ще ви помогнат да се чувствате и бъдете здрави и енергични.

Бъз – богат на антиоксиданти и витамини. Не само засилва имунната система, но и намалява възпалението, подобрява здравето на сърцето.

Гъби шийтаке – те са особено богати на жизненоважни хранителни вещества и витамини, сред които витамини В, С, D, цинк, желязо, фосфор. Консумацията им ще ви осигури и незаменими аминокиселини.

Акай бери – са малки плодове с високо съдържание на антоцианини, които са мощни антиоксиданти, борещи се с оксидативния стрес и повишаващи имунитета.

Сладки картофи – подходящи и за диета, сладките картофи са вкусни и чудесна храна за подсилване на имунната система. Те съдържат фибри, витамин А и бета каротин, които също са важни за здравето н сърцето, зъбите, кожата и очите. 

Червени чушки – изключително богати на важния за имунитета витамин С, но са и невероятен източник на бета каротин.

Броколи – подсилете имунната си система с вкусните зеленчуци, които ще ви осигурят  витамини А, С и Е, антиоксиданти и много фибри. Освен това имат и малко калории.

Чесън – една от най-полезните подправки. Чесънът ни прави по-здрави, благодарение на съединението алицин. Редовната му консумация намалява възпалението в тялото, облекчава вирусните инфекции, помага при високо кръвно налягане и кръвна захар, полезен е за сърцето и храносмилането, az-jenata.bg

Джинджифил – суперподправка, която ще ви помогне да бъдете по-здрави. Препоръчва се особено по време на настинки, грип, облекчава гаденето, мускулните болки.

Спанак – свързвам зеленчука с високо съдържание на желязо. Освен че намалява риска от анемия, консумацията на спанак повишава имунитета, благодарение на това, че съдържа витамин С, антиоксиданти, бета каротин и други хранителни елементи. Спанакът има и малко калории, което го прави подходящ за отслабване.

Бадеми – хапвайте от тях по-често, печени, сурови, за предпочитане без сол и овкусители. Бадемите са едни от най-подходящите за диета ядки. Това, което ги прави специални е, че  съдържат витамин Е, който е мастноразтворим витамин и подобряващ имунитета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Почина гениален музикант от Балканите Дионисис Саввопулос напусна този свят на 80-годишна възраст, съседите от Гърция скърбят Франция обяви тревога заради страшилището "Бенджамен" Буря се готви да удари голямата страна
Футболна надежда загина след сблъсък с крава Ужасна вест в Бразилия Кражба на ябълки доведе до масови уволнения на държавни служители В Национална компания "Железопътна инфраструктура"
В Италия са шашнати от звездата Александър Николов Считат го за "канибал" на игрището Огромен скандал с черно тото в спорта, замесени са българи 15 души са арестувани за участие в схема за манипулиране на тенис мачове
Симеон Николов се показа като извънземен в Русия Заби 6 аса, направи 5 блокади и ръководи нападението на Локо към категоричен обрат Съдът с решение за 15-годишното момче, което уби дете в мол Остава в ареста, преценено е, че може да извърши ново престъпление
Фифи "омагьоса" двама от мъжете в "Ергенът" Изглежда тя ще избере Йово Мъск обяви една от най-амбициозните цели в историята на човечеството Иска 100 000 души да колонизират Марс
Отново измамиха Русев в кеча Българинът стана жертва на непозволен прийом, шампионски колан остава в Мистерио Умъртвяват над 160 000 кокошки заради огнище на птичи грип В Нидерландия