Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пъстра зеленчукова супа - как да я приготвим бързо

Ключови думи: пилешка супа, пъстра зеленчукова супа, рецепта, супа

Има няколко супи, които са любими на всички и техните рецепти не са тайна за никого, а всяка домакиня си има свой собствен вариант за тяхното приготвяне. Такива са за пилешката супа, картофената крем-супа и зеленчуковата супа, наричана често и градинарска. Някои казват, че да сготвиш вкусна зеленчукова супа не е никак проста работа, защото няма ли месце, вкусът на супата не ставал достатъчно плътен. Затова и домакините често добавят кубче от готовите бульончета. Така супата наистина става по-силна, но пък и всички супи придобиват един и същи вкус, независимо какви зеленчуци са използвани. В тази рецепта за зеленчукова супа няма нищо специално, но дава идея какви зеленчуци да включите в нея, за да стане достатъчно ароматна, вкусна и силна. От друга страна дава и идея, къде да включите кореноплодните зеленчуци пащърнак и целина, които много често остават пренебрегнати, а идеално се вписват в рецептата за зеленчуковата супа. Рецептата е много бърза и лесна, подходяща за всеки новак в кухнята, а същевременно и много питателна!

1. Първата стъпка от рецептата за пъстра зеленчукова супа е подготовката на зеленчуците. Измийте добре зеленчуците и ги почистете. Нарежете ги на малки кубчета с приблизително еднакъв размер.

2. В голяма тенджера сипете около два литра вода, а когато водата заври добавете сол (около ½ чаена лъжичка би трябвало да е достатъчно) и 2-3 супени лъжици олио, след което добавете нарязаните моркови, целина и пащърнак. След 10-тина минути добавяте картофите и нарязаната чушка (в североизточна България „чушка” да се чете „пиперка”, за да не подлютите супичката с някоя люта чушка.

3. След още 10-тина минути добавяте и нарязания на ситно домат, а след като зеленчуковата супа е почти готова добавяте и начупеното на дребно фиде и варите до неговото пълно сваряване, т.е. още 7-8 минути.След като свалите тенджерата със зеленчукова супа от котлона добавете и ситно нарязания магданоз.

Необходими съставки:

картофи 2 броя

моркови 1 брой

домати 1 брой

чушки 1 брой

целина 1/4 глава

пащърнак 1/2 корен

фиде 30 грама

Източник: Supichka.com

магданоз 1/2 връзка

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г.
Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Сгради в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец с архитектурни проекти от кадри на висшето училище по архитектура „Ла вилет“
Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола"
Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града
Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата
Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Как се приемат витамини и минерали?