Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудесна идея за закуска: Овесена каша с плодове

Ключови думи: овесена каша с плодове, овесени ядки, рецепта за овесена каша

Овесената каша е едно от най-здравословните предложения за закуска. Независимо дали я похапвате сутрин или следобед, между основните хранения, тя може да ви засити и зареди с фибри, необходими за храносмилателната система.

Веществата в овесените ядки укрепват имунната система, намаляват нивата на лошия холестерол в кръвта и се грижат за здравето на червата и стомаха. Те поддържат баланса на кръвната захар и са много по-полезни от другите зърнени закуски.

Макар и овесените ядки да съдържат глутен, който мнозина избягват в днешно време заради различни заболявания, той е в минимално количество и се усвоява по-лесно от хората, които имат непоносимост към него.

Много хора избират да попарят малко овесени ядки за своя сутрешен старт, като ги овкусят с малко мед. Днес ще ви дадем една подобна рецепта, която включва и плодове, с което ще поглезите сетивата си и ще се заредите с енергия.

Ето и необходимите продукти:
– 6-7 лъжици овесени ядки;
– 3-4 фурми;
– половин банан;
– 1 средно голяма ябълка;
– орехи;
– бадеми;
– 1 супена лъжица чиа;
– мед (за овкусяване по избор).


Как да приготвите овесена каша с плодове?
Няма нищо сложно. За да получите хубава овесена каша, е добре да ползвате фино смлени овесени ядки. Взимате купичка и вътре изсипвате няколко лъжици. След което ги попарвате с вряла вода, която трябва да е поне един пръст над тях. Поставяте отгоре една чиния и след около 10 минути ще видите как културата е набъбнала. Разбърквате добре и получавате лепкава смес.

Почиствате фурмите от костилките и ги смилате в блендер. Те са доста сладки и могат да заместят меда (ако желаете може и да добавите малко от него за повече сладост). После добавяте ядките и плодовете, нарязани на ситно.

Плодовата смес се добавя към овесената каша и всичко се разбърква. Накрая се добавя чиата, която от предния ден сте поставили в 2-3 супени лъжици вода, за да се желира.

Накрая може да украсите закуската си с кръгчета банан и малко ядки.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади