Рецепта за гаспачо: Свежата супа, която укрепва имунната система и разхлажда в жегите
Температурите се покачват все повече, слънцето блести на небосклона - лятото е в своя разгар. И това значи едно нещо - сезонът на гаспачото е тук! Вкусната студена доматена супа е изпълнена с вкусни многоцветни зеленчуци като домати, чушки, краставици и авокадо.
Този широк спектър от зеленчуци ни носи голяма доза от така полезния витамин А, който подсилва костите и клетките ни, а в комбинация със зехтина, чесъна и ароматния босилек, тази лятна супа се превръща в същински щит за нашата имунна система.
Ето и как да си направите така полезното и апетитно гаспачо, което всъщност е много лесно за приготвяне:
Необходими продукти:
домати - 1 кг
краставици - 2 бр.
чушки - 2 бр. червени + 1 бр. зелена + 1 бр. жълта
лук - 1 бр. червен
чесън - 2 скилидки
доматен сок - 410 мл.
оцет - 2 с.л. винен
зехтин - 1 с.л.
сос табаско - 2 ч.л.
авокадо - 1 бр.
кориандър - ¼ ч.ч. пресен
Начин на приготвяне:
Пасирайте доматите, краставиците, чушките, лука, чесъна, доматения сок, оцета, зехтина и табаското, докато се получи гладка смес. Изсипете в кана и оставете да престои в хладилник за минимум 3 часа.
След това разбъркайте супата и я подправете на вкус. Поднесете супата поръсена с останалите продукти и с още малко сос табаско по желание.
Източник: Edna.bg
Добави Коментар