Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за най-вкусната закуска - Пироги

Ключови думи: пироги, рецепта за пироги, флагман

Пироги, известни още като varenyky, са пълнени кнедли, приготвени чрез увиване на безквасно тесто около чубрица или сладък пълнеж и готвене във вряща вода или пържене на тиган.

Типичните пълнежи включват картофи, кисело зеле, смляно месо, сирене, извара (кашкавал), гъби и плодове. Кнедли могат да бъдат сервирани с топинг, като разтопено масло, заквасена сметана, пържен лук, свинска кора или сметанов сос, наречен мазнина от шмаунт.

Рецептата за направата им е много лесна и всеки от нас може да я направи вкъщи.

Как да приготвим пироги
Необходими продукти:
2 картофа

1/2 ч.ч. настъргано сирене

1 връзка див лук

2 скилидки чесън

Черен пипер

Морска сол

2 ч.ч. пресято брашно

1 ч.л. сол

1 яйце

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. масло

2 глави лук

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1 връзка накълцан магданоз

Червен пипер

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете за около 25 минути. След това ги прецедете, намачкайте ги на пюре и ги оставете да изстинат. Настърганото сирене смесете с нарязания див лук и чесъна и овкусете със сол и пипер. От тази смес оформете 24 топчета с големината на орех и ги сложете в хладилника, за да се охладят.

Смесете брашното и солта. Към тях добавете разбитите яйца, заквасената сметана и половината от маслото. Замесете гладко тесто, което увийте във фолио и го оставете да втаса за 1 час. Когато е готово, го разточете и с помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко от тях сложете от охладените топчета и притиснете краищата на тестото, за да се оформи джобче. За да прилепнат по-добре, може да ги намокрите.

Пуснете пирогите във вряща подсолена вода и ги пържете за около 7-8 минути. Когато са готови, те ще изплуват на повърхността. След като ги извадите, веднага трябва да ги пуснете в студена вода.

В останалото масло сотирайте лука, кимиона и индийското орехче и подправете със сол и черен пипер. Усилете котлона и добавете пирогите, които сте оставили да се отцеждат. Запържете ги за около 3 минути.

Източник: Tialoto.bg

2
Коментара по темата
2.
Хм
19.07.2020 13:29:42
Рецептата е копирана от руски сайт. Преведена е от незнаещ руски смешко. Затова ти липсват картофите ;)
1.
Заинтересуван
17.07.2020 09:20:46
Не разбрах, с каква цел се варят картофите и се мачкат! Никъде в рецептата не пише къде и за какво се използват?
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия