Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Гъбена каша – ето как да я приготвим

Ключови думи: гъбена каша, флагман, рецепта за гъбена каша

Гъбите са една от най-предпочитаните растителни храни, когато става въпрос за приготвяне на домашни ястия. За щастие, има много ядливи гъби, които са полезни за човека заради високата си хранителна стойност. Те имат специфичен вкус и мирис, а някои от тях се считат и за деликатеси.

Гъбите са богати на протеини и фибри, а за щастие на всички, които искат да се хранят здравословно, са с ниско съдържание на калории. Тези растения съдържат голямо количество витамин D, тъй като растат сред природата и получават достатъчно слънчева светлина. Те са изключение от растителния свят, защото останалите растения не могат да произвеждат сами витамин D чрез слънчевите лъчи.

Те са особено полезни за имунната система, тъй като увеличават производството на протеини и антивирусни вещества. Гъбите служат и за узряването на дендритните клетки в костния мозък, което засилва имунитета. Богати са на селен, който предотвратява хронични заболявания.

Както споменахме по-горе, гъбите са изключително полезни и за хората, които искат да отслабнат. Освен че са вкусни, те съдържат много малко калории, което автоматично ги включва в диетичния план. Ако искате да тествате тази теория, може да си приготвите една лесна гъбена каша.

Ето и рецептата
Необходими продукти:
500 грама печурки

1 глава лук

1 морков

1 чушка

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. червен пипер

4 с.л. брашно

чубрица

сол

магданоз

Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на четвъртинки или на по-малки парченца. На ситно нарежете лука, моркова и чушката, след което ги запържете. Добавете към тях гъбите и сол на вкус, разбъркайте и след това прибавете и червения пипер. Налейте вода, която обилно да покрие зеленчуците и сложете доматеното пюре.

Гответе докато лукът и гъбите станат готови. През това време разтворете брашното в студена вода и го изсипете към готовата смес. Оставете на котлона да заври, след което внимателно отместете съда. Сложете чубрицата и поръсете с магданоз.

Източник: Tialoto.bg

2
Коментара по темата
2.
Веси
12.07.2020 08:37:13
Добре е брашното да се запече предварително- да ви е сладко
1.
Рина
10.07.2020 17:32:39
Абе каква гъбена каша с чушка и морков,че и чубрица!Едва ли ще се усеща аромат и вкус на гъби,Ахахаххх
Слага се и масло,доматено пюре не е необходимо
  Добави Коментар
Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции