Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Гъбена каша – ето как да я приготвим

Ключови думи: гъбена каша, флагман, рецепта за гъбена каша

Гъбите са една от най-предпочитаните растителни храни, когато става въпрос за приготвяне на домашни ястия. За щастие, има много ядливи гъби, които са полезни за човека заради високата си хранителна стойност. Те имат специфичен вкус и мирис, а някои от тях се считат и за деликатеси.

Гъбите са богати на протеини и фибри, а за щастие на всички, които искат да се хранят здравословно, са с ниско съдържание на калории. Тези растения съдържат голямо количество витамин D, тъй като растат сред природата и получават достатъчно слънчева светлина. Те са изключение от растителния свят, защото останалите растения не могат да произвеждат сами витамин D чрез слънчевите лъчи.

Те са особено полезни за имунната система, тъй като увеличават производството на протеини и антивирусни вещества. Гъбите служат и за узряването на дендритните клетки в костния мозък, което засилва имунитета. Богати са на селен, който предотвратява хронични заболявания.

Както споменахме по-горе, гъбите са изключително полезни и за хората, които искат да отслабнат. Освен че са вкусни, те съдържат много малко калории, което автоматично ги включва в диетичния план. Ако искате да тествате тази теория, може да си приготвите една лесна гъбена каша.

Ето и рецептата
Необходими продукти:
500 грама печурки

1 глава лук

1 морков

1 чушка

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. червен пипер

4 с.л. брашно

чубрица

сол

магданоз

Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на четвъртинки или на по-малки парченца. На ситно нарежете лука, моркова и чушката, след което ги запържете. Добавете към тях гъбите и сол на вкус, разбъркайте и след това прибавете и червения пипер. Налейте вода, която обилно да покрие зеленчуците и сложете доматеното пюре.

Гответе докато лукът и гъбите станат готови. През това време разтворете брашното в студена вода и го изсипете към готовата смес. Оставете на котлона да заври, след което внимателно отместете съда. Сложете чубрицата и поръсете с магданоз.

Източник: Tialoto.bg

2
Коментара по темата
2.
Веси
12.07.2020 08:37:13
Добре е брашното да се запече предварително- да ви е сладко
1.
Рина
10.07.2020 17:32:39
Абе каква гъбена каша с чушка и морков,че и чубрица!Едва ли ще се усеща аромат и вкус на гъби,Ахахаххх
Слага се и масло,доматено пюре не е необходимо
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен