Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Валентин Димитров-Тигъра: Успяхме да съхраним 100-годишен ресторант и да го пренесем в 21-ви век

Валентин Димитров е създателят на най-успешните проекти в рестораньорския бранш през последните 20 години в Бургас
Ключови думи: готвене на сувид, сувид меню, ресторанти в Бургас, Валентин Димитров

В „Златна котва“ започват „Дни на месото“. Всяка сряда, четвъртък и петък пред гостите на 100-годишния ресторант ще бъдат приготвяни най-крехките и здравословни свински, телешки и агнешки месца по сувид технология - техника, използвана от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.

Какво е сувид? Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид) - „под вакуум“. Този ноу-хау метод готвачите на „Златна котва“  вече са усвоили до съвършенство.

Преди да бъдат поднесени на нашите гости, месата се приготвят в продължение на 12 часа на температура от 37 до 39 градуса. С пресни билки и без добавяне на ускоряващи печенето и подобряващи вида на месото продукти,  то е естествено приготвено в собствен сос. След като го извадим от сувид уреда ги запичаме, за да се получи любимият на всички златист загар и хрупкава коричка, а самото месо е по-крехко от всичко,което сте опитвали до сега“, разкриха от кухнята на „Златна котва“.

Основният инициатор на събитието е създателят на най-успешните проекти в ресторантьорския бранш през последните 20 години в Бургас - Валентин Димитров.

„Златна котва“ е 100-годишен ресторант и ние се гордеем с това. Работим неуморно и успяхме да го съхраним и да го пренесем в 21-ви век. Нашите гости вече се радват на промяната в интериора, а сега ще им покажем и последните нововъведение в кулинарията“, заяви Валентин Димитров

 

По време на "Дни на месото", майсторът излиза пред гостите и атрактивно довършва процеса на приготвяне на ястията, преди да се насладят на уникалния им вкус клиентите

Сред изкушаващите предложения в новото сувид меню на ресторанта е СВИНСКО ДЪРПАНО. Приготвя се от онези много вкусни месца, които се намират около кокала. При готвенето със сувид те се отделят заедно с мозъка на костите и полезния желатин. Резултатът, след редуциране и подправяне с мащерка, е истинско пиршество за небцето, гарантират от ресторанта.

Още страхотни предложения разтуптяват сърцата в "Златна котва", сред тях са СВИНСКИ РЕБРА и за първи път в Бургас РЕБЪРЦА ОТ МЛЕЧНО ТЕЛЕШКО, поднасят ги с ароматните „Кентъки сос“ и  „Тенеси сос“, приготвян с Джак Даниелс.

КРЕХКОТО ИРЛАНДСКО ТЕЛЕШКО от познати породи, шпиковано с чесън, розмарин и мащерка се сервира с предварително мариновани сезонни зеленчуци, изпечени на плоча. От  собствените сокове н а месото, масло и канела на пръчки се приготвя уникален сос, който ще ви накара да си оближете пръстите. Почитателите на АГНЕШКОТО ще са възхитени от печеното роле с коричка.

Резервация за най-вкусните „ДНИ НА МЕСОТО“ организирани в Бургас, можете да си направите на тел.: 0878884277. В „Златна котва“ ще ви подарят неповторима емоция, поднесена на традиционна дървена дъска, но приготвена по иновативен, здравословен и най-важното неповоримо вкусен начин.

Новите предложения в „Златна котва“ следват едно след друго.

Всеки вторник и събота ще има „РИБНИ ВЕЧЕРИ“. Тогава гостите на ресторанта ще трябва да направят избор, защото разнообразието от прясно уловена риба ще е голямо и всеки път ще има нещо ново. Следете Facebook страницата на „Златна котва“ за предложенията от последния улов, за де не ви отмъкнат под носа ДИВ ЛАВРАК, диво ФАГРИ или ЛЕФЕР. Бройките ще са ограничени и ще се приготвят по предварителна заявка. Рибите ще се пекът на барбекю с дървени въглища и в сол на пещ.

Освен познатите риби, по време на „РИБНИ ВЕЧЕРИ“ гостите на ресторанта ще могат да се насладят и на рядко срещан деликатес ФИЛЕТИРАНИ ЧЕРНОМОРСКИ ПОПЧЕТА.

И още - прясна ХАМСИЯ „Черноморско слънце“ и САРДЕЛА филетирана и поднесена в пикантен сос от счукани люти пиперки, екстра върджин зехтин, копър и чесън. Прясната средиземноморска СКУМРИЯ „Кольос“ също не е за пропускане.

Понеделникът в ресторант „Златна котва“ ще е посветен на ДОМАШНАТА ПАСТА. Аh, perfetto bellissimi amici!

Всеки понеделник в голяма пита сирене „ПАРМЕЗАН“ ще се готви прясна паста с късчета телешко Black Angus, морски дарове, черна паста с мастило от сепия с морски дарове и вегетариански и веган талиатели и др.

Резервации се приемат всеки ден на тел.: 0878884277.

Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн" Крал Чарлз Трети днес започна официалната процедура срещу брат си Бойко Рашков лъсна на снима с Мухарем – Мухата и Пеевски нарече скандала с изборите пърформанс Организиран е от пуделите с пачките, коментира лидерът на ДПС-НН
Фрапираща история с учителка, гаджето й и ученичка, първите двама са в ареста Случи се в САЩ Известен волейболист почина на 26 години Бе сред най-силните на игрището
Защо тунелът на император Комод в Колизеума е магнит за туристи, а амфитеатърът в София пустее Няма друг град в света, притежаващ такава полузаровена забележителност точно в градския център, от която не изкарва и един лев Стюард на самолет взе наркотици и се озова в трагикомична ситуация Колеги го намериха гол и безпомощен
Тези 3 зодии не постигат целите си веднага, успехът им идва по-късно Моментът им на слава идва в зряла възраст, считат астролози “Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас Заслужено отличие, коментира кметът Димитър Николов
Граждани блокираха тунел "Люлин" в София Напрежение заради боклука Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин Органите на реда смятат, че това е било извършено през последното денонощие
Издирват 15-годишно момиче В неизвестност е от 27 октомври Полицейска операция взе над 120 жертви Безпрецедентна акция в Бразилия