Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Какво е "мързеливо сладко" и как да го приготвим

Ключови думи: сладко от ягоди на фурна, мързеливо сладко, флагман

Всички около вас вече говорят само за приготвяне на сладка и други зимнини, а вие нямате време да се обърнете? Искате да бъдете като вашите приятелки и да осигурите нещо вкусно на семейството си, но просто имате толкова много задачи, че не ви остава свободна минута, която да прекарате над печката?

Не се притеснявайте. Има и рецепти за тези от вас, които или са твърде заети, или просто ги мързи, за да приготвят сладко. Ще ви разкрием как да зарадвате всички вкъщи, но в същото време да не висите над котлона в продължение на часове. Едно от най-вкусните сладка е това от ягоди, което върви с всякакъв вид закуска. Може дори да си го похапвате и от буркана.

Вече ви разказахме как да приготвите сладко от ягоди на котлон, но сега ще ви покажем и една рецепта, която е за фурна. Ако искате да усещате целите плодове, това е вашият вариант за сладко. В зависимост от това колко искате да ви е сладко, пропорциите захар-ягоди са различни. Повечето ги правят 1:1, но всичко зависи от вашите вкусове. Все пак не намалявайте прекалено много количеството захар. Например, ако не искате да е 1:1, може да е 2:1 ягоди-захар.

Ето как да приготвите мързеливо сладко от ягоди
Необходими продукти:
1 кг ягоди

500 г захар (може и да е 1 кг)

1/2 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:
Измийте обилно и добре почистете ягодите. Ако са доста сладки, изберете по-малко количество захар. Сложете плодовете в подходяща тава, която е достатъчно голяма, за да поеме сока, който ще се отдели при готвенето. Изсипете захарта върху ягодите и ги сложете във фурната.

Започнете да готвите на 220 градуса докато сместа започне да завира. След това намалете градусите до 180 и оставете сладкото да се пече за 60 минути. Ако видите, че има пяна, трябва внимателно да я отстраните. 5 минути преди да изтече времето за готвене, добавете лимонената киселина и отново разбъркайте.

Готовото сладко изсипете в бурканчета, които затворете добре. Обърнете ги с капачките надолу, за да стегнат. След като изстине, приберете сладкото на тъмно и хладно място.

Източник: Tialoto.bg

2
Коментара по темата
2.
*********
14.06.2020 12:23:59
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
14.06.2020 12:16:17
БЛАГОДАРЯ
  Добави Коментар
Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита
Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта
Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Рецепта мечта за козунак! Мек, пухкав, на конци и без месене! Няма никаква разлика с рeзултата от традиционнитe козуначeни рeцeпти, които отнемат часове  
Лоша прогноза за времето премества на друга дата откриването на островния сезон, обявено за 4 май Събитието с миди на тенекия и музика на плажа се измества за 6 май Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света
Хиляди ще изпълнят площада пред храм "Св. св. Кирил и Методий" за пасхалната служба, ето програмата Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30 часа Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Хапвайте тази здравословна шоколадова торта без никакви угризения Ще се влюбите във вкуса й Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент