Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да си направите най-вкусните сосове за печен чипс от тиквички

Ключови думи: печени тиквички, сос от тиквички

Пържените тиквички са едно от любимите ни ястия, но нашият печен вариант, освен вкусен е и доста по-здравословен. А различните сосове, които ви предлагаме ще направят хрупкавото удоволствие още по-голямо.

Необходими продукти:

- 2-3 тиквички
- 5-6 с.л. зехтин за готвене
- сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете тиквичките на много тънки филийки. Най-добре това ще стане с подходящо ренде. Подсушете добре, като ги подредите върху кухненска хартия или чиста кърпа, покрийте с друга отгоре и притиснете леко. Така ще се изпекат по-бързо.

2. Покрийте тава с хартия за печене и подредете отгоре тиквичките една до друга, като внимавате да не се застъпват.

3. С помощта на четка намажете с мазнина всяка филийка. Ако нямате четка, внимателно ги поръсете със зехтина. Подправете със сол.

4. Загрейте фурната на 220 градуса и печете около час и половина или докато станат златисти и хрупкави. Извадете и охладете.

Сос – 1:
1 кофичка кисело мляко (с висок процент масленост), 1 вр. пресен копър, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. майонеза, 2 твърдо сварени яйца, сол на вкус.
Разбъркайте добре млякото с майонезата, добавете натрошените яйца, нарязания на ситно копър, пресования чесън и подправете със сол на вкус.

Сос – 2:
1 кофичка кисело мляко, 2-3 скилидки чесън, 1 връзка копър, 100-тина гр. смлени орехи, натрошено сирене или извара, 1-2 с.л. зехтин
Разбъркват се добре млякото и зехтина. Към тях се добавят орехите, сиренето, чесъна и копъра, нарязан на ситно.

Сос – 3:
1 гл. лук, 4-5 скилидки чесън, 3-4 с.л. зехтин за готвене или олио, 1 с.л. брашно, 5-6 домата (може и консерва), сол, пипер и магданоз на вкус.
Загрейте мазнината и задушете нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавете брашното и запържете до златисто. Добавете доматите, обелени, нарязани на малки кубчета или ако предпочитате настъргани. Подправете на вкус със солта и пипера и оставете да ври на тих огън, докато се сгъсти. Поръсете със ситно нарязания магданоз.

1
Коментара по темата
1.
НИК
12.06.2020 16:46:46
1ч. 30мин. тънко нарязани тиквички на 220 градуса... шъ остане ли нещо от тия тиквички
  Добави Коментар
Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата Някои изненадващи факти по тази сложна тема Край на заблудите – защо той не е сродната ви душа Признаците, че нямате връзка със сродната си душа, както предполагате
5 от най-верните зодии в любовта На тях винаги може да се разчита във връзките След празниците: Време е за разтоварващи дни - ето как да отслабнете бързо Черешите са чудесен плод за прочистване на организма
6 грешки с възпитанието, които ни провалят като родители Опитвате се да отгледате перфектно дете Донка Байкова: Българите не сме дебели от преяждане, а от неправилен режим Как да прочистим тялото след празничното преяждане
Защо наричат босилека - царска билка Историята на босилека се проследява до древни времена Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода
Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Яни от „Фермата“ ще става татко Двамата с половинката му Криси са в очакване на момченце, а щастливата новина я споделиха в социалните си мрежи
Окончателно: България без Назарян на Олимпиадата Двукратният европейски шампион пропуска последната квалификация заради контузия Това е тайната на перфектната коса С тези трикове ще я направите меко казано зашеметяваща