Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудите се какво да сготвите - ето рецепта за пържен черен дроб на тиган

Ключови думи: рецепта, черен дроб, пържен черен дроб, тиган

Рецептата за пържен дроб е много лесна и наистина всеки може да си го приготви вкъщи, дори и без да следва някаква рецепта. И все пак е добре да имате предвид някои основни правила при приготвянето на дроб на тиган. Най-често като пържен се приготвя свински черен дроб, а също така и телешки дроб, но много вкусен и подходящ за пържене е и агнешкият черен дроб. Идеално основно, защото е изключително засищащ и полезен, а и чудесно мезе, пърженият черен дроб е по-скоро деликатес. Комбинира се много добре със свежа зелена салата, или пък с шопска салата, но също и с картофена салата или пържени картофи.

Първата стъпка от рецептата за пържен черен дроб е изборът и подготовката на дроба. Винаги е за предпочитане да използвате охладено месо, това важи в пълна степен и за черния дроб. Така още при купуването в магазина му виждате истинския му вид, а при черния дроб той е важен. Черния дроб трябва да е с равномерен цвят, без петна и гладка повърхност. Ако все пак използвате замразен черен дроб, то го оставете да се размрази, а по желание може да се накисне и в прясно мляко, за да се премахнат ненужните аромати, а и за да стане по-крехък при пържене.

Отцеждате черния дроб от излишната мазнина, а след това го и подсушавате с помощта на кърпа или кухненска хартия. Важно е черният дроб да не е много мокър, защото пръска при пържене. Нарежете черния дроб с остър тънък нож на парчета с дебелина от около 1-2 см. В чиния сложете брашното и оваляйте всяко едно парче дроб от двете страни в него.

В дълбок тиган или тенджера сгорещете олиото и поставете в него оваляните в брашно парчета черен дроб като пържите по около 2-3 минути от всяка страна. Готовите парченца пържен дроб поставяте в чиния, в която сте поставили хартия за печене, за да се отцедят от излишната мазнина, след което поръсвате със сол и черен пипер. Имайте предвид, че не е добре да посолявате черния дроб преди печене, защото отделя повече течност, а и остава по-сух. Сервирайте пърения черен дроб топъл.

Необходими съставки:

 

Източник: Supichka

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Ето кои са те  Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Мъжете предпочитат местата до пътеката, докато жените предпочитат местата до прозореца
Правете това и ще се къпете в пари Това са тайните ритуали за привличане на богатство Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министър Милошев с интерес разгледа и сребърното монетно съкровище от село Синеморец
Защо държавните служители получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Асен Блатечки вдига сватба Актьорът безпаметно влюбен в новата си изгора Елеонора
Кметът на Царево Марин Киров с подарък към гостите си - манов мед от Странджа Той ги изненада по време на нестинарските игри  Ще има ПОС терминали в патрулките, ще плащаме глобите и с карта Оше 4 уреда ще проверяват кръвните проби за дрога 
Най-добре се живее в Нидерландия и Швеция, най-зле в Хърватия и България На дъното на класацията са още Унгария и Румъния Пловдивският университет приема задочно чуждестранни студенти в Царево Екипи ще разработват проекти за съвместно участие на Общината и университета
Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж