Как се прави най-вкусната супа топчета
Как се прави най-вкусната супа топчета, онази, която всички помним от детската градина. Кулинарен гуру, до когото се допита Флагман.бг разкри най-добрата рецепта.
Съществуват вариации в рецептите за супа топчета, но във всичките си варианти реално погледнато супа топчета си е много повече от супа, супа топчета си е направо засищаща манджичка!
Първо трябва да приготвите малките кюфтенца за супата.
Смесвате каймата с ½ от ориза, ½ глава ситно нарязан лук, 1 яйце, ситно нарязания магданоз и черен пипер.
Омесвате добре и оставяте сместа да престои около 40 минути, след което от нея оформяте малко топчета (приблизително с големината на лешник).
Внимавайте с размера на топчетата, защото ако са твърде големи вашата супа топчета ще се превърне в супа кюфтета ;) Нарязвате останалата ½ глава лук, морковите и резена целина на дребно и ги изсипвате в 2 литра вряща вода.
След като зеленчуците поврат 5 минути към врящия бульон добавяте внимателно топчетата, като след като ги пуснете във водата ги разбъркате съвсем леко, за да не се слепят.
Допълнително мазнина към супата не се добавя, тъй като по време на варенето малките кюфтенца пускат мазнина, която е напълно достатъчна. След като супата отново заври добавяте и останалия ориз, а след още 10 минути и ситно нарязания домат.
Класическата супа топчета задължително се застройва! Застройката се приготвя по класически начин, като разбивате яйцето и киселото мляко, добавяте 2-3 черпака от поизстинания бульон на тънка струйка при непрекъснато бъркане, след което така получената смес връщате отново към супата (не трябва да е вряща в никакъв случай, за да не се пресече!).
Може да застроите супата като ползвате за приготвянето ѝ само жълтъците, така ще сте спокойни, че застройката няма да се пресече.
Преди сервиране може да овкусите, а и украсите всяка купичка супа топчета с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/328/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0