Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да направите най-вкусните бутчета

Ключови думи: Бутчета, рецепта, най-вкусните бутчета

Пилешкото месо е сред предпочитаните на трапезата на българите. То е бързо и лесно за обработката, но често става сухо при готвене. Тънкостите, за да бъде винаги сочно, се крият най-вече в използването на марината и точните подправки.

С горчичен сос

ПРОДУКТИ: 6 горни бутчета, 200 мл бяло вино (сладко), 30 мл зехтин, 150 г заквасена сметана, 100 г бекон на кубчета, 2 стръка праз (бялата част), 2 стръка салвия, 4 с. л. горчица, 1 с. л. бял синап, 1/2 ч. л. куркума, сол на вкус.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се мажат с горчицата. Пържат се в зехтина до златисто. Беконът се запича в сух тиган до златисто. Прибавя се наситненият праз и се готви, докато омекне. Поръсва се с наситнената салвия, куркумата и зрънцата бял синап, запържват се за кратко и се налива бялото вино. Слага се и запърженото месо. Наливат се 300 мл вода и се готви под капак на много слаб огън 40 минути. Прибавя се сметаната и се готви още 15 минути.

 

Мариновани на фурна

ПРОДУКТИ: 6 цели пилешки бутчета, 250 г кисело мляко, 30 мл зехтин, 3 скилидки чесън, 1/2 лимон, 4 стръка магданоз, сол и черен пипер на вкус, риган, розмарин, босилек, мащерка, пушен пипер.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Риганът, розмаринът, босилекът, мащерката и пушеният пипер се смесват. Киселото мляко се разбърква със стрития на паста чесън, лимоновия сок, зехтина, сол, черен пипер и микса от подправки. Бутчетата се мариноват в млечната смес за една нощ. След това се подреждат в плитка тава върху пергаментова хартия и се пекат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 45 минути. Поднасят се с накълцан магданоз и гарнитура по желание.

 

Хрупкави с галета

ПРОДУКТИ: 8 пилешки бутчета (с кожа), 5 скилидки чесън, 1 с. л. наситнена свежа мащерка, 1 1/2 с. л. сол, 1 с. л. черен пипер, 2 ч. ч. галета (хлебни трохи), 1с. л. настъргана лимонова кора, 2 с. л. зехтин, 2 с. л. разтопено масло, 1/2 ч. ч. дижонска горчица, 1/4 ч. ч. мед, 1/4 ч. ч. пилешки бульон (или зеленчуков).
 
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Загрейте фурната на 180 градуса. Смелете чесъна, мащерката, солта и черния пипер в блендер. Добавете галетата, лимоновата кора, зехтина и маслото и смесете в блендера, докато галетата се напои. Изсипете сместа в подходящ широк съд. В плитка купа смесете горчицата, меда и бульона. Подсушете месото с кърпа. Поръсете го със сол и черен пипер. Потопете го в течната смес от всички страни. После поставете в галетата само частта с кожата и натиснете, за да залепне сместа. Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене, с кожата нагоре. Печете пилето 40 минути на средното ниво в предварително загрята фурна. Увеличете градусите на 200 и печете още 10 минути, докато галетата покафенее.

 

С мед и розмарин

ПРОДУКТИ: 6 пилешки бутчета (долни), 2 с. л. краве масло, 1 с. л. мед, сол, розмарин.
 
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Бутчетата се сваряват в подсолена вода до полуготовност, след което се отцеждат.
В купа се смесват маслото, медът и розмаринът. Бутчетата се слагат в тавичка и се намазват с получената смес. Запичат се до образуване на коричка.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Каква е цената на черешите в България и Англия Оказва се, че има съществена разлика в цената на плода в радиус на 20 километра от населеното място Гери-Никол възседна мотор в мини рокля Бившата приятелка на най-добрия български кикбоксьор Стоян Копривленски засне импровизирана фотосесия
Пачки по петдесетачки: Малина се нагуши с огромен бакшиш на тузарска сватба Кръшната певица впечатли гостите на събитието в Париж Стига, бе! Слави се ожени Дългия реши, че вече му е време да мине под венчило и да скъса с имиджа на ерген
Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала
Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение 
Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“