Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути

Ключови думи: пиле по кралски, рецепта, новини

Ако обичате пилешко месо и го приготвяте често, все някога ще дойде моментът, в който ще решите, че всичко интересно, което може да се направи с него, вече е сготвено и изядено. 

Точно за такива случаи е днешното ни неустоимо предложение за пиле по кралски. Въпреки гръмкото си наименование, то се приготвя лесно и просто, а вкусът му е наистина невероятен. И най-важното, няма да ви отнеме много време, защото е готово за 30 минути! 

С тази рецепта ще приготвите вкусна вечеря, която фигурира в празничния списък с ястия на Елизабет II, предава Блиц.

Честно казано, нямаме идея дали тя има нещо общо с кралския двор. Всъщност, това няма никакво значение. Важното е че всички вкъщи ще се влюбят в нея от първата хапка. 

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази изискана и бърза манджичка: 

1 глава кромид лук 
1 суп. лъжица растително масло  
1 чаена лъжичка доматено пюре 

1 суп. лъжица паста къри паста 
150 милилитра пилешки бульон
1 бр. дафинов лист 

морска сол и черен пипер на вкус  
1 чаена лъжичка захар 
450 милилитра майонеза 

лимонов сок
4 суп. лъжици сладко от кайсии
450 гр. варено пиле

2 суп. лъжици сметана

Начин на приготвяне: 

Сварете пилешкото месо.

Сложете тигана на огъня, добавете растително масло и нарязания лук. Запържете за около четири минути. Добавете къри пастата и пържете още няколко минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Изключете котлона и добавете дафиновия лист, морската сол, черния пипер и пилешкия бульон. Включете отново котлона и изчакайте да кипне. Прибавете лимоновия сок и захарта, след това намалете огъня до минимум и оставете да покъкри за 10-ина минути.

Вземете цедка и прецедете соса през нея. След като той изстине, добавете майонезата, сладкото от кайсии и сметаната. 

Нарежете свареното пилешко месо на парченца и го изсипете в соса. Ястието е готово! За тази вкусотия е изключително подходяща гарнитура от ориз! 

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сексът с тези зодии е трагедия Те са най-слабите любовници Идеалното тегло според възрастта Какво е здравословно за мъже и жени
Беше просто блъскане, не любов Една жена си спомня как е била обект, а не партньор Това са зодиите, които винаги носят рога: Всички знаят, само те не Те вярват в лоялност, вярност и доживотна романтика
Лято, жега и опасност: Как да разпознаем, че получаваме инфаркт или инсулт Високите температури, влагата и резките температурни колебания повишават натоварването на сърдечно-съдовата система Защо в апартамента ни винаги мирише на лошо Причини, които често пропускаме
Топ 5 зодии, които са въздух под налягане: Големи претенции, малко съдържание Те се мислят за елит, но реалността често ги поставя в графа "самозаблуда" Ето я новата армия на Бойко Борисов ГЕРБ смени лидера на младежката си структура 
Ужасни грешки, които допускаме с хладилника Защо мирише, разваля храна и ни създава проблеми Хвърлих всички препарати, с тази домашна смес за жълти стотинки кухнята ми блести Тази уникална комбинация лесно ще премахне и котлен камък, че и грес
Направих уникална кашкавалена пита и най-накрая затворих устата на свекърва ми, която все ме подценява в кухнята Рецептата е толкова проста, че всеки би се справил с нея Това са зодиите, които все си падат по най-големите боклуци Вижте кои са те