Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути

Ключови думи: пиле по кралски, рецепта, новини

Ако обичате пилешко месо и го приготвяте често, все някога ще дойде моментът, в който ще решите, че всичко интересно, което може да се направи с него, вече е сготвено и изядено. 

Точно за такива случаи е днешното ни неустоимо предложение за пиле по кралски. Въпреки гръмкото си наименование, то се приготвя лесно и просто, а вкусът му е наистина невероятен. И най-важното, няма да ви отнеме много време, защото е готово за 30 минути! 

С тази рецепта ще приготвите вкусна вечеря, която фигурира в празничния списък с ястия на Елизабет II, предава Блиц.

Честно казано, нямаме идея дали тя има нещо общо с кралския двор. Всъщност, това няма никакво значение. Важното е че всички вкъщи ще се влюбят в нея от първата хапка. 

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тази изискана и бърза манджичка: 

1 глава кромид лук 
1 суп. лъжица растително масло  
1 чаена лъжичка доматено пюре 

1 суп. лъжица паста къри паста 
150 милилитра пилешки бульон
1 бр. дафинов лист 

морска сол и черен пипер на вкус  
1 чаена лъжичка захар 
450 милилитра майонеза 

лимонов сок
4 суп. лъжици сладко от кайсии
450 гр. варено пиле

2 суп. лъжици сметана

Начин на приготвяне: 

Сварете пилешкото месо.

Сложете тигана на огъня, добавете растително масло и нарязания лук. Запържете за около четири минути. Добавете къри пастата и пържете още няколко минути. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.

Изключете котлона и добавете дафиновия лист, морската сол, черния пипер и пилешкия бульон. Включете отново котлона и изчакайте да кипне. Прибавете лимоновия сок и захарта, след това намалете огъня до минимум и оставете да покъкри за 10-ина минути.

Вземете цедка и прецедете соса през нея. След като той изстине, добавете майонезата, сладкото от кайсии и сметаната. 

Нарежете свареното пилешко месо на парченца и го изсипете в соса. Ястието е готово! За тази вкусотия е изключително подходяща гарнитура от ориз! 

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ивет Лалова показа новородения си син Благодарим ви за вниманието и милите пожелания, написа лекоатлетката И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП
Инфлацията у нас бие средната в еврозоната Според експерти често обясненията за по-високата инфлация у нас не са пазарни, а става въпрос за изкривявания, за които държавата би трябвало да следи. Украйна най-после заговори за преговори с Русия В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция"
Благо Джизъса идва на тенис турнир в Бургас Голмайстор номер едно в българското първенство Мартин Камбуров също ще участва Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство
„Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев