Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как се прави: Агнешка дроб сарма

Ключови думи: агнешка дроб сарма, дроб сарма рецепта, рецепта за агнешка дроб сарма

Рецептата за агнешка дроб сарма безспорно се числи към класическите за българската национална кухня рецепти. А да приготвиш вкусна дроб сарма е лесно! Агнешката дроб сарма е ястие типично за пролетния сезон, за Великден и Гергьовден, когато традиционно се хапва агнешко месо. Дроб сарма може да бъде сервирана като вкусно основно ястие, дроб сарма може да бъде и гарнитура към агнешкото на празничната Великденска трапеза.

Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е подготовката на плънката. Първо трябва да сварите дреболиите. Ползвайте пълен агнешки комплект, за да бъде ястието по-богато. Измивате агнешките дреболии и ги слагате да заврат. Малко преди да заврат, след като се запени изхвърлете водата и измийте дреболиите. Варете 15-20 минути.    

Докато варите агнешките дреболии измийте и нарежете на ситно лука, джоджена и магданоза. Измийте и ориза. В тенджера сгрейте олиото добавете нарязания лук и разбъркайте. След 2-3 минути добавете ориза и бъркайте докато оризът стане стъклен.

Сварените дреболии нарежете на ситно, добавете към ориза, добавете нарязаните на ситно джоджен и магданоз, като и черния пипер и 2 чаени лъжици сол и разбъркайте добре. След това добавете и две чаени чаши от бульона, в който са врели дреболиите и оставете на котлона, когато сместа поеме водата.

Нарежете агнешкото було на парчета. Във всяко парче от булото сложете по 2-3 супени лъжици от поизстиналата смес и завийте на малки вързопчета. Наредете сармичките в тава, като подвитите крайчета са от долната страна, за да не се разтворят по време на печене. Слагате тавата във фурната и печете на 180 градуса докато порозовеят леко.

Разбийте яйцата и киселото мляко и залейте с тази смес дроб сармата. Печете отново до порозовеняване на заливката.

Източник: Supichka.bg

1
Коментара по темата
1.
Джози
05.05.2020 07:50:02
"Страхотно" описание, както всичко в държавата!
  Добави Коментар
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете Внимавайте да не се върнете към стари, нефункционални навици и внимавайте за предупредителни знаци, които може би сте пренебрегнали 4 неочаквани знака, че ви смятат за привлекателен Вижте ги 
Тези дни през ноември носят пари и късмет, според лунния календар Фазите на Луната задават специален ритъм, който помага да се определят най-благоприятните моменти за различни дейности Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград Влюбил се в местен мачо, по когото се прехласвали всички момичета в града, без да знаят, че той бяга на другия бряг
Леля Стефка ме научи да приготвям оригинални картофени „гнезда“ с жълтък Рецептата е много лесна, а са адски вкусни Студентката Мина Стоянова: Батките с татуировки харесват малки, сладки, кокетни момиченца Искала популярност като сериозна жена, въпреки всичките си корекции
Заплатите на сестрите стават 3 хил. лева Това е стартовото възнаграждение Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена Добрата новина съобщи Николай Попов
Чували ли сте за тази измама, която тече в WhatsApp В началото разговорът изглежда безобиден – говори се за пътувания, забележителности и съвети за града, но след няколко дни тонът става по-личен и приятелски Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си Трагедията се е разиграла в късния следобед на 1 ноември по Карловско шосе
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце Прогноза за времето през следващите дни на ноември Почти половината от хванатите с превишена средна скорост са чужденци Над 13 000 автомобили с чужда регистрация са заснети от тол камерите да нарушават правилата само за месец