Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвим: Тарт с броколи

Ключови думи: рецепта тарт с броколи, флагман

Не е лесно да стоиш всеки ден вкъщи. Не им е лесно и на домакините, които трябва да приготвят разнообразна храна за семейството си по време на изолация. Все пак, сега е по-добре да не разчитаме на готова храна и да спазваме много добра хигиена.

След като ви дадохме идеи за няколко супи, които са идеални за обяд, е време за няколко предястия. Днешната ни рецепта е с броколи – зеленчук, богат на витамините А, С и Е, минерали и фибри. Освен това в нея има и малко бутертесто, което я прави още по-вкусна, пише Tialoto.bg.

Необходими продукти:
– 400 г броколи;
– 400 г карфиол;
– 1 лист бутертесто;
– 150 г пушен кашкавал;
– 150 г пушено свинско филе или пилешко (по ваш вкус);
– 5 яйца;
– 100-150 мл тъмна бира;
– 2 с. л. брашно;
– 1/4 връзка магданоз;
– 1/4 ч. л. естрагон;
– сол и черен пипер на вкус.


Как да приготвите тарт с броколи?
Първо трябва да имате удобна маса или плод, за да разточите малко бутертестото. Първо поръсете малко брашно, след това ползвайте точилката по предназначение. Трябва да се получи по-тънък лист, който да поставите в кръгла форма за печене. Нека краищата му да излизат леко, защото при печенето се свиват.

Поставяте пергаментова хартия върху тестото, след което малко морска сол и печете на вентилатор за около 10 минути, колкото да порозовее леко. После махате хартията и солта, като връщате за доизпичане във фурната за 5 минути.

Измивате и нарязвате карфиола и броколите на розички. Все пак, ако не обичате карфиол, може да сложите и само броколи. Сварявате ги на пара за няколко минути и ги слагате в леденостудена вода, за да запазят свежестта си.

Тук вие избирате месото – може да е свинско или пилешко, каквото намерите в магазина по това време и ви е вкусно. Нарязвате го на кубчета, след което настъргвате кашкавала на по-едро ренде. После разбивате яйцата и брашното с бъркалка, след което наливате вътре бирата. Добавяте и подправките.

След като смесите месото, кашкавала и останалата смес с яйцата, я оставяте за малко настрани. Взимате карфиола и броколите и ги нареждате върху изпеченото тесто. Отгоре разпределяте яйчената смес и поръсвате с магданоз.

Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40-45 минути.

Опитайте, да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар
Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж!
Масова стрелба до България Има жертви в Гърция Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът
Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни
Наводнение във Варна Получиха се водопади Крушарски с остра фраза след злополучното пловдивско дерби "Какво комоцио в рамото?", пита той
Голяма чаровница влезе в "Ергенът" Много е магнетична В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението