Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвим: Тарт с броколи

Ключови думи: рецепта тарт с броколи, флагман

Не е лесно да стоиш всеки ден вкъщи. Не им е лесно и на домакините, които трябва да приготвят разнообразна храна за семейството си по време на изолация. Все пак, сега е по-добре да не разчитаме на готова храна и да спазваме много добра хигиена.

След като ви дадохме идеи за няколко супи, които са идеални за обяд, е време за няколко предястия. Днешната ни рецепта е с броколи – зеленчук, богат на витамините А, С и Е, минерали и фибри. Освен това в нея има и малко бутертесто, което я прави още по-вкусна, пише Tialoto.bg.

Необходими продукти:
– 400 г броколи;
– 400 г карфиол;
– 1 лист бутертесто;
– 150 г пушен кашкавал;
– 150 г пушено свинско филе или пилешко (по ваш вкус);
– 5 яйца;
– 100-150 мл тъмна бира;
– 2 с. л. брашно;
– 1/4 връзка магданоз;
– 1/4 ч. л. естрагон;
– сол и черен пипер на вкус.


Как да приготвите тарт с броколи?
Първо трябва да имате удобна маса или плод, за да разточите малко бутертестото. Първо поръсете малко брашно, след това ползвайте точилката по предназначение. Трябва да се получи по-тънък лист, който да поставите в кръгла форма за печене. Нека краищата му да излизат леко, защото при печенето се свиват.

Поставяте пергаментова хартия върху тестото, след което малко морска сол и печете на вентилатор за около 10 минути, колкото да порозовее леко. После махате хартията и солта, като връщате за доизпичане във фурната за 5 минути.

Измивате и нарязвате карфиола и броколите на розички. Все пак, ако не обичате карфиол, може да сложите и само броколи. Сварявате ги на пара за няколко минути и ги слагате в леденостудена вода, за да запазят свежестта си.

Тук вие избирате месото – може да е свинско или пилешко, каквото намерите в магазина по това време и ви е вкусно. Нарязвате го на кубчета, след което настъргвате кашкавала на по-едро ренде. После разбивате яйцата и брашното с бъркалка, след което наливате вътре бирата. Добавяте и подправките.

След като смесите месото, кашкавала и останалата смес с яйцата, я оставяте за малко настрани. Взимате карфиола и броколите и ги нареждате върху изпеченото тесто. Отгоре разпределяте яйчената смес и поръсвате с магданоз.

Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40-45 минути.

Опитайте, да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново  Мощен ураган край бреговете на... Мексико
Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние
"Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник Земетресение в съседна страна Трус в Гърция
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде