Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Радина Денкова: В кухнята никога не ми се получава „да не ми се получава“

Ключови думи: радина денкова, кухня

Старт на кулинарната седмица в „Черешката на тортата“ поставя дерматологът на звездите д-р Радина Денкова. Жената, която се грижи за красотата и комфорта на родния хайлайф отвори вратите на дом си и получи почти пълен брой точки в предаването.

Какъв е опитът ѝ в кухнята, кой е любимият ѝ десерт и кое е ястието, на което никога не може да устои, ще разберете в блиц интервю за Vesti.bg.

За първи път готвих на седем години. Исках да направя кекс, забравих бакпулвера. Изхвърлих го в тоалетната, преди майка ми да се върне от работа…

В кухнята никога не ми се получава „да не ми се получава“.

Ястието/храната, на която никога не мога да устоя, е десерт.

Сутрин обичам да си хапвам пия само кафе.

Ястието, което ми се получава най-добре, е това, с което съм се захванала.

Докато готвя, не мога без музика.

От хората, които познавам, най-вкусно готви Лили Поп.

Рецептата за любимия ми десерт е…

Шоколадова торта със солен карамел от Черешката на тортата

За основата: 1 пакет меки шоколадови маслени бисквити, смлени и смесени със 100 г. Разтопено масло.

Във форма с подвижно дъно сместа се притиска, като се оформя и лек борд. В хладилник за 30 мин.

Карамел: приготвя се светъл карамел от 1,5 чаши захар , като се бърка непрекъснато. Прибавя се 150 г. Течна сметана и 1.5 ч чаши нарязан пекан или обикновени орехи и половин кафена лъжичка сол. Така приготвената смес се поставя върху основата, заглажда се и отново се охлажда за 30 мин.

Шоколад: на водна баня се разтопява 300 г. Черен готварски шоколад и 100 г. Млечен. Когато се хомогенизира и разтопи се прибавят 200 г. Течна сметана, разбърква се сместа и се излива върху карамела. Отгоре може да се поръси с малдонска сол на кристали. Охлажда се до стягане на шоколадовата смес и се сервира на триъгълни парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен