Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусна рецепта за крехко свинско бонфиленце с крем от сладък картоф

Рецептата е на шеф-готвач Ивелин Кръстев
Ключови думи: рецепта за свинско бонфиле, рецептите на Ивелин Кръстев, есенно меню, ресторанти в Бургас

Чудите се с какъв вкусен специалитет да изненадате семейството или любимия човек? Ето една чудесна идея от главния готвач на Средиземноморски ресторант Салини - Ивелин Кръстев.

Пълнено свинско бонфиле с крем от сладък картоф, сотиран грах и тъмен сос от вино Saint Clair

200 гр. свинско бонфиле

20 гр. суха моцарела

30 гр. спанак

2 гр. черен пипер

2 гр. сол

2 гр. чесън

150 гр. сладък картоф

Мащерка, масло, прясно мляко, индийско орехче за пюрето

30 гр. сотиран грах

червено вино Saint Clair

Бланшираме спанака в топла вода за една минута, вадим, наситняваме. Смесваме добре с нарязаната на кубчета моцарела и подправяме със сол, черен пипер, чесън. Продупчваме от двете страни свинското бонфиле и напълваме с получената смес. Печем 20 минути на 160 градуса (до готовност). Сладкият картоф се сварява, намачква се на пюре с масло и мляко, подправяме със сол, мащерка, индийско орехче. Грахът се сотира в малко мазнина до готовност и после се шокира в лед, за да остане яркозелен. Редуцираме виното, добавяме малко захар и масло. Гарнираме в чинията - отдолу поставяме пюрето от сладък картоф, върху него месото разрязано на три части, отстрани разполагаме граха; поливаме с винения сос.

Bon Appétit!

Ако приготвянето на това ароматно изкушение ви се струва сложно – или пък просто не сте в настроение да се изявите в амплоато на готвач, то заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини. Освен този специалитет, шеф Ивелин Кръстев, зам. главен готвач Красимир Петров и техният екип имат не само пресни черноморски дарове и меню средиземноморски вкусотии за вас, но приготвят и отлично суши и японски салати. Да, има и домашен хляб и летни разядки, доматите са български и розови, сиренето – биволско от местни мандри, а десертите са точно 12. Средиземноморски ресторант Салини предлага на гостите си разкошна лятна градина, само на метри от морето плюс безплатен паркинг. За отличната кухня – вече се разбрахме. Цените са напълно достъпни и балансирани. Заповядайте и се уверете сами!

За резервации: +359 877 81 00 18

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гимнастичките ни със страхотно представяне в "Арена Бургас" И ансамбълът със злато, след като Стилияна Николова спечели индивидуално на бухалки, лента и топка Желязков към Зеленски: България продължава да подкрепя усилията на Украйна за мир Българският премиер и украинският президент разговаряха в албанската столица
Откриха труп в Морската градина на Варна Починалият е столетник Чуждото щастие ги побърква! Трите най-завистливи зодии Рибите няма да оцелеят, ако някой има нещо по-добро от тях самите
Община Поморие представи туристическия си потенциал в Русе Това се случи на мащабен форум Рюте: Путин направи грешка Генералният секретар на НАТО със забележка за руската делегация в Турция
Всеки трети филм в програмата на „Златната липа“ 2025 е български Кинофестивалът за ново европейско кино отново ще постави специален акцент върху родните ленти Фурор за Николова в Бургас Грацията с 3 златни медала на Европейска купа
Бягайте далеч, това са най-коварните жени според зодията Те знаят отлично от какво имат нужда и за тях няма граници в гоненето на целта Див скандал между Даниела и Мартин в „Ергенът“ Даниела каза на Мартин, че не иска пръстен, който той да й даде по задъжение
Край с Черешката на тортата Бургас е домакин на държавното брейк първенство Събитието подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2032 г.