Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусна рецепта за крехко свинско бонфиленце с крем от сладък картоф

Рецептата е на шеф-готвач Ивелин Кръстев
Ключови думи: рецепта за свинско бонфиле, рецептите на Ивелин Кръстев, есенно меню, ресторанти в Бургас

Чудите се с какъв вкусен специалитет да изненадате семейството или любимия човек? Ето една чудесна идея от главния готвач на Средиземноморски ресторант Салини - Ивелин Кръстев.

Пълнено свинско бонфиле с крем от сладък картоф, сотиран грах и тъмен сос от вино Saint Clair

200 гр. свинско бонфиле

20 гр. суха моцарела

30 гр. спанак

2 гр. черен пипер

2 гр. сол

2 гр. чесън

150 гр. сладък картоф

Мащерка, масло, прясно мляко, индийско орехче за пюрето

30 гр. сотиран грах

червено вино Saint Clair

Бланшираме спанака в топла вода за една минута, вадим, наситняваме. Смесваме добре с нарязаната на кубчета моцарела и подправяме със сол, черен пипер, чесън. Продупчваме от двете страни свинското бонфиле и напълваме с получената смес. Печем 20 минути на 160 градуса (до готовност). Сладкият картоф се сварява, намачква се на пюре с масло и мляко, подправяме със сол, мащерка, индийско орехче. Грахът се сотира в малко мазнина до готовност и после се шокира в лед, за да остане яркозелен. Редуцираме виното, добавяме малко захар и масло. Гарнираме в чинията - отдолу поставяме пюрето от сладък картоф, върху него месото разрязано на три части, отстрани разполагаме граха; поливаме с винения сос.

Bon Appétit!

Ако приготвянето на това ароматно изкушение ви се струва сложно – или пък просто не сте в настроение да се изявите в амплоато на готвач, то заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини. Освен този специалитет, шеф Ивелин Кръстев, зам. главен готвач Красимир Петров и техният екип имат не само пресни черноморски дарове и меню средиземноморски вкусотии за вас, но приготвят и отлично суши и японски салати. Да, има и домашен хляб и летни разядки, доматите са български и розови, сиренето – биволско от местни мандри, а десертите са точно 12. Средиземноморски ресторант Салини предлага на гостите си разкошна лятна градина, само на метри от морето плюс безплатен паркинг. За отличната кухня – вече се разбрахме. Цените са напълно достъпни и балансирани. Заповядайте и се уверете сами!

За резервации: +359 877 81 00 18

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж поиска да му уголемят най-милото, вместо това разсеян уролог го отряза Тежък инцидент в чужбина 86-годишен лекар прави любов по 4 пъти седмично с младата си съпруга Алберто споделя, че човек трябва да опитва да е физически активен цялостно
Драмата със "Северен поток" продължава Украинец бе арестуван за потенциална атака Спортна журналистка разпали фантазиите на фенове Тя разбира много от футбол и е чаровна
Празнува един от най-успешните българи Паро Никодимов става на 80 Българите са най-недоволни в ЕС от парите си На противоположния полюс - най-доволни от финансите си - са били хората във Финландия, Нидерландия, Швеция и Австрия
Пускат магистрала "Европа“ до средата на септември Тази година предстои пускането на участъка между Боаза и Дерманци на АМ „Хемус“ Почина журналистът Иван Рачев Той беше заместник главен редактор на вестник "Банкеръ"
Започва Фестивала на меда в Несебър Форумът се организира с подкрепата на Общината Елитът на световното колоездене идва в Приморско Стартът на 72-та международна колоездачна обиколка на България 2025 ще бъде даден в морския град
Преместиха Семерджиев в затвора в Бобов дол за наказание Престъпникът внасял забранени предмети в килията си Туристка плати в Хърватия 1500 евро за километър таксиметров превоз След като тя огласила случая, част от сумата й била върната