Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вижте най-вредните кухни в света

Ключови думи:
Вкусна, задоволителна, пикантна - и много вредна.

Ето списък на най-нездравословните кухни в света. Списъкът започва с чешката кухня. Тя е пълна с меса на скара, бира, сладки и десерти.

Печен джолан, кнедли, колбаси - кисели колбаси, минимално количество зеленчуци и печени маса - всички туристи са очаровани, и след това да се връщат в къщи с килограми отгоре, от които не могат да се отърват поне година. Храната обаче се отразява и на местните жители: в Чешката република е едно от най-високите нива на затлъстяване сред населението в света, пише zdrave.to.

В САЩ, много мазнини и пържено. Част от традициите на американската кухня са вкоренени в XVII - XVIII век, в английската кухня. Има много заемки в нея - изключително успешни и популярни - от кухнята на Германия, Италия и Китай. Хамбургер, макаронени изделия, пица и за известно време пърженият ориз са заемали твърдо място в диетата и стомасите на американци и гости на страната. Вкусно - но много вредно.

Германия е много подобна на Чешката република. Бира, месо, колбаси. А също и картофена салата и шоколадова торта "Черна гора". В същото време две трети от консумираното от германците месо е свинското, което обикновено се яде с бира. Местните хора казват за него: "Ако Адам имаше бира, той никога нямаше да изяде ябълката" и следвайте този съвет. Зеленчуците и плодовете в храната на германците са наистина много малко количество.

В Белгия, същото месо - макар и малко по-малко свинско и повече заешко - под формата на пържоли, гулаш. Има обаче по-сложни мотиви: част от рецептата от белгийската кухня е заета от съседна Франция. Белгия е най-известна с шоколада, вафлите и пържените картофи. Местните хора ядат всичко това в големи количества.

В арабските страни, на Арабския полуостров, се предпочита здравословната кухня. Арабите ядат много зеленчуци и зърнени храни, месото е задушено, не пържено. Но в същото време те консумират голямо количество източни сладки - и това е нещото, което прави кухнята им вредна. Фокусът е на захарта, маслото и тестото. С всичко това там се прекалява.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура 100-метров козунак радва врачани Изделието може да нахрани 300 души
Стефан Цанев: Политическият елит се изроди и деградира От небесна гледна точка светът изглежда по-точно. От голямо разстояние нещата се виждат по-добре. Страшно е, защото се вижда безсмислието от живуркането – живот, равностоен на живота на животните Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица
Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден 19 000 младежи у нас са безработни 2 600 000 са без работа в ЕС
Мразят ли се Валери Григоров и Папи Ханс? Изпълнителят на хита „Кекс“, заплаши на шега, че ще има убийство на дансинга Европа - пазар номер едно на кокаин в света благодарение на балкански престъпници Изяснява се за къде е бил предназначен кокаинът
Кой да почерпи днес Ирина била дъщеря на езичник, но тя призовавала за правата вяра Верижна катастрофа затвори Прохода на Републиката За щастие, няма пострадали
Нашенци пазаруват агнешко от Румъния Русенци традиционно си пазаруват от северната ни съседка Спират пети блок на АЕЦ „Козлодуй” до средата на юни В рамките на всяко годишно презареждане ще се подменят по една четвърт от касетите в реактора