Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опитвали ли сте качамак с трюфели? В новото меню на ресторант „Розе“ ще откриете невероятни ястия (СНИМКИ)

Докато мнозина си мислеха, че заведението е затворено завинаги, в кухнята на "Розе" се е готвило нещо невиждано досега
Ключови думи: ресторант Розе, Бургас, булевард Богориди, Плодовете на живота, българска кухня, кулинарен шедьовър, карамелизирана пяна, Георги Бойковски,

След близо десетилетие усъвършенстване в кулинарни техники и постигането на върхове в приготвянето на шедьоври от френската, италианската и средиземноморската кухня, екипът на ресторант „Розе“ си поставя най-трудната задача досега. Целта на отбора професионалисти е да издигне националната ни кухня на световно ниво. Без съмнение, реализирането на амбициозния проект ще отвори нова страница в кулинарната история на България.

Един от най-добрите ресторанти в България, според специализираното списание Бакхус, се намира на бургаския булевард „Богориди“

Докато мнозина си мислеха, че заведението е затворено завинаги, в кухнята на "Розе" се е подготвяло нещо невиждано досега.

През изминалата половин година са се задвижили процеси, които поставят началото на най-мащабния кулинарен проект в Бургас. Пред Флагман.бг екипът на ресторант „Розе“ разкри тайни за начинанието, обединяващо изкуство, фолклор, традиции и новаторски подход.

След дългогодишния натрупан опит достигнахме върхова точка, събрахме всичките си умения, мобилизирахме всичките си сили и така настъпи най-важното прозрение за нас, че колкото и път да извървим напред, България е тази, към която се връщаме! Страна, богата на история и културно наследство с необятни красоти и възможности! Да съхраним традициите означава да запазим своята памет за миналото и ние избрахме - Да възродим българското, както най-добре умеем“ обявиха от престижния ресторант.

Най-отговорната задача в амбициозния проект на ресторант "Розе" е поверена на Chef Георги Бойковски. Той е от новата вълна талантливи български готвачи. Има впечатляващо кулинарно образование, преподавали са му най-добрите майстори в кухнята като Жоан Рока, Кармен Роскайеда, Феран Адриа и Жан Лук Фигерас. Професионалния му път включва работа в някои от най-добрите ресторанти в света.

Георги се завърна в България, за да се включи в кухнята на ресторант “Розе“ с огромно желание и не малко патриотичен дух

Рецептата за черноморски миди с домашен петрохан е изцяло авторска и е изпълнена с продукти от местни производители. Друг кулинарен шедьовър на Chef Бойковски е качамак с трюфели.

Интерпретацията на Шопската салата е с маринован лук, сняг от пушено краве сирене и въздух от магданоз

Магданозена салата, с цитросов булгур, мариновани миди и емулсия от зехтин и лимон

Бухтичките с шоколад, мента, малини и карамелизиран каймак са сладкия завършек на перфектния обяд

Дизайнът за новото меню е вдъхновен от мотивите на народните носии. Житен клас, листа на лоза, биволски рога и неразцъфнал цвят оформят композицията „Плодовете на живота“, която е характерен мотив от бродерията върху женския ръкав на носиите от Дупнишкия край. Проектът на креативния дизайн е дело на бранда Везба - марка за облекла и аксесоари, базирана на българските фолклорни мотиви.


Енотеката на ресторанта също е съобразена с новото меню. Вината в “Розе“ са истински находки. Всички предложения от винения лист са с адрес България и представят традиционни сортове, характерни за Тракийския и Дунавски  тероар – „Гергана“, “Тамянка“, „Мавруд“, „Гъмза“, „Траминер“ и др.

Финалният щрих в проекта е обновеният интериор на ресторант "Розе". Тук идеята за унаследяването е интерпретирана чрез портретите на българските царе. Платната са дело на художника Георги Андонов и доскоро бяха изложени пред погледите на министри и депутати в Народното събрание. В допълнение към тях са подбрани мебели с антикварна стойност и ръчно тъкан килим.

 

ВМА: Белете не само черупката на боядисаните яйца Имат пори, които може да са опасни Торнадо в близост до Родопите На много места се съобщава и за градушка, с големина на лешник
МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси Оперирали Цецо Елвиса заради трудова злополука с жена Тръгва на мащабно турне из България
България е на последно място по продължителност на живота в ЕС В Европа е 81,5 г., а у нас - 75,8  Кошмар в небето за куп българи, тръгнали към Санторини След няколко часа изчакване на летището в гръцката столица самолетът е пренасочен за връщане към София заради лошите метеорологични условия
Пети мандат президент: Путин официално встъпва на 7 май В Кремъл тече трескава подготовка  Сняг заваля на Боровец и Алеко Температурата падна до минус 2 градуса
Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол Съставени са 3253 фиша и 801 акта