Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опитвали ли сте качамак с трюфели? В новото меню на ресторант „Розе“ ще откриете невероятни ястия (СНИМКИ)

Докато мнозина си мислеха, че заведението е затворено завинаги, в кухнята на "Розе" се е готвило нещо невиждано досега
Ключови думи: ресторант Розе, Бургас, булевард Богориди, Плодовете на живота, българска кухня, кулинарен шедьовър, карамелизирана пяна, Георги Бойковски,

След близо десетилетие усъвършенстване в кулинарни техники и постигането на върхове в приготвянето на шедьоври от френската, италианската и средиземноморската кухня, екипът на ресторант „Розе“ си поставя най-трудната задача досега. Целта на отбора професионалисти е да издигне националната ни кухня на световно ниво. Без съмнение, реализирането на амбициозния проект ще отвори нова страница в кулинарната история на България.

Един от най-добрите ресторанти в България, според специализираното списание Бакхус, се намира на бургаския булевард „Богориди“

Докато мнозина си мислеха, че заведението е затворено завинаги, в кухнята на "Розе" се е подготвяло нещо невиждано досега.

През изминалата половин година са се задвижили процеси, които поставят началото на най-мащабния кулинарен проект в Бургас. Пред Флагман.бг екипът на ресторант „Розе“ разкри тайни за начинанието, обединяващо изкуство, фолклор, традиции и новаторски подход.

След дългогодишния натрупан опит достигнахме върхова точка, събрахме всичките си умения, мобилизирахме всичките си сили и така настъпи най-важното прозрение за нас, че колкото и път да извървим напред, България е тази, към която се връщаме! Страна, богата на история и културно наследство с необятни красоти и възможности! Да съхраним традициите означава да запазим своята памет за миналото и ние избрахме - Да възродим българското, както най-добре умеем“ обявиха от престижния ресторант.

Най-отговорната задача в амбициозния проект на ресторант "Розе" е поверена на Chef Георги Бойковски. Той е от новата вълна талантливи български готвачи. Има впечатляващо кулинарно образование, преподавали са му най-добрите майстори в кухнята като Жоан Рока, Кармен Роскайеда, Феран Адриа и Жан Лук Фигерас. Професионалния му път включва работа в някои от най-добрите ресторанти в света.

Георги се завърна в България, за да се включи в кухнята на ресторант “Розе“ с огромно желание и не малко патриотичен дух

Рецептата за черноморски миди с домашен петрохан е изцяло авторска и е изпълнена с продукти от местни производители. Друг кулинарен шедьовър на Chef Бойковски е качамак с трюфели.

Интерпретацията на Шопската салата е с маринован лук, сняг от пушено краве сирене и въздух от магданоз

Магданозена салата, с цитросов булгур, мариновани миди и емулсия от зехтин и лимон

Бухтичките с шоколад, мента, малини и карамелизиран каймак са сладкия завършек на перфектния обяд

Дизайнът за новото меню е вдъхновен от мотивите на народните носии. Житен клас, листа на лоза, биволски рога и неразцъфнал цвят оформят композицията „Плодовете на живота“, която е характерен мотив от бродерията върху женския ръкав на носиите от Дупнишкия край. Проектът на креативния дизайн е дело на бранда Везба - марка за облекла и аксесоари, базирана на българските фолклорни мотиви.


Енотеката на ресторанта също е съобразена с новото меню. Вината в “Розе“ са истински находки. Всички предложения от винения лист са с адрес България и представят традиционни сортове, характерни за Тракийския и Дунавски  тероар – „Гергана“, “Тамянка“, „Мавруд“, „Гъмза“, „Траминер“ и др.

Финалният щрих в проекта е обновеният интериор на ресторант "Розе". Тук идеята за унаследяването е интерпретирана чрез портретите на българските царе. Платната са дело на художника Георги Андонов и доскоро бяха изложени пред погледите на министри и депутати в Народното събрание. В допълнение към тях са подбрани мебели с антикварна стойност и ръчно тъкан килим.

 

Яки арести за наркотици, има над 20 задържани Извършителите са на възраст между 19 и 48 години, преобладаващата част от тях - познайници на служителите на реда Може ли да повярвате, че тази жена едва не удари 100 кг Сега обаче е в перфектна форма
Есента ни връхлита с пълна сила, идват дъжд и мъгли на тези дати Последните работни дни ще бъдат предимно слънчеви, но сутрин на места в низините и котловините ще има мъгли или ниска облачност Този българин е в топ 3 на най-богатите в света Класацията е на бизнесмените до 40 години
Неочаквано! Тервел Пулев удари репортер в корема На шега или не съвсем беше това Месечната инфлация у нас през август спада до 0,1% Годишната инфлация остава 5,3 на сто
Първият учебен звънец удари тържествено в Ахтопол Кметът на Царево обеща отлични условия за децата – ремонтирано игрище, обновен салон и два нови STEM кабинета 38 първокласника и общо 839 ученика започват учебната година в затворите у нас В началния етап на обучение ще бъдат включени 202 ученици, желаещите да придобият основно образование са 277, а записаните за средно образование - 360 лишени от свобода
Трагедия в Рила Планинар почина от инфаркт Започва интересно събитие в Бургас Ще се проведе Международния фестивал за историческо документално кино DOCK 2025
Земетресение до Сунгурларе Трусът е с магнитуд 3,4 по Скалата на Рихтер Задържаният за убийството на Чарли Кърк отрича да е извършил покушението Тайлър Робинсън е в следствения арест без право на пускане под гаранция