Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка една домакиня трябва да знае това! (СНИМКИ)

Ключови думи: домакинства, съвети
За рецептите е нужно да се знаят мерните единици на най- често срещаните продукти в кухнята. мерки за рецептите Освен мерните единици за рецептите е добре да знаете и специфичната терминология, която се използва в кухнята. Като например: Бланширане – вид топлинна обработка с вряла вода или мазнина.

За кратко време продуктите престояват във врящата течност, след което се охлаждат. Този процес повишава тяхната вкусова и хранителна стойност. Могат да се бланшират зеленчуци или плодове. други мерки за рецептите Дегласиране – означава да разтворим нагара от печене или пържене на месо в съда, в който се е извършило действието. Обикновено това става с добавяне на течност: бульон, вино или друг вид алкохол.

Получената течност се оставя да се редуцира, след което се използва в различна рецепта по предназначение. Редуциране – това означава течността да се изпари на 1/3 при което се получава сгъстяване или концентрат и тогава се използва за рецептите. Жулиен – месо, зеленчуци или плодове нарязани на пръчици с приблизителна равна ширина и дължина. още мерки за рецептите Задушаване – Топлинна обработка на ниска температура с малко течност и под капак в зависимост от изискванията на различната рецепта. Застройка – това е кулинарна техника за повишаване на хранителната стойност на супи и сосове.

При различните рецепти има различни изисквания, т. е. при някои е само с яйца, при други- яйца и кисело мляко, яйца, мляко и брашно, с прясно мляко и яйца, сметана и жълтъци и още много други варианти. Продуктите се разбиват с тел и към тях постепенно се добавя горещ бульон от супата или соса, като по този начин се уеднаквява температурата според изискванията на рецептите. След това продуктите, които са затоплени се връщат в готовата супа или сос и се оттеглят от огъня. Марината – всички рецепти имат различен състав за марината. Тя може да бъде суха или течна. Течната се състои от вода, оцет и сол; вино и подправки; зехтин, лимонов сок и сол; сол и зелени или сухи подправки.

Мариноване – обработка при която се прави марината, чиято цел е продуктите да придобият аромат или крехкост. При рецептите от този вид се изисква даденото време за престоя да се спази точно. различни мерки за рецептите Панировка – техника при която продуктите се овалват в брашно, галета, нишесте, или друг сух продукт, след което се потапят в разбити яйца и се пържат в мазнина. Шпиковане – термин който означава набождане на даден продукт. Правят се малки прорези и в тях се поставят сланина, бекон, чесън или каквото изискват конкретните рецепти. Може да оставите коментар под публикацията ако ви е харесала статията или ако искате да зададете въпрос за различна рецепта.

1
Коментара по темата
1.
nedovolna
23.08.2017 16:55:21
да беше много глупава статия
  Добави Коментар
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете Внимавайте да не се върнете към стари, нефункционални навици и внимавайте за предупредителни знаци, които може би сте пренебрегнали 4 неочаквани знака, че ви смятат за привлекателен Вижте ги 
Тези дни през ноември носят пари и късмет, според лунния календар Фазите на Луната задават специален ритъм, който помага да се определят най-благоприятните моменти за различни дейности Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград Влюбил се в местен мачо, по когото се прехласвали всички момичета в града, без да знаят, че той бяга на другия бряг
Леля Стефка ме научи да приготвям оригинални картофени „гнезда“ с жълтък Рецептата е много лесна, а са адски вкусни Студентката Мина Стоянова: Батките с татуировки харесват малки, сладки, кокетни момиченца Искала популярност като сериозна жена, въпреки всичките си корекции
Заплатите на сестрите стават 3 хил. лева Това е стартовото възнаграждение Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена Добрата новина съобщи Николай Попов
Чували ли сте за тази измама, която тече в WhatsApp В началото разговорът изглежда безобиден – говори се за пътувания, забележителности и съвети за града, но след няколко дни тонът става по-личен и приятелски Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си Трагедията се е разиграла в късния следобед на 1 ноември по Карловско шосе
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце Прогноза за времето през следващите дни на ноември Почти половината от хванатите с превишена средна скорост са чужденци Над 13 000 автомобили с чужда регистрация са заснети от тол камерите да нарушават правилата само за месец