Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лятото идва! По-добре вижте как се прави тази вкусотия за горещите дни: Разкошен италиански домашен сладолед

Ключови думи: лято, италиански, сладолед
Лятото идва! Дните ще стават от топли, по-топли, че дори и непоносимо горещи. Точно по тази причина е хубаво да се запасите с достатъчно добри идеи за разхлаждане.

Една от тях е този разкошен италиански домашен сладолед.

А ето и как се прави:


Необходими продукти:

жълтъци – 4 бр. яйца – 2 бр. цели

маскарпоне – 250 г.

сладкарска сметана – 350 г висок процент

шамфъстък – 1 ч .ч.

розова вода – 1 с.л.

плодове – 450 г пресни (по равно количество ягоди и череши)

КУЛИ ОТ ЧЕРЕШИ

череши – 200 г

захар – 3 с.л.

лимонов сок – 1 с.л.

Начин на приготвяне Приготвя се кейкова форма 27/13 см с фолио, което да излиза отстрани като дръжки за по-лесно изваждане на сладоледа от формата Шамфъстъкът се запича на сух тиган при непрекъснато разбъркване. Охлажда се и се оставя настрани. Разбиват се яйцата и жълтъците и пудрата захар с тел за разбиване.

Поставят се на водна баня при умерена температура и при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка се довеждат до гъст крем. Това отнема около 15-18 минути. Охлаждат се като периодично се разбъркват. Охладената сметана се разбива на твърд сняг.

Охладената яйчена смес се поставя в голяма купа и на порции се прибавя маскарпонето, разбитата сметана, половината от плодовете, лъжицата розова вода и част от шамфъстъкът. Разбърква се и се излива в приготвената форма. Отгоре се допълва с другата част от плодовете и ядките. Формата се поставя във фризер за 1 нощ.

За по-лесно отстраняване на фолиото самата форма се потопява в съд с топла вода за няколко минути, сладоледът се изважда върху подходящ поднос и се отстранява фолиото. Нарязва се на парчета с нож потопен в топла вода, като след всяко разрязване ножът се избърсва с домакинска хартия.

КУЛИ ОТ ЧЕРЕШИ: Към почистените череши се добавят захарта и лимоновият сок, пасира се в блендер. Сместа се поставя в широка цедка, за да се отделят люспите им. Получава се гъст сос. Залива се върху чинията се сервиране и отгоре се поставя сладоледът. Забележка: Ако в момента не се разполага с розова вода, може да се ползва портокалова такава или само ванилия екстракт. В момента на приготвянето на рецептата съм ползвала пресни плодове – ягоди, череши и боровинки.



1
Коментара по темата
1.
Касабова
08.04.2017 12:45:25
Само една вметка, вместо сладкарска сметана – 350 г висок процент, добавете сперма, същият грамаж и още по-висок процент!
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия