Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топи се в устата: Уникално вкусен и лесен за приготвяне гръцки десерт

Ключови думи: десерт, Гърция, сироп
Ореховия сладкиш е един от най-популярните гръцки десерти. Сиропиран, с лека пореста текстура и вкус на орехи – лесен е за приготвяне и достоен финал на всяко похапване. Само малко парченце от него е достатъчно да засити желанието ви за сладък вкус.

Необходими продукти: За блата: 150 г масло 130 грама пудра захар 4 яйца, разделени 4 супени лъжици ракия 1 чаена лъжичка канела на прах 150 г самонабухващо брашно 275 г орехи, нарязани на едро с нож За сиропа: 310 г захар 330 мл вода 1 пръчка канела

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°С. Разтопете маслото на слаб огън и добавете захарта. Бъркайте докато се разтопи. Прибавяйте жълтъците един по един с енергично бъркане. Добавете още канелата, орехите, ракията и разбъркайте. С миксер разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на пухкав сняг. Добавяйте по малко от белтъците и брашното в маслената смес. Идеята е да запазим максимално от обема на белтъците. Излейте в тавичка за печене постлана с намаслена хартия за печене. Добре е тавичката ви да е с такъв размер, че височината на тестото да е около четири сантиметра. Печете около 40 минути, за да получите приятен златист цвят с аромат на печени орехи. Извадете от фурната и нарежете на квадрати или ромбчета. Когато се охлади, полейте с горещия захарен сироп с канела. Оставете да престои няколко часа за да се напои добре. Десерта е най-вкусен на другия ден, само го съхранявайте покрит за да не изсъхне. По този начин съхранен може да се консумира в продължение на  няколко дни. Можете да украсите с още орехи или парченца портокалова кора.

За да направите сиропа: Сложете захарта и водата в малка тенджера. Загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете пръчка канела и след това оставете да къкри за около 5-10 минути на слаб огън, докато сиропът се сгъсти леко. Извадете пръчка канела, преди да излеете гореща сироп върху охладения орехов блат.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бъркана баница с шунка и кашкавал - толкова ефектна и толкова е вкусна! Меко и крехко тесто, апетитен вискозен пълнеж. Изглежда страхотно, има страхотен вкус Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет
Задължително сложете сода в прането с хавлии Сред най-честите въпроси, вълнуващи домакините, решили да освежат и обезмирисят хавлиите си със сода за хляб, е къде се поставя тя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Той е катастрофирал, излязъл е от колата и е бил блъснат от водач, който е избягал
Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 В Созопол осигуряват стипендии на студентите по медицина Председателят на Общинския съвет Станимир Андонов инициира среща с Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и зрелостници от общината
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство
Два слоя хрупкаво тесто, пълни с дебел пласт шоколадов крем, няма такава вкусотия! Тази маслена торта е лесна за приготвяне, макар и да не ви се вярва, когато видите крайния резултат Как да развием успешен онлайн магазин с помощта на BigArena?
Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея