Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топи се в устата: Уникално вкусен и лесен за приготвяне гръцки десерт

Ключови думи: десерт, Гърция, сироп
Ореховия сладкиш е един от най-популярните гръцки десерти. Сиропиран, с лека пореста текстура и вкус на орехи – лесен е за приготвяне и достоен финал на всяко похапване. Само малко парченце от него е достатъчно да засити желанието ви за сладък вкус.

Необходими продукти: За блата: 150 г масло 130 грама пудра захар 4 яйца, разделени 4 супени лъжици ракия 1 чаена лъжичка канела на прах 150 г самонабухващо брашно 275 г орехи, нарязани на едро с нож За сиропа: 310 г захар 330 мл вода 1 пръчка канела

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°С. Разтопете маслото на слаб огън и добавете захарта. Бъркайте докато се разтопи. Прибавяйте жълтъците един по един с енергично бъркане. Добавете още канелата, орехите, ракията и разбъркайте. С миксер разбийте белтъците с щипка сол, докато станат на пухкав сняг. Добавяйте по малко от белтъците и брашното в маслената смес. Идеята е да запазим максимално от обема на белтъците. Излейте в тавичка за печене постлана с намаслена хартия за печене. Добре е тавичката ви да е с такъв размер, че височината на тестото да е около четири сантиметра. Печете около 40 минути, за да получите приятен златист цвят с аромат на печени орехи. Извадете от фурната и нарежете на квадрати или ромбчета. Когато се охлади, полейте с горещия захарен сироп с канела. Оставете да престои няколко часа за да се напои добре. Десерта е най-вкусен на другия ден, само го съхранявайте покрит за да не изсъхне. По този начин съхранен може да се консумира в продължение на  няколко дни. Можете да украсите с още орехи или парченца портокалова кора.

За да направите сиропа: Сложете захарта и водата в малка тенджера. Загрейте, докато захарта се разтвори. Добавете пръчка канела и след това оставете да къкри за около 5-10 минути на слаб огън, докато сиропът се сгъсти леко. Извадете пръчка канела, преди да излеете гореща сироп върху охладения орехов блат.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Хулиган изпочупи коли във Варна и си изпати Престъплението му е разкрито, осъден е "Всеки трети български мъж е извънземен" Сочи прелюбопитна теория
Край на драма с избягали затворници Единият се предаде, другият бе заловен Куче уби 9-месечно бебе Голяма трагедия в Уелс, животното е от порода, която сега е забранена в държавата
Не правете тази шофьорска грешка, пагубна е за скоростната кутия Проста маневра е способна да нанесе сериозни щети Окончателно: Обособеният управител ще може да се разпорежда с имуществото на "Лукойл" Държавата с повече правомощия в компанията
Няма да повярвате, но това е Натали Трифонова с майка си Нейната майка Ванина Трифонова с нищо не отстъпва на своята дъщеря – и изглежда настина изумително Венета Райкова с интересен пост намекна за връщането си в БНТ Ей, ама голяма симпатяга съм от малка. Родена съм за телевизия, ще се върна, когато му дойде времето, написа Райкова
Певицата Лияна е родена с тежка бронхиална астма Кашлицата била толкова силна, че част от белия ѝ дроб се изместил – диагноза, която би пречупила мнозина О, боже! Това Зуека ли е Той си е същият – просто по-мъдър
Доброволци от Кока-Кола ХБК отбелязаха 60-годишнината на Кока-Кола в България със засаждане на дървета в Морската градина в Бургас С инициативата „Моят зелен град“ тази есен бяха засадени общо 180 дървета в София, Пловдив и Бургас И църквата вдигна цените Поскъпването на църковните свещи е тъжна стъпка, която допълнително отдалечава хората от вярата и храма, смятат миряни