Тази вкусна бабина рецепта ще ви накара да искате още и още!
Необходими продукти за 4 порции
50 мл. олио
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 ч. л. млян кориандър
2 ч. л. млян кимион
1 щипка канела
2 моркова, нарязани на кръгчета
2 картофа, нарязани на кубчета
2 ч. ч. консервирани домати
2 ч. ч. сварена леща
250 гр. гъби, едро нарязани
100 гр. сушени кайсии, нарязани
2 с. л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. В загрятото олио се слагат кориандърът, кимионът и канелата. Разбъркват се на умерен огън, докато станат ароматни.
2. Добавят се празът и чесънът. Разбъркват се 5 мин. на умерен огън. Слагат се морковите, картофите и доматите. Посолява се на вкус и се оставя да къкри 20 мин.
3. Слагат се лещата, гъбите и кайсиите. Ястието се прехвърля в керамичен съд с капак, слага се в студена фурна, която се загрява до 200° С и след това се оставя още 20-30 мин. Сервира се поръсено с пресен магданоз. Добави Коментар