Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тони Димитрова готви риба върху кедрови дъски

Ключови думи: тони димитрова, никулден, рецепта, рибни ястия, флагман
Певицата Тони Димитрова приготвя едно от любимите си ястия чрез специални кедрови дъски, тънки около сантиметър. Три такива получила като подарък от българи в Канада. Изпълнителката ги кисне едно денонощие във вода, преди да приготви каквото и да било. Още тогава из цялата къща започва да се носи ароматът на кедър След това слага върху тях филе от сьомга, съобщава 24 часа. Посолява го леко, но не добавя никакво олио.

Поставя дъската в тава и я пъхва във фурната. Така рибата попива аромата на кедър. Накрая Димитрова слага към нея само черен пипер и лимон. За жалост обаче, такава дъска се ползва само два пъти, а на певицата вече ѝ останала една. От пътуванията си в чужбина освен дъски пази и спомени. Когато посетила Австралия, ѝ сложили в чинийка месо от кенгуру.

Певицата обаче отказала да го изяде. Преди три години посетила и Африка. Там се престрашила и пробвала крокодилско. Съжалила обаче, защото ѝ се сторило отвратително и го изплюла. При пътуванията си в САЩ посетила Денвър и се спряла в типично кънтри заведение. Там пробвала традиционните американски бургери с говеждо.

“В интерес на истината другите много ги харесаха, а на мен ми бяха супербезвкусни”, казва певицата. И това е нормално, защото тя не е върла месарка. За скучно намира канадското ястие пу̀тин, което опитала в Монреал.

То представлява пържени картофи, които се поливат със сладък кетчуп и нещо средно между разтопено сирене и кашкавал. В него слагали и бекон. “Ако си много гладен, ти се вижда вкусно, но ако сега ми го сложат в чинията, едва ли ще му обърна много внимание”, казва със смях певицата. И все пак тя има непретенциозен вкус. Обожава ориз, но гледа да не прекалява с него. Обича да приготвя ризото, а всеки ден, без да ѝ омръзне, може да хапва печени чушки.

“Предвид професията ми не мога да ям лук и чесън”, казва със смях изпълнителката. Другото ѝ любимо ястие са препечени филийки от лимец със сирене. Много обича да прави сармички и през годините певицата е станала майстор. Разбира се, от списъка с любими храни не може да изпусне и рибата, особено след като е родом от Бургас. Може би затова тук има претенции каква трябва да бъде и как да се приготви. “За мен най-хубавата черноморска риба е калканът”, казва Тони Димитрова. След нея подрежда сафрида. Чернокопът не ѝ е особено любим, а не ще и да види паламуд на трапезата си. Изпълнителката не харесва риба, приготвена на скара. Причината е в миризмата, която се разнася не само по ръцете на готвещия, но и из целия му дом. От заклетия рибар Велко Кънев знае, че “рибата трябва да е на тиганче” Гарнитурата, която добавя към нея, най-често е зелена салата. Понякога слага и варени картофи с лук и магданоз.

Но рибата не търпи тежки гарнитури и сосове. “Колкото е по-проста манджата, толкова е по-добре за организма”, казва изпълнителката. Към рибата добавя и чеснов сос, който баба ѝ наричала чукан чесън. Освен чесън, разбира се, съдържа и сух хляб, олио, малко оцет и кисело мляко. Размесва ги с вода и се получава иделният сос за пържена риба.

Никак не обича шаран, пълнен с орехи и стафиди, затова си приготвя такъв с ориз (вижте рецептата по-долу). Наскоро купила на семейството си готово замразено суфле. Въпреки това сладките неща не привличат певицата, затова и много рядко ги яде. Предпочита да си запече круши с някакво сирене. Но се е научила да прави и чийзкейк, който ѝ се получава много добре. Обожава ябълките. “Няма ден от годината, в който да не съм ги заредила в кухнята.”

Сутрин певицата става и след като приготви кафе, нарязва и няколко ябълки. Причината е не защото са полезни, а защото ѝ харесва вкусът им. От известно време крушите също спадат към тази група. Преди настъргвала джинджифил. Смесвала го с мед и лимон в едно бурканче и всяка сутрин си хапвала една лъжичка, за да повиши имунитета си.


Ето я нейната рецепта:

Пълнен шаран с ориз

ПРОДУКТИ 1 средно голям шаран, 1 к. ч. ориз, 1 к. ч. олио, 1 глава лук, 1 ч. л. черен пипер, 1 ч. л. червен пипер, 1 връзка магданоз, брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Измиваме и подсушаваме шарана. Посоляваме го отвътре и отвън. Оставяме го така 30 мин. През това време сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Задушаваме в малко олио нарязания на ситно лук. Прибавяме ориза и започваме да го пържим. Подправяме със сол, магданоз, червен и черен пипер. Объркваме получената смес. С нея пълним шарана и го зашиваме с конец. Овалваме го в брашно, слагаме го в тавичка, намазана с олио. Поливаме шарана с останалата мазнина и го печем в загрята фурна. След като едната стрна се запече, го обръщаме.


4
Коментара по темата
4.
POUTINE
03.12.2016 20:49:06
Путина е страхотно нещо.Няма нищо общо с описаното тука.Представлява огромна порция пържени картофи посипани с голямо количество големи парченца бяло сирене/не е като нашето/ и поляти обилно с кафяв сос/gravy/.
3.
А.....
03.12.2016 16:09:35
Затова ли се е окръглила толкова? От дъските ще да е!
2.
Нонка
03.12.2016 11:27:10
Тая баба какво я пишете ве.
1.
FREE BULGARIA
03.12.2016 11:26:25
Глупава курва ходи и си брои стотинкитe и тук вече се фука.
  Добави Коментар
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии Астрологичният феномен в края на годината отключва силни емоции, съдбовни знаци и ново усещане за посока при пет знака от зодиака
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни Конституционният съдия подчерта, че липсата на ясни срокове в Конституцията оставя широко поле за политически маневри и отлага предсрочните избори Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните Задържаният директор отрича да има връзка със скандалните записи, докато разследващите представят доказателства за прехвърляне на файлове към личния му телефон