Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

И таз добра! Няма да повярвате какво си е слагала в устата Наталия Симеонова

Ключови думи:
Наталия Симеонова знае, че когато върши нещо, трябва да прибави най-ценната съставка - любов, макар и невинаги да е в изобилие. Водещата прилага това правило в кухнята. Причината не е в амбицията да приготви съвършеното ястие. Тя се задържа с удоволствие в нея, защото така може да зарадва най-любимите си хора. За нея приготвянето на храна е ритуал, който обединява семейството не само около масата. Готвенето винаги трябва да е съпроводено с разговори и весели закачки, които правят атмосферата по-уютна, пише в. България днес.

Симеонова научила този урок още с първия си кулинарен успех. Тя и нейната много добра приятелка Петя, която живеела отсреща, се възползвали от отсъствието на родителите си, които били на работа. Решили да ги изненадат с нещо вкусно. Затова направили торта с бели блатове и бял крем, висока около 20 см. Получила им се и те се почувствали горди от способностите си. “Още оттогава си спомням, че готвенето доставя удоволствие, когато е съпреживяно като изживяване. Когато има кой да го оцени, да се зарадва, да те похвали, се вдъхновяваш за нови експерименти в кухнята”, казва водещата.

Но от детстските си години пази и други спомени, свързани с кухнята. Един от тях е ароматът на пълнени чушки, които приготвяла майка ѝ. Рецептата за тях научила от любимата на семейството леля Донка, която живеела в Мездра. В тавичката до пълнените чушки Симеонова обичала да вижда и сармички с кисело зеле. Майката на водещата имала малка тайна, с която ги правела неустоими. Купувала цяло парче месо, което накълцвала на малки парченца. Бабушка Клавдия пък ѝ приготвяла неустоим украински борш с телешко месо. Той обаче не се прави лесно. Наскоро Симеонова поискала от майка си да ѝ напише как се приготвя боршът стъпка по стъпка. Това отнело изписването на 4 малки страници. “Хубавите ястия изискват усилия. Но се превръщат в семейни легенди”, казва с усмивка водещата.

Невинаги всичко ѝ е вървяло по вода в кухнята. Наскоро, докато Симеонова готвела, се протегнала за някаква подправка, намираща се върху един шкаф. Забравила обаче, че там поставила и отворен пакет захар. Без да усети кога, изсипала върху главата си цял килограм. Сторило ѝ се, сякаш бил пороен дъжд. След това обаче дошло време за голямото чистене.

Подобни грешки в кухнята, за които няма на кого друг да се скараш, освен на себе си, не притесняват тв водещата и което е по-важно, не я отказват от готвенето.

Много обича да прави паста - най-често талятели или талиолини, във всевъзможни комбинации - с червен сос или сметанов, с няколко вида сирена, с печурки, с манатарки, с червени чушки, със сушени домати или просто с песто и чери домати. Цялата тази изобретателност, която Симеонова прилага в кухнята, е продиктувана от дъщеря ѝ Вики. Тя е вегетарианка, а от няколко месеца не яде и никаква риба.

Затова водещата се научила да приготвя постни манджи, въпреки че най-много обича да поднася на гостите си сьомга, която преди това е престояла един час в специална марината.

Любимата храна на Симеонова обаче е много по-проста от сьомгата. Тя слага в една чиния градински розов домат, към който добавя печена зелена чушка и маслинки. Може да ги гарнира с някакъв вид сирене и хрупкав ароматен пресен хляб. Яденето хем се получава вкусно, хем лесно, пък и не е тежко за стомаха. Има неща, които Симеонова не може дори да си представи да сложи в устата си. Това са типичните за френската кухня жабешки бутчета и охлюви.

Най-странното нещо, което е опитвала, е месо, но никога не бихте познали от кое животно. Цялата история започнала, когато американски приятели на водещата дошли на гости в България. Тогава тя им дала да опитат традиционните за нашата кухня шкембе чорба и таратор. Казала им обаче какво съдържат манджите едва след като ги опитали.

Палачинката се обърнала и Симеонова посетила Флорида. Приятелите ѝ от САЩ ѝ спретнали същия номер - затворили ѝ очите и поръчали какво да донесат на водещата. “Опитвам го - бяло пилешко месо... Но не... Те триумфиращо ми съобщиха, че току-що съм яла... алигатор”, спомня си със смях Симеонова.
5
Коментара по темата
5.
дхн
02.10.2016 18:59:09
обича кафяв еклер с бял крем измъкнат от задния двор.
4.
Flegmani
02.10.2016 09:50:11
I nas kwo in ebe za na taq kurva kurvenskite prikliucheniq
3.
Кочо
01.10.2016 22:44:00
Тая свинкя всичко слага в устата,затова е така угоена.Едно време най-обичаше живо месо с бял сос,понякога и кафеникав,зависи от къде е дошло месото
2.
Димитър
01.10.2016 20:47:01
Флегман какво е това заглавие бе олигофрени смешни, най-долната работа е да си журналист...
1.
СЛАГАЛА СИ ТЯ В УСТАТА
01.10.2016 20:32:46
БЯЛО КРЕМЧЕ КАПЕЩО ОТ ГЛАВАТА
  Добави Коментар
Агресивен нов вариант на грип А се разпространява по света: лекарите предупреждават за тежки симптоми Щамът H3N2 (подклад K) причинява по-тежко протичане, а по-ниската ваксинация увеличава риска от сериозен грипен сезон Китайската полиция тества смарт очила с изкуствен интелект и преводач Новата технология ще помага на служителите на реда при проверки, комуникация с чужденци и наблюдение в зони с ограничен достъп
Съдът остави в ареста Росен Кръстев - Стъкларя, обвинен за лидер на престъпна група Сред задържаните са полицаи, включително началник от Пето РПУ, а още едно лице се издирва от прокуратурата Нови научни данни поставят под съмнение представата за вейповете като "по-безопасна алтернатива" Пушенето им увеличава риска от инфаркт и инсулт, сочи последно проучване
Русия обяви Deutsche Welle за „нежелана“ и фактически забрани дейността ѝ Решението идва на фона на напрежението между Москва и Берлин заради войната в Украйна Все повече сигнали за хлебарки в жилищните сгради: експерт предупреждава за ръст на заразяванията Дезинфекционни фирми отчитат скок на заразяванията в големите градове, а експерт предупреждава: проблемът рядко е само в един апартамент
78 млн. лв. дупка в социалния бюджет: защо хората с ТЕЛК растат лавинообразно Данните на социалното министерство показват системен ръст на разходите за лични асистенти и помощи, който поставя под въпрос устойчивостта на социалния модел Коледа и Нова година са най-рисковият период за изневерите Алкохолът, прибрали се приятели от близко и далеч, и силни емоции превръщат празниците в капан за неверните
Кметът на Царево Марин Киров поздрави за младите спортисти от ФК "Странджанец" Те завоюваха важна победа на турнир в Стара Загора Промени в движението по АМ „Струма“ край Перник от 17 до 22 декември Ограниченията са заради обезопасяване на откоси в участъка между Студена и Старо село
Столичната община започва зимна кампания с храна и топли напитки за хора в нужда Инициативата ще се реализира всеки ден в центъра на София до края на март Студентите в Сърбия се готвят за предсрочни избори след месеци на масови протести Младите лидери на протестите свикват нова демонстрация на 28 декември и започват събиране на подписи