Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Поръчвате храна за вкъщи? Никога не я притопляйте после!

Ако не я изядете, просто я хвърлете
Ключови думи:
Стане ли въпрос за поръчка на храна за вкъщи, обикновено очите ни са по-големи от това, което стомасите ни могат в действителност да поберат. Така че в много случаи, след като обилно се нахраним, след нас има остатъци от храна, които трябва да съхраним, за да си направим на другия ден още един вкусен обяд или вечеря, пише gotvach.bg.
Колкото и удобно да ви звучи, ако не са приготвени правилно, тези вкусни ястия могат да причинят някои сериозни проблеми и дори хранително отравяне.
Британската Агенцията за хранителни стандарти изчислява, че общият брой на хранителните натравяния от закупена храна за вкъщи е около един милион на година.

Експертите смятат дори, че случаите са много повече, но не всеки път хората посещават лекаря. Изследванията сочат, че най-често натравянията са от консумацията на пилешко месо, яйца и други пилешки продукти.


Качеството на храната вероятно няма да бъде подобрено чрез повторно нагряване, но е важно да се уверите, че храната е приготвена добре, съветват експертите. Те предупреждават, че освен с пилешкото трябва много да се внимава и с ориза. Експертите казват, че поръчаният ориз трябва да се консумира веднага, без да се оставя и претопля на другия ден.

Това е така, защото поради съставките в ястието след няколко часа се развива бактерията Bacillus CEREUS, причиняваща хранително отравяне.

Специалистите успокояват, че има начин да съхраните храната, която не сте изяли. Оставете я да се охлади, а след това я замразете в камерата на хладилника.
Претоплете я само веднъж и то в рамките на 24 часа. Така ще се предпазите от хранително натравяне. Затоплянето трябва да стане на температура повече от 70 градуса, за да сте сигурни, че всички вредни бактерии ще бъдат убити.

Именно поради приготвянето на храната в ресторантите на неподходящи ниски температури се дължат и повечето случаи на хранително отравяне, казват още експертите.
2
Коментара по темата
2.
Digu
06.07.2016 15:18:48
ПрИтоплените репортери на ФлЕгман :)
1.
_nib_
05.07.2016 20:35:28
Манджата се яде топла веднага след приготвянето и.След това само вадя от хладилника,изчаквам малко и ям.Микровълновата не я ползвам пък изобщо.
  Добави Коментар
Убийствата на пътя за размисъл на политиците Протестиращи се събраха в разлини градове на страната  Цигара за 20 долара - кризата в Газа е страшна Един килограм замразени пилешки бутчета, които се предлагат само веднъж или два пъти седмично, скочи до 20 долара, над 10 пъти повече от предвоенната му цена
Богданска и Башар Рахал ще водят "Биг брадър"? Очаква се шоуто да стартира през есента  Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта
Бизнесът дава заплата 5000 лв. за такъв майстор, но няма В момента има обяви за стругари и фрезисти с по 4-5 хиляди лв. заплата, но такива кадри се намират трудно 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия
29-годишен обра казино, заплаши с пистолет крупие Нападателят е арестуван Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт
След фалита на водещ туроператор: Ще стигнат ли германците до българското Черноморие Между 15 и 20 хиляди души от Германия са планирали почивката си у нас Най-добрата трибют банда забива Metallica в Летен театър Бургас Концертът им е посветен на 25-ата годишнина от грандиозния концерт на групата в България
Ето как да премахнете тъмните кръгове под очите - има естествени начини да подмладите лицето си Охлaденa крaстaвицa, нaрязaнa нa тънки филийки, е нaй-пoпулярнaтa нaрoднa рецептa зa премaхвaне нa тъмните кръгoве, но има още начини 11 зрелостници са хванати да преписват Отчитат рекордно високи резултати на външните оценявания в края на 4-ти клас, каза служебният образователен министър проф. Галин Цоков