Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Поръчвате храна за вкъщи? Никога не я притопляйте после!

Ако не я изядете, просто я хвърлете
Ключови думи:
Стане ли въпрос за поръчка на храна за вкъщи, обикновено очите ни са по-големи от това, което стомасите ни могат в действителност да поберат. Така че в много случаи, след като обилно се нахраним, след нас има остатъци от храна, които трябва да съхраним, за да си направим на другия ден още един вкусен обяд или вечеря, пише gotvach.bg.
Колкото и удобно да ви звучи, ако не са приготвени правилно, тези вкусни ястия могат да причинят някои сериозни проблеми и дори хранително отравяне.
Британската Агенцията за хранителни стандарти изчислява, че общият брой на хранителните натравяния от закупена храна за вкъщи е около един милион на година.

Експертите смятат дори, че случаите са много повече, но не всеки път хората посещават лекаря. Изследванията сочат, че най-често натравянията са от консумацията на пилешко месо, яйца и други пилешки продукти.


Качеството на храната вероятно няма да бъде подобрено чрез повторно нагряване, но е важно да се уверите, че храната е приготвена добре, съветват експертите. Те предупреждават, че освен с пилешкото трябва много да се внимава и с ориза. Експертите казват, че поръчаният ориз трябва да се консумира веднага, без да се оставя и претопля на другия ден.

Това е така, защото поради съставките в ястието след няколко часа се развива бактерията Bacillus CEREUS, причиняваща хранително отравяне.

Специалистите успокояват, че има начин да съхраните храната, която не сте изяли. Оставете я да се охлади, а след това я замразете в камерата на хладилника.
Претоплете я само веднъж и то в рамките на 24 часа. Така ще се предпазите от хранително натравяне. Затоплянето трябва да стане на температура повече от 70 градуса, за да сте сигурни, че всички вредни бактерии ще бъдат убити.

Именно поради приготвянето на храната в ресторантите на неподходящи ниски температури се дължат и повечето случаи на хранително отравяне, казват още експертите.
2
Коментара по темата
2.
Digu
06.07.2016 15:18:48
ПрИтоплените репортери на ФлЕгман :)
1.
_nib_
05.07.2016 20:35:28
Манджата се яде топла веднага след приготвянето и.След това само вадя от хладилника,изчаквам малко и ям.Микровълновата не я ползвам пък изобщо.
  Добави Коментар
Подпалиха колата на водещ политик Инцидентът се случи на германска земя Фатална катастрофа в България Отиде си 36-годишен мъж
Какво се случва с Покровск? Битката се ожесточава Обявиха Идеалния футболен отбор Впечатлява
Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия
Пребиха български кмет Нападението стана в село Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута
Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора
Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата