Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откриха шокираща връзка между рака и храната!

Щандовете пълни, но с какво?
Ключови думи:

Чипсовете, пържените картофи и някои видове пуканки буквално са вредни за здравето, заявиха шведски учени в свой доклад на проведеното наскоро извънредно заседание на Световната здравна организация (СЗО) в Женева, пише zdrave.bg.
Тези продукти в резултат на високата им термична обработка изработват вещество – акриламид, което специалистите все по-често свързват с развитието на рак при хората.

Учени от Университета “Кембридж” също са провели много изследвания на тази тема. Техните резултати показват, че 35% от случаите на рак са пряко свързани с храната: “Употребата на бекон, шунка, кренвирши и други колбаси увеличават риска от развитието на рак на червата с около 50%. Рискът се увеличава и от недостига на целулоза в храната, в която преобладават рафинирани продукти”, съобщават те за ВВС.


Разбира се, качествени продукти в магазините има предостатъчно. Но човек избира на първо място заради цената, а не заради ползата за здравето, констатират британските учени.

Диетолозите не препоръчват пълен отказ от месото – то просто трябва да се сведе до минимум (1-2 пъти седмично). Месните продукти много по-често са вредни, защото съдържат добавки, за които потребителят въобще не подозира.

Някои изследователи твърдят, че в днешно време рибата е честа причина за твърде големия брой хранителни натравяния, но не заради качествата й като храна, а заради способността на морските обитатели да натрупват в себе си голямо количество опасни токсични вещества.
Според статистиката най-чиста е уловената в северните ширини риба. Не трябва да се забравя и че тя е богата на фосфор и други полезни вещества. Затова диетолозите продължават да препоръчват нейното присъствие на трапезата поне веднъж седмично.

Екологични чистите плодове и зеленчуци си остават най-добрата храна. Но те се намират все по-трудно. Съдържанието на нитрати в зеленчуците зависи от сорта, условията на отглеждане, състава на почвата и други
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шерцингер гледа българско предаване Направи й впечатление пантомима Гери от Игри на волята потъна в скръб (СНИМКА) Инфлуенсърката загуби майка си
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов? Гаджета ли са? В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Не купувам безобразно скъпата Нутела, а си я приготвям сама у дома от обикновени банани: Здравословна и вкусна! За разлика от класическата Нутела, тя не съдържа палмово масло или рафинирана захар Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти
Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж! Масова стрелба до България Има жертви в Гърция
Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта
Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни Наводнение във Варна Получиха се водопади