×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина


Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина
Малмьо бе залят от масови демонстрации срещу израелското участие на „Евровизия“
11 Май 2024, Събота, 16:00 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен

В четвъртък по време на втория полуфинал шведската държавна телевизия SVT, която е домакин на „Евровизия 2024“, приложи цензурни похвати, за да заблуди зрителите, че израелската участничка Еден Голан е радушно приета от залата, а след изпълнението е изпратена с бурни овации. Същото се очаква да се повтори и тази вечер, когато е големият финал. Мрежата е пълна с десетки, а може би и стотици видеа на зрители, присъствали в „Малмьо арена“, където се провежда фестивалът. От тях се разбира, че Голан всъщност е посрещната с освирквания, които не спират през цялото изпълнение, и е изпратена с бурни дюдюкания.

Защо Израел тази година събра цялата негативна енергия на феновете на фестивала, но въпреки това участва в него, отива и на финал? Причината, разбира се, е това, което се случва в едната от двете палестински територии – Газа. За 6-е месеца, откакто евреите започнаха отмъщението си към терористичната групировка Хамас, в Газа са избити над 40 000 души при общо население там 400 000, тоест всеки десети. С такава огромна цифра не може да се „похвали“ дори Русия, която систематично избива украинци вече трета година във война, която трябваше да приключи с превземането на Киев „за три дни“. Впрочем подобни оптимистични очаквания за Газа имаше и израелският министър председател Бенямин Нетаняху, който е стар приятел на Владимир Путин.

След като срина стотици домове и обществени сгради в почти всички населени места в Газа, а населението се скри в единствения оцелял до момента град Рафах, от няколко дни израелската армия навлезе и в него. Очаква се цифрата на убитите да скочи с още няколко десетки хиляди.

Сателитни снимки показват как изглеждат населените места в Газа след като израелската армия е минала през тях

За своите зверства в Украйна Русия бе изхвърлена от „Евровизия“ още през 2022 година. Двата ѝ държавни телевизионни канала „Россия 1“ и „Первый“ бяха отстранени от Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), който организира фестивала. Без членството на поне една медия в ЕСРТ никоя държава не може да участва в него. В същото време подобна мярка не се предприема срещу израелската държавна телевизия „Кан“. Всички призиви на общественици от цяла Европа Израел да бъде изхвърлен от „Евровизия“ се игнорират. ЕСРТ положи максимални усилия техните протести да бъдат заглушени. Над 1000 музиканти, текстописци и композитори от Финландия препубликуваха петицията си от 2022 година срещу участието на Русия. Като на определените места замениха името на страната агресор с това на Израел. Никой не им обърна внимание. Подобни организирани призиви имаше и в самата Швеция, както и във Великобритания. Английската петиция бе подписана и от британския участник Оли Алигзандър, солист на нашумялата група Years and Years. Наместо мерки срещу Израел, ЕСРТ предупреди Алигзандър, че може да отстрани самия него от финала заради политическа активност, която е забранена на „Евровизия“.

Преди две години Русия бе изгонена от песенния конкурс и защото имаше опасност той да се провали. Над 15 телевизии бяха заплашили, че ще оттеглят участниците си, ако на сцената пее руски изпълнител. Тази година нито една телевизия не посмя да отправи подобна заплаха по отношение на Израел. Спрямо еврейската държава в европейските страни има насложило се с десетилетия схващане, че тя не бива да се критикува никога и за нищо. То води генезиса си от малодушието пред Хитлер на някогашните европейски политици, които не са направили нищо, за да го спрат и да предотвратят масовите убийства на евреи в крематориумите. Затова сега, когато самият Израел започна масови убийства, всички политици мълчат.

Самият Израел пък оправдава действията си с правото на самозащита срещу Хамас. Но премълчава, че именно той спомогна за процъфтяването на тази организация. Когато тя се появи и спечели единствените избори в Газа през 2007 година, подир което въведе там шериатска диктатура, израелските власти наблюдаваха всичко това пасивно. Йерусалим дори доставяше вода, ток и хранителни продукти в Газа. Пропускаше всякакви ислямистки фондации там да правят каквото си искат. Равнодушието и толерирането на Хамас придоби още по-големи размери, докато на власт в Тел Авив до 2022 г. бе либерал-глобалистът Нафтали Бенет. Всъщност Хамас извърши терористичното си нападение именно след падането на Бенет. По странна случайност то съвпадна и с активирането на соросовите фондации, които организираха масови митинги в опит да свалят консерватора Нетаняху.

Хан Юнис, вторият по големина град в Газа, преди и след като е прегазен от израелските военни

Израелската участничка Еден Голан, която изпълнява песента „Буря“, пълна с всякакви политически внушения, в момента получава масова подкрепа от евреите по цял свят. Израелският министър на културата Мики Зохар ги призова да направят всичко, за да ѝ дадат рамо. Как точно се случва това може да се предполага, но вероятно еврейската диаспора в страните участнички се е сдобила с огромно количество сим карти, за да гласува масово за нея. Данни от гласуването на втория полуфинал в Италия, които телевизия РАИ погрешно публикува, показват, че Голан е класирана на първо място по зрителски вот с 39% от общия резултат.

Правилата на „Евровизия“ забраняват данните от гласовете на полуфиналите да се разпространяват публично, за да не се влияе на вота във финалната вечер, която е най-важна. Като евреи в последното преброяване в Италия са се посочили едва 27000 души. Колко стотици есемеси са изпратили те в подкрепа на Еден Голан не е ясно, но предварителните сондажи в Италия, преди министър Зохар да отправи призива си, поставяха израелската певица едва на 10-о място.

Еден Голан след изпълнението си на втория полуфинал се радва на публиката, която я освирква

Шведската телевизия SVT се е утвърдила от години в цензурата, заради хилядите мигранти, залели скандинавската страна. Програмите ѝ досега показват, че се е специализирала умело да принизява и прикрива всички изнасилвания на шведки и всякакви други престъпления, извършвани от мигранти, включително убийства. В телевизията дори не използват думата „мигранти“, за да онагледят извършителите. А когато вече няма как престъпниците да се скрият, са наричани с по-мекото определение „новите шведи“. Затова не е чудно, че като домакин на „Евровизия“ SVT успя в четвъртък да заблуди зрителите с умело вплетени изкуствени аплодисменти и предварително записани радостни възгласи, че израелката Едан Голан е любимка на публиката. Зрителите ще имат удоволствието да ги чуят и тази вечер по време на финала.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК

Наместо Еден Голан, организаторите на „Евровизия“ часове преди финала обявиха, че отстраняват от участие нидерландския певец Йост Клайн, който трябваше да изпълни довечера песента „Европапа“. Клайн бе един от най-големите противници на израелското участие и на пресконференцията с останалите изпълнители призова Еден Голан да отговаря и на острите въпроси, наместо да ги подминава. Та бе попитана дали не смята, че с присъствието си може да стане причина за проблеми със сигурността на фестивала. Журналисти разкриха, че след края на пресконференцията израелски представители наругали Клайн, в отговор на което той се нахвърлил върху техен фоторепортер. Това трябва да е много по-сериозно провинение от убийството на 40 000 цивилни в Газа, щом се наказва толкова строго…

Израел участва на европейския музикален фестивал, защото още от 60-е години ЕСРТ реши да разшири географския си обхват и допусна в редиците си и държави извън Европа. В момента членки са още държавните телевизии на Мароко, Тунис, Египет, Алжир, Либия, Йордания, Ливан, Австралия и полуевропейските Турция и Азербайджан. Всички те имат право да изпратят изпълнители на „Евровизия“. Арабските страни отказват да го правят заради присъствието на Израел.

България пък е сред малцината европейски държави, които странят от конкурса. БНТ за поредна година оправда това решение с липсата на пари, с които да си плати таксата за участие и излъчване на шоуто. От членуващите в ЕСРТ извън конкурса са 2024 са още Словакия, Черна гора, Македония, Монако, Андора и Босна и Херцеговина.


В категории: Животът


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 0
10
Коментара по темата
10.
Преместих го
14.05.2024 18:39:17
0
0
Божков е анално податлив. Божков в Газа живеят около 2млн. семити-араби. В момента те са избивани от други гнусни семити-евреи.А конфликта в бившата Малоросия е гражданска война. Руската армия е избила поне 460 хиляди слуги на еврея Зеленски.
9.
еврей ли е Божидар Божков?
12.05.2024 01:32:24
2
7
Много странни коментари на Божидар Божков. Еврей ли е Божидар Божков?
Украйна е единствената страна в света освен Израел, където Президент, Премиер, председател на Парламента, както и 306 членове на Парламента имат израелски паспорти... и обявиха геноцид на руския народ там.
Зеленски вече обяви през април 2022 създаването на т.нар. Нов Голям Израел:
"Зеленски и НАТО планират да превърнат следвоенна Украйна в „голям Израел“
https://cutt.ly/VwWsq7iR
Затова в момента Зеленски избива руското население там, според плановете на Хабад, до 2050 трябва да останат 8 млн население, там ще се заселят заселници от Израел:
"Хазарският проект „Небесен Йерусалим“ на Хабад"
https://cutt.ly/HwlKKyLC
Колкото до участието на Израел на Евровизия, нека да споменем, че Белгийската телевизия прекъсна предаването и не показа изпълнението на израелската участничка.
В телевизионното предаване със специална звукова обработка, не бяха показани освиркванията към Идън Голан.
Въпреки това зрителите на Малмьо Арена за секунди качиха видеоклипове, осмиващи израелското участие.
Хората скандираха "Палестина" и туитваха, че "това, което видяхте по телевизията, не е това, което се случи в действителност".
Може да слушате освирканията на публиката и скандиранията Палестина, Палестина! по време на израелското изпълнение:
https://twitter.com/EurovisionTom/status/1789379487445971352
Това май казва всичко...
8.
Стенли
11.05.2024 21:28:43
0
3
И много добре прави че страни нямаме работа при тези щом има такива двойни стандарти
7.
Дезинфектант
11.05.2024 19:14:43
10
2
Всички ще цвърчите под белия фосфор- и шведи и израелци и българи!
Бъдещето ви е в цинкови ковчези
6.
До феновете на Палестина
11.05.2024 18:58:26
3
14
Пуснете маанета и кючеци на Евровизията, бе, явно това искате всички, и писалите статията и коментаторите! До там я докара тъпата Европа - от център на цивилизацията се превърна в бунище!
5.
Христо
11.05.2024 18:47:38
2
3
От българите подкрепят арабите???
4.
От кога Израел е в Европа!?
11.05.2024 16:43:04
13
18
Браво на Швеция, въпреки че това няма да ги спаси от гневът на Путин!
Швеция с това влизане в Нато, ще духат супата докато стане таратор.
Шойгу е влюбен в чичо ми имам инфо от Кремъл. Тука до седмица, Украйна пада и мятат Шведите.
Пиша от Иран и трябва да ви кажа, че тука сме около 2 милиона българи, ами Иран си е много добре. Свободна, развита с висок стандарт и като държава е много по-подходяща за Европа, даже стандарта е в пъти по-висок от този в Германия, Холандия, Белгия, Люксембург.
3.
ХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!
11.05.2024 16:28:47
4
34
ХАХА МАРА П.К.П.–то КАЗА ЧЕ ""ЗНАЕЛА "" КОЛКО МНОГО УВАЖАВАТ Ж.Станков в БРЮКСЕЛ !!!!!!!!От Брюксел се обадили и казали че НЕ ПОЗНАВАТ ТАКЪВ ИНДИВИД НО ПЪК МАРА Е СИЛНО УВАЖАВАНА В КАЧЕСТВОТО И НА ПОДЛОГА НА ГУЦИ И БУЦИ ХАХА
2.
От кога Израел е в Европа !?
11.05.2024 16:21:18
7
30
Проблемът е на тези държави, които са намъкнали Израел в Европа. И тази държава участва в европейски спортни първенства, конкурси и бива награждавана. След като Израел участват на Евровизия, защо не са допуснати до участие Палестина, Египет, Иран все граничещи с Израел.
1.
всички чифути
11.05.2024 16:15:11
10
28
през комина!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори