×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте кои са задържаните за трафика на хероин през Малко Търново


05 Юни 2013, Сряда, 11:32 ч.
Автор: Новинар ЮГ, снимки: НОВИНАР ЮГ

Буцата, Боксьора и Слюдата са задържани с хероиновата пратка
Криминалисти арестуваха за трафик на 26 кила хероин медицинската сестра от хасковската хирургия Галя Асенова, сарафа Веселин Бъчваров-Буцата и треньора по бокс Людмил Димитров-Слюдата. За общодържавно издирване по случая са обявени съпругът на Галя – 40-годишният Станимир Асенов и 55-годишният Николай Крумов. При обиск в шкафа на 32-годишната Асенова, който се намира в стаята за почивка в хирургията, полицаите са намерили нарезна карабина, калибър 7.62, заглушител и 36 патрона.

“Галя, Буцата и Слюдата са задържани за 24 часа, ще удължим престоя им в ареста за 72 часа и ще им повдигнем обвинения. Другите 2 лица са в процес на издирване”, коментираха вчера от Хасковската окръжна прокуратура. Операцията е приключила след 8-месечно наблюдение на групата. Тя е реализирана от криминалисти на областната дирекция на МВР.

Вчера на ГКПП Малко Търново полицаите спрели за проверка “Опел Зафира”. Колата шофирал 40-годишният Людмил Димитров-Слюдата, който идвал от Турция. В хода на проверката в специално пригодени тайници – кухини под седалките, са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин. Теглото на дрогата е 26 кг и по цени на съдебната система тя е на стойност 2 300 000 лева.

Според разследващите Слюдата е ангажиран за превоза на наркотика от съгражданите си Станимир, Веселин и Николай. Последните двама, твърдят от полицията, отговаряли за транспорта. Установена е съпричастността и на 32-годишната медсестра от хирургията, която също е участвала в организацията на трансграничния трафик, твърдят разследващите. Цивилни полицаи арестували Галя пред отделението миналата вечер, непосредствено преди тя да поеме нощното си дежурство там.
Освен откритото оръжие и боеприпаси от служебния ѝ шкаф са иззети 50 телефона и SIM карти, сред тях и на чуждестранни оператори.

Работата по случая продължава. Разследващите отрекоха вчера този случай да е свързан с ареста на Владимир Валентинов-Гюнай. Както вече писахме, в автомобила на 34-годишния харманлиец и в свиленградската му квартира бяха открити общо 14.400 кг хероин. “Двата случая нямат нищо общо, просто ги работихме паралелно по отделни разработки”, твърдят от полицията.

Прекратиха дело за убийство по непредпазливост срещу Веселин

Веселин Бъчваров-Буцата имаше вземане-даване с разследващите преди две години. Бившият джудист държи обменно бюро в центъра на Хасково срещу сградата на НАП. На 28 юни 2011-а пред хотел “Аида” след спречкване издъхна Христо Георгиев. Тогава от полицията съобщиха, че починалият дължал пари на собственика на валутно-обменно бюро Бъчваров. Двамата се скарали, а кавгата им прераснала в побой. На път за болницата Георгиев починал.

През март следващата година окръжната прокуратура прекрати делото срещу Буцата по обвинение в убийство по непредпазливост. Материалите по случая бяха пратени на районното държавно обвинение, където трябваше да преценяват дали Буцата да бъде обвинен в причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост или умишлено. Медицинската експертиза е дала повод на прокуратурата да прекрати делото. Специалистите обяснили, че между телесната повреда и смъртта няма пряка и непосредствена връзка. Според медиците болестите, от които страдал починалият Георгиев, са станали причина за смъртта му, а не травмите, които били причинени от Веселин Бъчваров.

Людмил лежал и в Испания за дрога

Преди повече от 10 години Людмил Димитров-Слюдата се набърка в наркоистория и в Испания, припомниха запознати с досието му. След като полежал в тамошна килия, бил експулсиран обратно в България.
Слюдата е бивш боксьор и треньор в същия спорт. Преди година негови възпитанички пожънаха успехи в националния шампионат за жени. В края на миналата година Людмил замина за няколко месеца в Австрия. До задържането му завчера 40-годишният хасковлия работеше като барман в кафене срещу пощата в областния град.



В категории: Малко Търново


5
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
5
Коментара по темата
5.
bb
07.06.2013 21:18:29
0
1
???
4.
Мотористо
05.06.2013 20:49:03
0
0
Големи "умници" имало в България, дори и за врачки стават, досущ като Бозо- бозавия.Печените апаши така правят - крещят "Дръжте крадеца" сочат го с пръст, а с другата ръка джобят "зяпачите"...И какво казал тоя и оня ми е все тая!
Лека и приятна вечер.
3.
Марина
05.06.2013 20:40:29
0
1
МОЖЕ ЛИ ЗА ЕДНА ПРОСТОТИЯ - ЦИФРОВИЗАЦИЯ - ДА СЕ ДАВАТ 100 МИЛИОНА ЗА РЕКЛАМА ?
НЕПРЕКЪСНАТО ВЪРВИ ЕДНА ТЪПОТИЯ С БАБА ГИНКА - КЪДЕ ДА ГО РЪГАЛА ?
2.
Само Анализ ???
05.06.2013 20:38:49
0
1
Добре дошъл,голям талант,голям човек!Дано го посрещнем подобаващо!
1.
Бат Станчо
05.06.2013 20:11:18
0
1
Сергей ти ли си?Как си се дегизирал само..!!Добра постановка му спретна на тоя.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори