×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидерът на младежите в ГЕРБ: Комунизмът бе терористичен режим! Толкова животи не са загубени напразно!


Лидерът на младежите в ГЕРБ: Комунизмът бе терористичен режим! Толкова животи не са загубени напразно!
Първо трябва да опознаем тоталитаризма и чак тогава да го заличим и забравим, казва Георг Георгиев
31 Март 2016, Четвъртък, 14:29 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Много млади хора имали изкуствено налаган афинитет към социалистическото минало


Лидерът на Младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) Георг Георгиев обяви тоталитарния режим за терористичен. Според него много млади хора днес са заблуждавани, че по време на комунизма у нас е било много хубаво.

Георгиев и колегата му от парламентарната група на ГЕРБ Методи Андреев не приеха идеята на БСП за обявяване за престъпни със закон на авторитарни режими преди 1944 г. Двамата упрекнаха червените, че не са подкрепили петицията за изучаване в училищата на всички тоталитарни режими от 20-и век.
Защо 60 години и повече в България не се изучава комунистическият режим? Защо в учебниците той е загатнат само като един период от историята, който ние трябва да загърбим и в което историческо минало ние не трябва да се ровим, за да можем да намерим единението, както е споменато и тук (в законопроекта на БСП – б.а.).

Ама това единение се намира тогава, когато ние имаме изчерпателна информация за абсолютно всичко, най-вече за онова, което толкова десетилетия подред е тормозило и тероризирало българската държава”, изтъкна 24-годишният Георг на брифинг в Народното събрание.
По думите му - не е политическа омраза това да искаш да има познание.

„Защото когато говорим за връщане на нещо, можем да говорим за това, че няма познание по него. А аз смятам, че в момента особено сред българските млади хора има един изкуствен афинитет към режима, по някакъв начин насаждан от тези, които са били облагодетелствани от него, а това, смятам, не е правилно. Защото по всякакъв начин ние трябва да се отричаме от всяка една терористична практика, защото този режим може да бъде наречен и такъв. Толкова много човешки животи не са загубени напразно и смятам, че ние можем чрез тези инициативи да го докажем”, каза още Георг Георгиев.

Той добави: „Считам, че ако колегите искат по някакъв начин пълноценно да направим ревизия на историята и ако по някакъв начин да се върнем към всичко онова, което е било лошо в нашата история и искаме да го заличим и забравим, то ние първо трябва да го опознаем и тогава да го отречем. Така че такива половинчати инициативи и ограничаване и такъв, смятам, по някакъв начин циничен прочит на историята просто е неправилен и по никакъв начин не служи в услуга на обществото.”

В категории: Политика


Автор
16
Коментара
10 съвета за по-бързо зачеване
10 съвета за по-бързо зачеване 11/06/2024, Вторник 20:41 3
Флагман.БГ Кобрата влиза в култово риалити Кобрата влиза в култово риалити 11/06/2024, Вторник 19:00 4
16
Коментара по темата
16.
младеж
05.04.2016 11:32:49
5
0
Лелеее дъртите комунисти как са налазили статията,кофти ви е че вече няма далавера а нещастници,свиквайте...!Само тези дето едно време бяха "по-равни" от другите могат да плачат за тоталитаризма и Белене !
15.
Ъъъъ???
04.04.2016 17:57:23
0
3
КОМУНИСТИЧЕСКА ГЕЙБ УНУКА !!!!!
14.
бончо
03.04.2016 19:02:59
1
8
В ГЕРБ има повече комунисти и деца и унуци на комунисти отколкото
в БСП,ДСБ,ДПС,СДС и ТКЗС взети заедно
13.
_/_ _/_?
03.04.2016 17:59:14
2
8
ГЕРБАДЖЙСКО ПЕДЕРЧЕ
12.
декларирам уважение
03.04.2016 00:57:50
0
13
към хората,написали коментари.Те просто са си изхабили част от времето да кажат на един невеж и,но арогантен тип колко е далече от истината.Едва ли това момче е учило история,едва ли знае какво точно е тоталитаризъм,комунизъм,кой за какво се е борил,кой за какво е загинал.На него му плащат да реди клишета,да изсипва някакви странни изречения,мислейки че"служи в услуга на обществото"-ама как само го е казал!Единствената ми надежда е,че няма кой да го слуша.
11.
въпрос
01.04.2016 08:15:28
2
14
Кой ти разказа това бе момче? Може би някой некадърник, който не е успял да се издигне във властта и не е постигнал нищо от некадърност?
10.
стар Космунист
31.03.2016 23:22:57
2
18
Тоя пръдлю ли ще ни обяснява бе ей ! Я се хвани на работа и работи !!! Да ева лешперите! От сега иска само мекото на хляба ! Бухали младежки на Б.Б. и Цв.Цв. Ще ви употребят и после като една употребена и изоставена.......ще сте.....
9.
Hm
31.03.2016 18:54:36
0
18
Кьорфишеци за наивници.Накратко обяснявам за по-младите."А"-отборът на бившата партия БКП е сегашното БСП,"Б"-отборът бе някогашното СДС,"В"-отборът е сегашното ГЕРБ.През този 25-годишен период имаше и все още има и други уроди,като ДПС,НДСВ,Атака,ПФ и така нататък.Управлението на всички гореизброени се охарактеризира с тежък геноцид над народа,които не престава, без значение дали управляват едните или другите.Резултатите са налице,почти необратимо стапяне на нацията и пълното и изчезване или запазване на малкото около столицата ни.В исторически план не ни е за пръв път,но за пръв път смазването на българският народ се осъществява от самият него.
8.
baihui
31.03.2016 17:37:23
2
20
Тези двамата пендели на снимката са промити протестантски мозъци платени от чифута Шорош !
7.
гдсдьд
31.03.2016 17:30:13
2
20
Глупави хора!? Какво нещо е когато повтаряш като папагал, без да си компетентен, без да имаш необходимите, житейски и социални "натрупвания". Смисъла който влагат тези примитиви в понятието комунизъм определя тях самите като такива(комунисти) ако изобщо успяват да осмислят поведението и глупостите които приказват с цел да се харесат .... и аз не знам на кой. Но, .......
Заслужаваме ги, напълно ги заслужаваме.........
6.
ЦСКА гние във В група
31.03.2016 17:23:14
1
26
ГЕРБ е партия създадена от БКП с кадри на БКП,тоя травестит Георг що се прави на луд
5.
гербер
31.03.2016 16:47:03
0
33
малоумник а твойте лидери какви са бе наглец плевнелиев бивш комсомолски секретар борисов бивш служител на държавна сигурност и охранител на дядо тошо цветан цветанов служител в седмо управление на държавна сигурност цецка цачева партиен секретар в плевен лиляна павлова партизанска внучка дядо и е убивал хората по лагерите така че уважаеми георгиев паметта не ни е къса
4.
НМ.(народна милиция)
31.03.2016 16:25:01
3
31
ГЕРБ съсипаха България.Тоя нещастен хомосексуалист ще ми говори за комунизъм.
3.
До 1и2
31.03.2016 15:54:55
14
14
Духай педал!
2.
_nib_
31.03.2016 15:28:11
6
27
Келеш млад,зелен и надъхан.Пиклю недорасъл.То говедото откъде да знае че не е имало.
1.
сдас
31.03.2016 15:22:06
5
30
тоя малкия а-ус да вземе да прочете малко книжки преди да се изказва по този идиотски начин ... В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ, РАЗБЕРЕТЕ ГО И СИ ГО НАБИЙТЕ В ТЪПИТЕ ГЕРБЕРСКИ КРАТУНИ, унищожители на България!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-емблематичният клуб в Бургас става на 5 години! Най-емблематичният клуб в Бургас става на 5 години! Очакват ви много емоции до сутринта Пияна украинка с лъскав Лексус побърка ченгетата в Поморийско, щракнаха белезници и на спътника ѝ Пияна украинка с лъскав Лексус побърка ченгетата в Поморийско, щракнаха белезници и на спътника ѝ Тя също е арестувана, а автомобилът ѝ е иззет Бившият пандизчия Зенел си хвана такси за Поморие, а после избяга без да си плати Бившият пандизчия Зенел си хвана такси за Поморие, а после избяга без да си плати Няколко дни по-рано 24-годишният Зенел задигнал чантичката на софиянец от плажен бар до к-с "Сънсет Ризорт" Бургазлията Стоил от наркосдружението криел дрогата в черно Ауди, а сделките правел на паркинга на Лидъл и Метро Бургазлията Стоил от наркосдружението криел дрогата в черно Ауди, а сделките правел на паркинга на Лидъл и Метро 35-годишният мъж често отивал на уговорените срещи със семейството си, било перфектният параван Реакциите след оставката на Нинова: "Това е поредното шоу" Реакциите след оставката на Нинова: "Това е поредното шоу" Бившият лидер на партията Сергей Станишев обяви, че стъпката с оставката на лидера на БСП е била неизбежна Кобрата влиза в култово риалити Кобрата влиза в култово риалити Информацията идва от запалени фенове на риалити шоуто, според които той ще бъде големият коз на продуцентите, с който ще си гарантират голяма гледаемост Чалгари ли станаха тези рапъри Чалгари ли станаха тези рапъри С този сингъл момчетата ясно заявяват, че за тях няма граници в създаването на музика и стремежът им винаги е бил да я споделят с максимално широка аудитория Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Концертът ще се състои от 20:30 часа в бургаския клуб "DOC 5" Извънредно! Избухна първи голям пожар, гори житен блок край Русокастро Извънредно! Избухна първи голям пожар, гори житен блок край Русокастро Днес започна жътвата НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие" НАП проверява фирми, свързани с Ивелин Михайлов от "Величие" Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения
Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Пеевски и Борисов ще са изкушени да заключат вратата и да останат насаме с хладилника Виц на деня Виц на деня Две блондинки на парти:
- Муцка, с еднакви дрехи сме. Как ще ни различават?
- Aма че си тъпа... Аз съм кръвна група 0, ти си АБ!
Виц на деня Виц на деня - Марче, ти какви мъже харесваш? По млади или по стари?
- По стари.
- Защо?
- Имат по слабо зрение!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Телето проглежда веднага след раждането си, котетата - след 5 дена, а мъжете чак след сватбата!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори