×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Китайската държавна компания ще използва корабите и порта в Бургас на Цветелина Бориславова


Китайската държавна компания ще използва корабите и порта в Бургас на Цветелина Бориславова
В договора, подписан от зам.-министъра на транспорта на България Антон Гинев(вдясно) е уточнено, че партньор на китайците ще бъде "Деспред" АД
06 Март 2016, Неделя, 14:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Контролираното от бизнесдамата дружество „Деспред“ е страна по договора на България с „Zhengzhou International Hub Development and Construction Co“
Китайската държавна компания Zhengzhou International Hub Development and Construction Co (ZIH) ще си партнира от българска страна с „Деспред“ АД, научи Флагман.бг.

В договора, подписан снощи в провинция Хенан (ВИЖ ТУК), е уточнено, че по линията Джънджоу – Бургас ще оперират „Деспред“ и ZIH.

Ролята на българската компания ще включва спедицията от Черно море до Хамбург. Маршрутът на товарите, превозвани с ферибот е от китайската провинция Хенан - Казахстан - Каспийско море - Баку - Грузия - Черно море през Бургас и продължава с блок влак към Западна Европа.

“Деспред“ АД е бившо държавно предприятие, чийто основен капитал в момента е собственост на “Сиесайеф” АД и свързаното с него „Перла Мениджмънт“ ЕООД. „Сиесайеф“ АД е управлявано и официално представлявано от Цветелина Бориславова, а освен нея в Борда на директорите са Иван Добревски и Васил Симов.

През 2013 година „Сиесайеф“ АД купи „Фиш порт“ Бургас, а след това и пристанището на „Черноморски риболов“. Още тогава Цветелина Бориславова анонсира, че има сериозни планове за порта.

Партнирането с китайската държавна компания със сигурност ще превърне компанията в безспорен лидер в сектора. Не е ясен обемът на товарите, които ще минават през Бургас, но предвид факта, че провинция Хенан е една от водещите икономически сили в Поднебесната империя, очакванията са за изключително сериозен поток.


В категории: Бизнес , Бургас


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Логика
02.04.2016 17:12:13
0
0
ОК, разбрах идеята. Само едно не разбрах. За какво ще го учат езика? Те очевидно допир до местни кадри няма да имат нужда. В администрацията сами се сещате кои ще са... Английски, китайски - нека първо дойдат обявите после е лесно.
15.
Дернев
07.03.2016 17:45:58
0
2
И Шехеризада не би измислила подобна приказка.
14.
DESPERADO
07.03.2016 10:58:21
0
7
Флагман, моля да уведомите хората, как точно беше "купено" Рибно пристанище от Цветелина Бориславова, разбирай ББ. ЗОРНОВОЛНО, по мутренски. Наздраве за китайците.
13.
хахахах
07.03.2016 10:16:29
0
4
Сега разбрахте ли, защо негово величество Б.Б. отиде със цял самолет хрантутници в Китай, да си урежда собствения бизнес.
12.
хахахах
07.03.2016 10:16:29
0
5
Сега разбрахте ли, защо негово величество Б.Б. отиде със цял самолет хрантутници в Китай, да си урежда собствения бизнес.
11.
Истината
07.03.2016 05:10:20
1
5
Време е да национализираме Лукойл или да почнем да строим такава подобна със 50% участие на Бургас. Вземете норвежците да ни покажат как става това. Ще ударим конкуренция на Лукойл, да видите как ще паднат цените веднага!!!!
10.
ебал съм ти руснаците кухи
06.03.2016 19:46:06
8
5
Бъдете готови да може да им слагате такси за замърсяване на пространството и морето.
9.
История
06.03.2016 19:44:35
7
18
Аз смятам че добрите хора на Бургас трябва да развалят сделката на тази кифла и да я осъдят. Пристанищата трябва да облажват най много Бургас, защото ние ше търпим мръсотията на тези пикаещи и серящи "кораби"

Още от сега Бургас трябва да си поиска участие във пристанища и летища като собственик за да не стане така че нищо да не намаже от печелбите.
8.
Истината
06.03.2016 19:06:42
3
10
смятам че кмета и хората на Бургас трябва да изследват как са организирани пристанищата във Германия и Англия.. Изследвайте най бързо растящите пристанища във света. Частни ли са? Има ли държавата участие? Може ли града да намаже нещо?

Ако не почвайте със реформите.
7.
Gocho
06.03.2016 18:36:13
4
15
Sega veche , ne se ibavat sas vas !!!
Sega napravo si ve ebat !
6.
Георги Бакалов
06.03.2016 18:27:42
0
30
НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО при Цветелина!

СЛУЧАЙНО ще е,
ако някой открие,
КАК уж бившата бизнес ( и интимна )
партньорка на Бойко е СПЕЧЕЛИЛА ПЪРВИТЕ МИЛИОНИ!

СЛУЧАЙНО ще е, ако някой открие в публичните регистри,
как се трансформираха фирмите и парите на Бойко след 2000 г.!
5.
а дано, ама почти
06.03.2016 17:49:05
3
12
Мечти, мечтиииии...
4.
гранде ПИКО ла море
06.03.2016 17:40:13
0
9
А оня с червеното Ферари с ушанките и шубата ши носи китайските АМФЕТИ на склад в Средец-Грудово
3.
Дернев
06.03.2016 17:34:44
1
5
Това не пречи и фериботното пристанище да е в сметките. Рано или късно и в Бс ще има такова.
2.
И Митницита тяхна и Пристанището тяхно
06.03.2016 16:35:04
1
25
Тя баба Цветелина няма нищо общо с Тиквата/Бай Ганъо от Банкя/.
1.
Провинция Адидас
06.03.2016 16:24:50
1
33
Всичко разбира се е съвсем случайно!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Несебър връчи отличия на учители и дейци на културата  на 24-ти май Кметът на Несебър връчи отличия на учители и дейци на културата  на 24-ти май 24 май е празник, благодарение на който българите придобиват самочувствието и увереността на народ с писменост и културна идентичност, каза градоначалникът Бизнесмен от най-стария морски курорт в България хвърли голяма бомба за ол инклузива! Бизнесмен от най-стария морски курорт в България хвърли голяма бомба за ол инклузива! По думите му въпреки предизвикателствата ръководството на комплекса посреща сезона с позитивно настроение Созопол отбеляза 24 май 2024 г. с голямо празнично шествие Созопол отбеляза 24 май 2024 г. с голямо празнично шествие Манифестацията на децата премина от училището „Св.св. Кирил и Методий“ по созополските улици до площада пред храма Защо Азис изрева на умряло Защо Азис изрева на умряло Спряха му тока  Само девет общини у нас успяват да се издържат сами Само девет общини у нас успяват да се издържат сами Несебър е сред общините с най-големи собствени приходи Вижте грандиозното бургаско шествие за 24 май, което победи всички рекорди Вижте грандиозното бургаско шествие за 24 май, което победи всички рекорди Демонстрацията бе впечатляваща, със сигурност имаше повече от 11 хил. участници  Шофьор мина по пътя на Кирил Петков край Аскаково, шокира с ВИДЕО Шофьор мина по пътя на Кирил Петков край Аскаково, шокира с ВИДЕО Ясно се вижда на една от табелите, че ограничението е 60 км/ч, а не 90 км/ч Какво пожелаха политиците на 24 май Какво пожелаха политиците на 24 май Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете и ще ни обединяват и водят напред като народ, написа Корнелия Нинова Изложи ли се Мис България в Черешката на тортата Изложи ли се Мис България в Черешката на тортата Скромна, мила, но леко флегматична миската изненада гостите с калорийна бомба Бургас отбеляза 24 май с най-мащабното шествие в България (ВИДЕО) Бургас отбеляза 24 май с най-мащабното шествие в България (ВИДЕО) Над 11 хил. се включиха в инициативата
Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори