×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синът на Георги Тумпалов вдига най-големия аквапарк по Южното Черноморие до замъка в Равадиново


Синът на Георги Тумпалов вдига най-големия аквапарк по Южното Черноморие до замъка в Равадиново
Между замъка и аквапарка ще има овощна градина, която ще бъде естественият зелен пояс
28 Февруари 2016, Неделя, 10:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Тумпалов-младши докарва морето до замъка

Огромен по мащаби аквапарк се изгражда в момента край замъка в Равадиново, видя репортер на Флагман.бг.

Увеселителен парк с водни атракции, четири бара и заведение се строи ударно. Инвеститор е местната фирма „П и К груп Созопол“ ЕООД, собственост на 36-годишния Костадин Георгиев Тумпалов, син на Георги Тумпалов, стопанинът на намиращия се в съседство замък.

Табелата няма необходимите реквизити. Не е ясно колко ще продължи строителството и кога ще приключи


Още в края на миналата година започна чакълирането на пътя до строителната площадка. Местните бяха убедени, че общината налива публични средства, за да угоди на инвеститора, но още тогава кметът Панайот Рейзи категорично опроверга информация.

В петък, когато наш репортер бе на място, се лееше бетон в поредната конструкция, с бързи темпове протичаше и изграждането на заведението и съблекалните.

Инвеститорът отказа коментар, но проверка на Флагман.бг в публичните регистри показа, че „П и К груп Созопол“ ЕООД има разрешение за строеж върху два терена с обща площ 36 дка.

На първият от тях -18 декара ще се издигне аквапарка с басейн, детски атракционни, 3 кафета, 2 снекраба, съблекалня със санитарни възли, лекарско помещение и офис площи. Ще се направят и игрища за волейбол, баскетбол, миниголф и тенис на корт. Това със сигурност ще превърне аквапарка в най-големия към момента по Южното Черноморие.

В буферната зона между бъдещия аквапарк и замъка ще има овощна градина, която ще е зеленият пояс около новата атракция на Созопол. Няма да е изненада, ако съотношението леко бъде променено и част от градината "изчезне" за сметка на игрищата и голф комплекса, коментираха специалисти.

От инвестиционните намерения на Тумпалов-младши става ясно, че ще се наемат 30 души след приключването на обекта.

Това са фундаментите на един от четирите водни бара


Крайна дата за строителство не е известна. В ОВОС-а, издаден през 2013 година, изрично е подчертано, че аквапаркът може да заработи след въвеждането в експлоатация на Пречиствателната станция за отпадни води в Созопол, която работи от миналото лято. Въпреки бързата работа малко вероятно е до началото на сезона аквапаркът да бъде завършен.

Доказателство, че откриването му се отлага за 2017 година е, че не е включен и в програмите на големите туроператори. Малцина са запознати в детайли с проекта. Един от тях разкри пред Флагман.бг, че увеселителният комплекс ще допълва визуално замъка. „Визуално прилича на аквапарка в Несебър, но е по-мащабен“, допълни нашият източник, пожелал анонимност.

Коритото на реката ще бъде част от бъдещия аквапарк в Равадиново


Не е ясен и размерът на инвестицията на Тумпалов-младши, както и произходът на средствата. Фирмата-инвеститор все още не е публикувала годишния си отчет за 2015. Справка в Търговския регистър показа, че за предходната " П и К груп“ ЕООД е декларирал като актив земя, оценена на 483 хил.лв., както и дългове от 1,5 млн.лв., но не е изключено това да е сметката за подземния паркинг, който изгради Тумпалов-младши в Созопол.


В категории: Созопол


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
15
Коментара по темата
15.
RAVADINOVEC
29.02.2016 22:59:06
2
14
DO SEGA HOTEL LAGUNA SI IZHVARLIA6E FIKALIITE VAV REKATA NA ZLATNA RIBKA SEGA I AKVAPARKA AAAAIIIISTIGA PROGONIHME TURISTITE S TAZI MRASOTIA.FLAGMAN MOLIA ,POMOGNETE.
14.
RAVADINOVEC
29.02.2016 22:33:29
1
13
ABE AZ DA PITAM ???? KADE 6TE OTIDAT XIMIKALITE OT BASEINITE NA TOZI AKVAPARK ?????
13.
Бай Пенчо
28.02.2016 21:37:26
4
11
Аквапарка е собственост на дъщерята на собственика на замъка. Стига сте си съчинявали като не знаете.
12.
КАРА ТАНАС
28.02.2016 21:35:32
6
32
Аквапарк няма да има. Тумпала прави развъдник за балъци. Насам народе.
11.
раковски
28.02.2016 20:59:40
2
22
Няма ли производство във този район? След 3 месеца парк, идва 9 месеца студ.
10.
ИНТЕРЕСНО
28.02.2016 20:53:52
2
27
Моля.Флагман.Къде изчезна първоначалната Ви информация.че площите ще са засипани с естествен морски пясък.След първия ми коментар светкавична редакция на статията.
9.
Абв
28.02.2016 20:18:42
25
12
Абе стига сте ревали...важното е да има развитие и инвестиции!! Кой на кой е лице е без значение..
8.
yh
28.02.2016 19:39:17
4
21
парка ще бъде свързан с пре4иствателната станция 4рез пързалка . кмета ще се бухне първи при откриването.
7.
туристстройинженеринг
28.02.2016 19:06:02
16
12
Нека да строят не зле само да не като новия Аквапарк Поморие пълна боза -къси пързалки детска визия малки басейни слабо озеленяване никакви елементи на екстремност .Все пак да помислят СЕРИОЗНО за таргет групата 15- 35 години не за руските ребьонки и келеши.Като хвърлят пари поне да си заслужава .Да вземат пример от Аквапарка на о-вТЕНЕРИФЕ -супер екшън пързалки басейни огромни с ИЗКУСТВЕНИ ВЪЛНИ палми и екзотични растения симулиращ истински тропици .Пред Аквапарка има такива опашки и тълпи от туристи каквито имаше преди по соца за банани портокали по Нова Година.Билета е35 ЕВРА но с-у още15 ЕВРА си купуваш специална гривна с която пререждаж всички на опашката.Ей така се прави вярно с много пара .А в ЗАМЪКА може да се правят ВИП СВАТБИ за 50 150 500 Човека това могат да са страшно много пари ипечалбаза собствениците от - наеми кетъринг такси ресторантско обслжване скъпи винаи ястия и голяма реклама за Созопол де що има баровци мутри чалгари руснаци и чужденци всеки ще иска сватба там .Могат да вземат пример супер популярното предаване МОЯТА ИТАЛИАНСКА СВАТБА което се провежда в луксозния Италиански от х-л La Sornisa близо до Соренто Италия в подножието на вулкана Везувий
6.
История
28.02.2016 17:23:41
21
15
Aквапарк за деца, пък с 4 барове.
Иначе добре е като идея.
Доста е подсъдимо ако някой си разреже дупето.
Дано се развива района.
Сложете едно летище до аквапарка че като почнат да бягат от Москва да има къде да ги приемаме.
Последната фаза на Путин се казва куршум в главата на двамата с Медведев.
5.
Запознат
28.02.2016 15:51:35
2
34
Само схеми!!!
4.
истината
28.02.2016 15:26:07
3
53
П и К Груп ЕООД -
Панайот Рейзи и Костадин Тупарова ЕООД
3.
Tazi tam
28.02.2016 15:15:26
4
42
Emi kak da mu kajat kato e postaweno lice na kmeta akwaparka wsashtnost e na Reizi ;)
2.
Неа
28.02.2016 15:00:42
1
57
Е на такива -евала . Баси прането на пари и никой нищо не може да им каже ....
1.
ИНТЕРЕСНО
28.02.2016 14:22:34
7
70
Как така върху 18 декара аквапарк с естествен морски пясък?Ей така,в средата на нивата пясък от плажа!Кой и,по-важно срещу какво,е одобрил тази комплексарска кичозност.Дълги години бяха нужни за да се отучат местните да ползват плажния пясък за строителни ремонти.След като глобиха двама-трима,това се ограничи.Сега този щял 18дка да засипва.Айде СТИГА ВЕЧЕ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори