×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гореща следа: Подозират вътрешен човек за обира на 400 хил. лв. от инкасо в мола


Гореща следа: Подозират вътрешен човек за обира на 400 хил. лв. от инкасо в мола
Гардовете можели да блокират единствените два изхода за секунди и тогава излизането от магазина става невъзможно
24 Февруари 2016, Сряда, 05:04 ч.

Пращат на психолог охранителите след дръзкото нападение


Психолог ще консултира охранителите, които са били на работа по време на дръзкия обир в подземния паркинг на мола на столичния булевард "Цариградско шосе". "Това винаги е практика при подобни ситуации", заяви за "Стандарт" Александър Митев, председател на Национална асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана НАФТСО. Според него охранителите перфектно са си свършили работа.

"Гледах записите от камерите. Това е екстремална ситуация. Охранителите са реагирали повече от адекватно". Според него дързостта на престъплението е по-скоро в това, че се случва на място, където при една престрелка може да се случи всичко. Въоръжени хора нападат въоръжени хора в затворено помещение, в оживен час. "Това е опасното. Дързък е обирът. Всичко е извършено професионално и от двете страни", казва Митев. Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паникбутона, като на сигнала са реагирали 3 мобилни патрула, но цялата ситуация се е разиграла само в рамките на секунди.

Според Митев не е имало практически време да бъдат блокирани изходите в мола. А гардът, който е бил на камерите, не е имало как да види в такъв диапазон всичко, което се случва. Експертът по банкова сигурност Стефан Чолаков обаче недоумява как служителите, отговорни за видеонадзора в мола, са пропуснали какво се случва на -2 ниво. Според него гардовете не са действали професионално. "Охранителите са могли да блокират единствените два изхода за секунди и тогава излизането от магазина става невъзможно. Не са го направили. Самият физически обир става за секунди, но излизането от мола отнема 2 минути. В района на мола има над 200 камери и човекът, който ги следи, би могъл да подаде сигнал към бариерите и биха могли да бъдат заключени. Колата на обирджиите, която е напуснала паркинга, излиза през тунела на "Цариградско шосе". Там бариерата е огромна, тя не може да бъде счупена", разсъждава Чолаков.

Анализирайки ситуацията, той предполага, че вероятно в обира има замесен вътрешен човек. "Може би е подадена информация кога идва инкасо автомобилът, кога се изнасят пари от мола. Нищо чудно да има замесен и човек, който да е осигурил изтеглянето", казва Чолаков. По думите му обирджиите, които са били въоръжени и са произвели изстрели в подземния паркинг, "са дошли, за да убиват": "Дошли са въоръжени с калашници, готови на всичко, за да вземат тези пари. Това е ужасяващо". Според него проблемът е и социален. "Такива грабежи не се случват всеки ден. Такива са условията и правилата в България - като знаеш, че няма да бъдеш наказан и ако няма с какво да нахраниш децата си, отиваш и правиш грабеж", заяви още Стефан Чолаков.

Все още полицията продължава мащабната операция по издирването на четиримата бандити. До момента е ясно, че след обира една от гумите на автомобила им била спукана и те изоставили шкодата на 500 метра до местопрестъплението. Интересното в случая е, че досега почти няма свидетели на случката.

Никой не е сигнализирал и че е видял апашите при изоставянето на колата и последвалото покриване. В автомобила криминалистите са открили две каски за мотор, маскировъчен панталон,  две горнища на анцуг, едно долнище и маратонки. В багажника пък се натъкнали на хавлиена кърпа и лост, твърдят запознати. Според експерти, ако не бъде ли разкрита групата, въпрос на време е да направят втори удар.

А иначе февруари спокойно би могъл да се нарече месец на обирите. Точно преди две седмици двама въоръжени с пистолет и спрей мъже атакуваха инкасо автомобил в Средец, превозващ пари за пенсии, паркиран пред пощенския клон. Нападателите бяха заловени, единият от тях бе застрелян. Според експерти обаче случаят в мола е доста по-различен от предходния в Бургас отпреди няколко седмици. Престъплението е добре подготвено, с добро въоръжение и логистика.

Според статистиката за последните 3 години случаите на грабежи на инкасо автомобили са 4.

В категории: Крими


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
123
24.02.2016 22:12:43
0
4
Браво на обирджийте , най-вероятно има и вътр.човек.Органите на МВРще ги хванат за Х.Я също къто обира на банката в Пикадили -Бургас и т.п. обири.До там я докараха управляващите.С здраве да си ги харчат юнаците ,дано да няма невини жертви при по-следващите обири,,защото ми се струва че те първа ще се случват,, .
1.
Добро утро
24.02.2016 14:12:31
0
4
Добър ден!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори