×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Български политици поднесоха венци на съветски паметник редом с руска делегация (снимки)


Български политици поднесоха венци на съветски паметник редом с руска делегация (снимки)
Тоталитарният режим продължава да има привърженици у нас
23 Февруари 2016, Вторник, 11:01 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

БСП, АБВ, „Атака” и БДЦ се събраха пред МОЧА в центъра на София


Български политици придружиха руска делегация по време на церемония по поднасяне на венци на паметника на съветската армия в центъра на София. Събитието бе по повод държавния празник на Руската федерация, като на него бе обявено, че ще присъстват посланикът Юрий Исаков, военният, военновъздушен и военноморски аташе на Русия, служители на посолството и на апарата на военния аташе.

Около 200 човека пристигнаха на церемонията, като сред тях бяха и български политици.



След руснаците първи венци поднесоха народните представители от БСП Атанас Мерджанов, Желю Бойчев и Красимир Янков. Последва ги Румен Петков от АБВ, а малко след него се наредиха Волен Сидеров и Станислав Станилов от „Атака”.







Последен с венец пристигна депутатът от БДЦ Борислав Иглев.

На митинга имаше крайни комунисти с плакати на Сталин, червени знамена, както и с лозунги за напускане на НАТО и за съюз с несъществуващия СССР.








Забеляза се и солидно присъствие на полицията, която се готвеше за конфликт.

Известно е, че много софиянци искат преместване на паметника на съветската армия.

Причината е, че тази армия всъщност е окупирала България, а не я е освободила, както пише на монумента. След тази окупация у нас последва тоталитарен режим на сателитната на СССР Българска комунистическа партия.

Затова и паметникът в София често е наричан МОЧА - монумент на окупационната червена армия.
И до ден днешен обаче някои политически сили продължават да почитат съветския тоталитарен режим у нас.

В категории: Политика


Автор
14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
ДО 11
23.02.2016 22:07:59
2
3
ДО 11 АБЕ ПУТЬО КРАЯ НА 89 ДОЛАРЪТ БЕШЕ 7 СЕДЕМ ЛЕВА ПРИ ОФИЦИАЛЕН КУРС 1/1 НА БНБ КУПУВАХ СИ ДОЛАРИ ОТ МОЙ СЪУЧЕНИК БАЩА МУ БЕШЕ ПАРАХОДЧИЯ
13.
До ебача на кухите
23.02.2016 20:45:43
3
2
Волен е голяма работа.
Тракиеца и ебача на кухите да го духа,лапай ми кура.Ти кух.
12.
Do "eбал съм ти"
23.02.2016 20:27:14
3
1
Алоооу, първото площадно събрание в Бургас беше на 15 11. 1989 г. Преди това си нападал и палил баба си! Събирането беше на пл. "К.Методий" и говори Недялко Йорданов - впрочем най-скъпо платения поет и сценарист в Бургас по това време.И най-плюещият! То затова сега и синът му го съдят през ден....за плюенето!
11.
До 10-тият
23.02.2016 20:18:16
3
3
Вижда се кой е кух!
През 1989 г. когато сте "надували" музиката и сте си пускали дълги коси, лева въобще не се беше обезценил на 700%!Това се случи много по-късно (през 1995-6 та ) година, когато вие вече бяхте "съборили" тоталитаризма!И създадохте свой такъв!
10.
ебал съм ти руснаците кухи
23.02.2016 17:27:36
4
6
Момчета,
Тук съм.
През 1989 аз и много млади Бургазлии се вдигнахме срещу окупацията. В началото бяхме шепа хора. Във училищата си пуснахме дълги коси. Надухме музиката на Европа и Америка.
Някои от нас ги заплашиха със изгонене и затвор.
Но вече лева се беше обезценил 700%. И затова нашите протести пораснаха. Срещнахме одобрението на народа.
Нашите родители не можеха да дойдат на протестите защото я са ги видяли я са ги уволнили.
Събрахме се и малко по малко взехме да атакуваме партийния дом и определени центрове на тоталитаризма.
След няколко седмици Софиянци свалиха Тошо и атакуваха Парламента. Проблема беше че след 50 години геноцид, нямахме подготвени кадри, нямахме пари и нямахме производсво.
Както и да е. Другото е история.
Може да звучи смешно, но това беше революция на младите хора които искаха да са свободни, които искаха да се чувстват Европейци, който знаеха какво става във свободните страни, и искахме да сме като тях.
А това че има хора които още милеят по комунизма е защото партията плащаше на всички културни дейци да създават пропаганда --- иначе няма заплата няма оцеляване. И така се измислиха всякакви истории и паметници за най големите престъпници които света беше виждал --- Московската мафия на Говедото Сталин --- най големия убиец на света. Той подложи не геноцид Източна Европа.
Както и да е. Не ми се говори вече. Само лустрация ще довърши процеса. Осъдете ги както осъдихме фашистите.
9.
FU
23.02.2016 17:15:09
4
7
НАТО ВЪН!!!
СЪЮЗ СЪС СССР!
ПО ВАПЦАРОВСКИ
Направо ми е жал за теб, бедни пенсионерю, но да петниш името на Вапцаров по този долен начин е арогантно. Прочети историята и може да разбереш, че Вапцаров даже не е бил член на скъпата ти партия, а просто един честен, крайно беден и заблуден, също като теб, с тази разлика, че е един велик поет, а ти вероятно си едно нищо.
8.
"тракиец анти руснак" и "ебал съм т
23.02.2016 16:16:00
4
10
Бай Ставри, тук сме, съжаляваме ако си чакал...
И такаа, откъде да започнем:
1. обръщаме внимание, че празникът, който се отбелязва, е на Руската федерация, т.е. държавен празник на една нова държава (има - няма 25 години откакто е създадена), ОБАЧЕ "паметника" МОЧА, поръсен с цветя от безродниците - гъзоблизци с български паспорти, е на СЪВЕТСТСКАТА АРМИЯ (армия на друга държава, съвкупност от 16 републики, в това число и омразната ви Украйна).
2. Съветската армия е окупирала България и единствените руснаци, които са умрели при тази героична операция са тези от препиване и преяждане;
3. Да си патриот не означава да целуваш руски/американски/турски или каквито и да е други задници, а да си обичаш родината и да я защитаваш. Какво правят тези жалки, на заплата при руснаците, политически проститутки, поднесли венци? Заработват си парите.
4. Ай Сотир от тука!
7.
сърп и чук чук
23.02.2016 16:08:47
1
11
две маршрутки поклонници под строй една сватба хора няма бре комуняги
6.
до лъчезара лисицова-курвата
23.02.2016 14:35:01
5
2
лисицова като те хвана ще ти присадя втори чифт мъде,курво мръсна
5.
mdaaa
23.02.2016 14:24:44
9
7
Хей, авторът, каква окупация, какви глупости пишеш?! Води се Втора световна война - има окупатор или, пардон, наш съюзник в лицето на славната германска армия, идва време обаче тя да отстъпва и ти какво искаш - руснаците да заобиколят България, защото сме били хрисими през този период? Айде стига глупости. Ето заради такива като теб руснаците все повече ще ни мразят, а би било хубаво да сме в добри отношения със съседите, защото не се знае знае ли се!
4.
Мечо Кух
23.02.2016 13:03:17
4
5
20-30 , като минимум . Възможно е да си е пил хапчетата , като го пуснат ще видим .
3.
bulgariq
23.02.2016 13:01:29
11
4
da jiveee RUSSIQ
2.
перко
23.02.2016 12:59:17
12
12
Че ние и сега сме окупирани...от евроатлантическите зверове. На тях им издигнахме паметник, че са ни бомбардирали...в знак на благодарност!!! Едните ни окупирали, другите ни бомбардирали и сега окупирали...Ние ровим в гардероба за скелети и не усещаме как ни издърпват килимчето изпод краката- земя, ресурси, суверенитет, свободи, права, сигурност...всичко отиде по дяволите! Стига с тия паметници! Стига с тия глупости! Не разбирате ли, че има по-важни неща! Докато се дърлим с Русия, Американците са ни потурчили...Бийте се, ровете се в миналото, спорете, озлобявайте се българин срещу българина, докато ни лишат от земя, от държава и докато останем шепа мизерници без бъдеще! То и натам е тръгнало с тоя прост народ!
1.
бай Ставри
23.02.2016 12:47:18
5
9
Чакам "тракиец анти руснак" и "ебал съм ти руснаците кухи" да напише 20-30 поста по темата...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори