×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изгоненият от България имам Емироглу хранил и поил цигани-християни, за да приемат исляма


Изгоненият от България имам Емироглу хранил и поил цигани-християни, за да приемат исляма
Квартирата на Емироглу на „Васил Левски“ 55. В съседното блокче (Пчела) на третия етаж срещу неговия балкон живее имамът Ибрахим Йълмаз.Снимка shmoko.bg
22 Февруари 2016, Понеделник, 17:04 ч.
Източник: Блиц

Само за една софра в навечерието на Рамазан байрам той пръснал 80 хиляди лева

Обявеният за персона нон грата аташе по социалните въпроси на Турция в Бургас Угур Емироглу е имал наета квартира в Шумен и на практика от август миналата година фактически той е бил човекът с тежката дума в делата на Районното мюфтийство, съобщи шуменският сайт shmoko.bg, позовавайки се на представители на мюсюлманската общност в града.

На Районния мюфтия Месут Мехмедов и мюсюлманското настоятелство били оставени функциите на свидетели и изпълнители на указанията, давани от Емироглу и от назначения през 2013 година от Дирекцията по религиозните въпроси на Турция (Дианет) турски гражданин Ибрахим Йълмаз.

Самият мюфтия Мехмедов днес предиобед отказа среща с репортери, като секретарят му го извини с огромна заетост. Дипломатът Угур Емироглу беше обявен от МВнР за нежелано лице у нас, а в понеделник изтича и 72-часовият срок, който му е даден да напусне страната ни.

Аташето, който преди идването си в България е бил районен мюфтия в квартал на Бурса и в Страсбург бил „командирован“ от Бургас в Шумен през август м. г. за да проведе чистка в средите на местните имами и да въведе ред в делата на Районното мюфтийство, така че то да работи безупречно по канонните, приети от мюсюлманите в Турция. Настанил се със семейството си в квартира на ул. „Васил Левски“ 55 – по съседски срещу балкона на Ибрахим Йълмаз, който живее в блокчето на мястото на бившата кооперация „Пчела“.

Емироглу не знаел български, поздравявал съседите си на френски, а правел впечатление освен с незнанието на езика и с черния джип „Фолксваген Тигуан“ с червени дипломатически номера, който спирал до блока. Автомобилът бил личната кола на аташето, но регистрирана в съответствие със статута му като дипломатическа, за да може да се ползва с неприкосновеност. Заради нерегламентираната му дейност, която е в разрез Виенската конвенция за дипломатическата дейност на 13 януари т. г. народният представител Димитър Дъбов зададе писмен въпрос на министъра на външните работи Даниел Митов за изясняване на статута на Емироглу. Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров дейността на дипломати като Емироглу целяла създаването на агентурна база на Турция у нас и възраждането на неоосманизма.

Освен намесата си в духовните работи у нас, дипломатът бил засечен да се намесва и в политическия живот. Провел разговор с младежи от ДПС, като ги убеждавал да напуснат партията и да подкрепят нова политическа формация, кято предстои да бъде създадена.

Активното влияние на Турция в мюфтийството започна още през 90-те години на миналия век, когато в Шумен се беше самонастанил в ролята си на ментор и духовен учител турският гражданин Мустафа Чътлак. Името на Чътлак беше замесено в кражбата и подготовката за изнасяне от страната на т. нар. Златен коран от търговишкото село Врани кон. Контрабандата на антиката беше предотвратено от тогавашния офицер на службата за сигурност Любомир Христов, сега вече кмет на Шумен, а заради намеса на Чътлак в делата на вероизповеданията в България му беше наложена и петгодишна забрана за влизане в страната. На 15 септември т. г. Йълмаз качи в профила си във фейсбук снимка, на която присъства и дипломата Емироглу от курс по коран за имами, организиран от Главното мюфтийство в Нювваб в памет на изгонения навремето хъфъз Мустафа Чътлак, вече покойник.

Циганите и особено циганите християни са били сред приоритетите на Угур Емироглу и имама Ибрахим Йълмаз за работата им в Шумен, твърдят от електронното издание. За целта от Турция отпускали достатъчно средства да „нахранят ромите“. Според някои публикации само за вечерята ифтар в навечерието на Рамазан байрам през 2015 Емироглу пръснал 80 хиляди лева, осигурени от Агенцията за турците в чужбина, известна като Министерство на външните турци. Преди него през 2014 Йълмаз се появил сред ромите християни в преславското село Златар. Дал курбан в тяхна чест и се опитвал да ги убеждава, че трябва да приемат исляма.

Изключително опасният процес, който тече подмолно в България е следният - първо циганите - християни стават мюсюлмани, после започват да се турчеят, а накрая тези нови "турци" ще послужат на Анкара като повод да се меси във вътрешните ни работи и дори да предяви териториални претенции към нас.

В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
мда
23.02.2016 10:26:44
0
0
Не се ебавайте с Ахмед Доган ,че глидайте агент Сава кви връзки пусна и почнаха да оправят дизартьорите.
3.
Kiss
22.02.2016 20:11:01
5
9
Турците да си ходят Турция тук в България да се съобразяват,от утре само на Български и Руски език да говорят защото "Дядя Ваня" идва-ВЛАДИМИР ПУТИН ,и за 5минути ще ги направи на разтопено стъкло!!!!!!!
2.
Българин
22.02.2016 19:47:32
0
0
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/PJMIB4kE998?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
1.
Петко с реното сценик от Поморие
22.02.2016 18:48:23
1
5
Тоя работи като подръжка в хотел до сънсета новият град във Поморие от там изнесе всико сега строи своята къща с това. Нека това да се провери понеже ние също работим там да не повлече и нас. Този е изпече крадец живея до улицата на болерото
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори