×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валентин Златев се срещна с Бойко Борисов и обяви: Нямам нищо общо с фирмите, спечелили търга за „Хемус”! (допълнена)


Валентин Златев се срещна с Бойко Борисов и обяви: Нямам нищо общо с фирмите, спечелили търга за „Хемус”! (допълнена)
"Нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная", отсече шефът на "Лукойл България'
16 Февруари 2016, Вторник, 11:18 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Как се прави поръчка за магистрала, ако няма пари, попита шефът на "Лукойл"


Нямам никакво отношение към нито една от двете фирми, свързани с автомагистрала „Хемус”. Това каза генералният директор на „Лукойл България” Валентин Златев пред журналисти в Министерския съвет.
Той се срещна с премиера Бойко Борисов, но обясни, че изобщо не е ставало въпрос за отменения търг за „Хемус”.


Валентин Златев каза, че е бил със съратниците си от Българската петролна и газова асоциация, за да обсъдят с министър-председателя проблеми в сектора.
На срещата днес били финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Аз нямам какво да кажа за „Хемус”. Всичко, което съм имал, съм го написал преди десетина дена – може да го видите във в. „Капитал”. Там се появи първо тази новина. Всъщност няма казус. Държавен висш чиновник казва – ние нямаме пари и затова прекратяваме един конкурс. Логичните въпроси следват – като нямате пари, защо правите конкурс. И как така се икономисват 800 милиона от една друга магистрала – какво значи, тази магистрала сега ще погълне 800 милиона повече”, коментира Валентин Златев.

По думите му, е доста пикантно да се каже – ама те всъщност Златев и Пеевски - и витаят някакви слухове. „Ами ако аз тръгна да ви споделям всички слухове, които витаят и съм чул тази сутрин, трябва да затворим държавата”, отсече шефът на „Лукойл България”.

След констатация, че Борисов е заявил, че е проверил тези слухове, Валентин Златев отговори: „Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към нито една от тези две фирми. Не знам кой какво е проверил. Нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове – че някой е чул, декларирам ясно и точно – нямам никакво отношение фактическо, нефактическо и така нататъка към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена.”

Шефът на „Лукойл” каза, че темата не е обсъждана с премиера, защото няма нищо общо с магистрала „Хемус”.

Да обсъждам някакви слухове, защото аз никъде не видях никакво доказателство, аз чух, че има съмнение по въпроса. Какво да обсъждам? Аз ясно и точно казвам – нямам никакво отношение към тези две фирми. Не ги и познавам. Там между другото не са две фирми. Аз видях във вестниците сутринта – там са консорциуми, в които са по пет-шест фирми. Към коя точно имам отношение? Към испанските, италианските, българските? Към кои?”, попита Валентин Златев.

Той добави: „Аз лично бих задавал други два въпроса – как се прави поръчка при отсъствие на пари и къде са тези 800 милиона, които трябва да се икономисат от „Хемус”? Как  се изчислява една магистрала, има 800 милиона разлика. Това са по-интересни въпроси, а не какви са слуховете – някой с кого е свързан.”

Иначе на срещата днес при премиера, той е бил запознат с проблемите пред българския петролен и газов бранш.

„Информирахме го за нелоялни практики и нелоялни конкуренции, които спъват работата на фирмите и за нашето желание този сектор да бъде максимално осветлен. Ако трябва да обобщя най-общо групата въпроси, които му поставихме – те се свеждат до две неща. Първото е равнопоставеност на всички участници на пазара и отсъствие на двойни стандарти. И второто е върховенство на закона. Приведохме примери в тази посока. Мога да кажа, че министър-председателят прие радушно всичките наши изказани мнения. Участва активно в дискусията. Мисля, че успяхме да изясним на него, на вицепремиера и на министъра тези проблеми, които са специфични, технологични, касаят специфични познания в нашия бизнес”, заяви Валентин Златев.

Договорена е нова среща следващата седмица, на която ще бъдат уточнени окончателно мерките, които правителството ще предприеме за нормализиране ситуацията в бранша.

В категории: Политика


Автор
15
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
15
Коментара по темата
15.
Цирк!
18.02.2016 08:10:44
0
0
Уж демек, ние сме противници....Ами-и-и-и? Бизнес-партньори, хитри лисици, ПР-акции, бла-бла за мижай да те лъжем.
14.
Бургас
17.02.2016 11:08:36
0
0
Или да си задам риторичния въпрос като например не гледате на въпроса математически, а социално, счел сте, че помаците в Шумен са с по- малки финансови възможности от бургазлий, като отчитате и по- високия процент безработица там..
13.
Бургас
17.02.2016 11:01:44
0
1
А кой ще отговори на въпросът ми към г-н Златев империя. Защо горивото газ е по- евтин в Шумен, а в Бургас по- скъп. Някой трябва да отговори на този въпрос. Г- Златев, може ли докато Ви возят в лъскавата лимузина към някой луксозен ресторант да похапнете за обяд, да драснете един отговор с един ред.
12.
Бургас
17.02.2016 10:56:28
0
1
Вие хора къде си пъхате носа в работите на един човек- Империя. Него по 8 часа на ден да го разследвате- пак няма да му намерите улики. Печен човек е той- знае математиката и таблицата за умножение, вероятно и в CV е вписал: притежавам качества и умения като например: да улавям слабите страни на една държава и се възползвам за собствени облаги.- когато котката я няма, мишките танцуват.
11.
vutia
17.02.2016 00:05:06
0
0
Zlatev mazen komunist , plashtai danucite na skapania zavod v burgas ne v sofia gadino , dostatu4no ni iztrovi KOMUNIST
10.
аве
16.02.2016 17:17:27
1
1
кои клефуци разкопаха миналата седмица улиците между блоковете в МЕДЕН РУДНИК и ги заебаха , ко чакат шпингите да дойдат турците ли да ги асфалтират , дее ба тез цървули ,дее ба
9.
Георги Бакалов
16.02.2016 16:57:19
3
5
Не ми пука
КОЙ КОЛКО ОБИЧА или МРАЗИ Валентин Златев, но
НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ НА НЕГОВИТЕ ВЪПРОСИ, произтичащи от публичните изявления на Бойко Борисов, а именно :

"КАТО НЯМАТЕ ПАРИ, ЗАЩО ПРАВИТЕ КОНКУРС?!
И КАК ТАКА СЕ ИКОНОМИСВАТ 800 МИЛИОНА ОТ ЕДНА ДРУГА МАГИСТРАЛА – КАКВО ЗНАЧИ, ТАЗИ МАГИСТРАЛА СЕГА ЩЕ ПОГЪЛНЕ 800 МИЛИОНА ПОВЕЧЕ”?!

Някои хора ЗАБРАВЯТ, КАКВО СА КАЗАЛИ ВЧЕРА, защото
ЗНАЯТ, че СЕБЕПОДОБНИТЕ ИМ ВЯРВАТ!

Или както някои казват /не важи за българите/ "ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА"!!!
8.
Hahaha
16.02.2016 16:48:23
0
5
Ei mushenikkk
7.
lisan lisan
16.02.2016 16:24:52
0
10
бургас е на 19 място по цени на горивата ЗАЩО БЕ ЗЛАТЕВ (НЯМАШ ТРАНСПОРТНИ РАЗХОДИ)бензиностанции ЛУКОЙЛ-ВАРНА 1лв6О бензиностанции ЛУКОЙЛ-БУРГАС 1лв81 ЯВНО СМЯТА БУРГАЗЛИИ ЗА ГЛУПАЦИ (БОЙКОТ НЕ ЗА РЕЖДАЙТЕ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА ЛУКОИЛ)
6.
Не му вярвайте
16.02.2016 15:42:31
1
13
Не му вярвайте на този. Вижте само как "Лукойл" лъже за цената на бензина и ще разберете.
Усети че ще загуби много пари мишока и отиде да се подмазва.
5.
нено
16.02.2016 15:28:43
2
10
Тиквата е толкова прост,че като нищо ще му повярва
4.
Джигит Алешперов
16.02.2016 15:26:27
1
9
Тоя с големия крив нос ЛЪЖЕ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА че ЛУКОЙЛ е на загуба ЛЪЖЕ Бойко на бридж та едни журналисти ли няма да излъже
3.
mlqkoto i rosnaka life hd dull
16.02.2016 15:03:36
1
2
Valio vchera kat pihme kafe na bakardi drugo razpravqshe ,karai si tupiq Mergjan,nii sq si poruchahme ot italiq neapol dve lamborginita avendador ednoto cheerno kat siganin. drugoto bqlo kat shvedka
2.
tc
16.02.2016 14:48:46
2
12
Ставаме трима, Вальо. Аз, ти и Делян, къде нямаме нищо общо. Баси, как ни обвиняват само!
1.
Бургазлия
16.02.2016 14:28:44
0
19
знаем, знаем, ти си само подставено лице като в Лукойл...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори