×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов пред „Флагман”: Мястото на „Альоша” не е в центъра на Бургас, но той не бива да се унищожава!


Валери Симеонов пред „Флагман”: Мястото на „Альоша” не е в центъра на Бургас, но той не бива да се унищожава!
Паметникът е поставен там по чисто политически причини, без него градът ще е много по-красив, казва лидерът на НФСБ
11 Февруари 2016, Четвъртък, 14:41 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Монументът може да е до Пантеона или в музей, дава идея председателят на НФСБ


Мястото на паметника на съветската армия, наречен „Альоша”, не е в центъра на Бургас. Такова мнение има лидерът на „Националния фронт за спасение на България” Валери Симеонов.

Повод да го потърсим стана законопроектът за забрана на комунистическите символи, внесен от Методи Андреев от ГЕРБ и от депутати на Реформаторския блок. Според Андреев бургаският „Альоша” следва да отиде в музей на комунизма.

Валери Симеонов коментира казуса пред „Флагман”: „Аз съм против унищожаването на паметници. Те си носят своята историческа стойност. Друг е въпросът, че по отношение на градоустройството не му е там мястото. Навремето той е поставен там по чисто политически и идеологически причини – да бъде на най-възловото място на Бургас.
Не знам дали младите бургазлии знаят, че това всъщност е представлявал един площад – една естествена връзка между „Александровска”, идваща откъм „Сан Стефано”, и „Александровска”, която отива към гарата.
Там е нямало никакъв паметник. Там е било един голям площад и видимостта е била с доста добра перспектива и дълбочина. Това е създавало представата за един голям, чист и отворен град.
Такава е била архитектурата, заложена от италианските архитекти, които са проектирали града Бургас. Много от сградите са проектирани от италиански екип.”


Валери Симеонов смята, че паметникът на съветската армия следва да отиде на друго място.
„Мястото на този паметник мисля, че може да е някъде в района на Пантеона. Може да бъде някъде изместен, но не и да е в центъра.”

Той подкрепа идеята за изграждане на музей на комунизма, където Альоша да бъде изпратен. „Естествено. Бих казал, че може и да е ретромузей. Защо да е само на комунизма?”
Симеонов каза, че премахването на паметник не би било прецедент.


Има и други паметници, които са премахнати и вече ги няма. Например паметникът на Коджакафалията е бил премахнат без каквото и да било обществено допитване.
Премахнат е и паметникът на съпругата за заминаващия войник, на мястото на 24-и Черноморски пехотен полк, от който в момента е останал само фундаментът до Летния театър.
Премахнати са и други паметници”, каза Валери Симеонов.


„Аз не искам да се влиза в една спирала на отмъстителността, или на реципрочните действия.
Но чисто градоустройствено смятам, че Бургас би бил много по-красив и по-отворен град, ако този паметник там го нямаше.”


На въпрос – дали да се постави нещо на мястото на Альоша, Симеонов отговори: „Може да се види архитектурният план на Бургас и да се възстанови този план.
Но Бургас остава длъжник на жертвите на офицерите и войниците от 24-и Черноморски пехотен полк, които са дали живота си за свободата и обединението на България.
Това трябва да тежи на съвестта на всички бургазлии, защото даже и в най-забутаните селца, в центъра им има паметници на загиналите войници от селото, а Бургас няма такъв паметник, което е позорно.”

В категории: Бургас , Политика


Автор
65
Коментара
65
Коментара по темата
65.
мишо
13.02.2016 19:37:08
1
1
Стига си се изказвал без да те питат бе мишок такъв. Намести се в парламента и работа за две стотинки не си свършил за благото на Бургас и останалия народ.
64.
Дурак-болгар
13.02.2016 17:19:38
0
2
Това е символа на града, на алкохолиците, опиянени от руските орди завоювали БЪЛГАРИЯ! Срамота наразумни! Вижте поляци, унгарци, чехи, румънци и мн. други разумни нации!!!
63.
Nazi
13.02.2016 09:53:36
1
1
На някои олигофрени с жълто около устата и след 100 години пак комунистите ще са им виновни.
62.
ПЕТИ ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ УТРЕ ОТ 14:30 часа пред БСУ
12.02.2016 21:15:42
0
2
ПРОТЕСТ И ШЕСТВИЕ УТРЕ ЗА ПЕТА ПОРЕДНА СЪБОТА !
Пълна декомунизация и лустрация на всички бивши партийни кадри на БКП ,кадровия и агентурния апарат на бившата ДС участвали в избиванията на българския народ от 1944-1989г. и тези участвали в управленията-грабежи 1989-2016г. Без оглед на давност , амнистия или ходатайствания !!!
Елате на нашия пети пореден протест и шествие на 13.02.2016г. УТРЕ СЪБОТА от 14:30-15:00 часа събиране пред Новия Бургаски Свободен Университет !!!
Подкрепете ни в нашите справедливи НЕПОСРЕДСТВЕНИ искания :
1. Искаме да бъде върната наборната военна служба и армията ни да е редовна , а не професионална !!!
2. Искаме да бъдат незабавно затворени границите ни за мигранти. Да бъде изградена стена по примера на Македония . Да бъде изпратена армията да охранява границата , а на войниците да бъде заповядано да бранят границата с цената на живота си...Както и да бъдат направени законови гаранции , които да защитават граничарите,които съвестно са опазили границата ни. Да не бъдат разследвани и съдени !!!
3. Да бъдат отделени пари от бюджета за закупуване на военни изтребители и бомбардировачи . Да имаме собствени ВВС !!!
4. Да бъдат обискирани всички джамии, ЗАЩОТО Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА , ЧЕ СА СКЛАДОВЕ ЗА ОРЪЖИЯ И ПРИ СИГНАЛ МОГАТ ДА ВЪОРЪЖАТ ИСЛЯМСКИТЕ ЕКСТРЕМИСТИ, НАВЛЕЗЛИ СКОРО В РОДИНАТА НИ КАТО "БЕЖАНЦИ" = МИГРАНТИ !!!
5. ДА се внесат поправки в закона по посока увеличаване на предвидените по НК наказания за прекарване на лица през границата , включително и наказанията за незаконно преминаване на държавната граница за самите прекарани лица .
6. Искаме да бъде разпределени полицейските сили в страната според концентрацията на тежки престъпления . В този ред намисли да се създадат нови полицейски управления в малки населени места със завишени нива на битовата(циганската) престъпност. Да бъдат защитени нашите възрастни сънародници по селата. Нашите майки и бащи, баби и дядовци.
7. Да бъде преразгледано Решение № 4 на Конституционния съд на Република България от 21 април 1992 г. по к.д. № 1/91 г. по искане за обявяване противоконституционността на Движението за права и свободи и за установяване на неизбираемост на народните представители от 36-ото Народно събрание, избрани с листата на Движението за права и свободи в изборите на 13 октомври 1991 г. (Обн., ДВ, бр. 35 от 28 април 1992 г.) С КОЕТО Е ОТХВЪРЛЕНО искането на 93 народни представители от състава на Седмото в Велико народно събрание, към което са се присъединили и 53 народни представители от състава на 36- то Народно събрание за обявяване противоконституционността на Движението за права и свободи на основание чл. 11, ал. 4 от Конституцията на Република България.
ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В ЕДНО ЧИСТО И СВЯТО ОТЕЧЕСТВО.
ТАКОВА, ЗА КОЕТО СИ Е ДАЛ ЖИВОТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ.
https://www.facebook.com/TheIronMikeTyson/videos/1108210962535887/?pnref=story
61.
BS
12.02.2016 16:34:42
2
3
Този, който се е писал "кореняк бургазлия" е един регистриран в Психото. Поне 40 от коментарите под тази статия са негови. Те глупостите му си личат от хеликоптер. С овчотиите си разваля дискусиите под всички статии. Ако флагманите не знаят как да блокират IP-то му да пишат, да отида да им покажа. Освен ако не е някой от редакцията им този глупендер.
60.
60
12.02.2016 13:56:55
3
4
Бургас е свършвал при освобождението от турско робство там, където е паметникът на руските освободители.
Когато аз бях дете, гробищата бяха срещу Окръжна болница.
И тогава симеонов, и много други, които пишат тук, си бяха още на село.
Благодарение на Тодор Живков и индустриализацията, дойдоха в Бургас.
И други работи, но няма смисъл.


Кореняко, бургазлия, ти си исикиец-потомък на странджанските селяни.

Те са такива-всичко знаят, нищо не възприемат и са люти като арнаути, дебелоглави и нетърпящи ничие мнение, различно от тяхното. Това няма ама няма нищо общо с демократичното ти въображаемо мислене.
Благодарение на комунистите, си изпълзял в града и можеш да четеш и пишеш.
59.
Кореняк бургазлия
12.02.2016 12:04:48
4
6
Да се взриви веднага болшевишката гад!!! Било част от облика на града - потресаваща тъпотия! Да видим сега като продадат камчия какво ще се случи с бюста на ту ту толбухин. Трябваше още на 11.11.1989 да ги съборят всичките комунистически символи. Жалко че чучелото ПАНТЕОН е толкова масивно Мястото на всички тези извращения е на дъното на Бургаския залив - да се гмуркат комунягите за да им се кланят под водата и най-добре да не изплуват!
58.
Hitushaan
12.02.2016 12:03:05
2
1
ne znam trebva da se obqsnqva na bavnorazvivashti , kolko puti se kazva 4e trebva da se premesti ne da se razrushi , tolkova li e slojno ,puk koito si go kefi alioshata da hodi da mu se radva tam kudeto go slojat.NIKOI NE GOVORI ZA RAZRUSHAVANE
57.
На
12.02.2016 11:19:21
6
5
Това, под чие влияние остават победените и победителите, СССР не е решил сам.

Това е символ за победата над фашизма.
И тъй като фашизмът отново се възроди - с лицето на световния жандарм отвъд океана, ще трябва да му се подмазваме за това, че ни е бомбардирал столицата?
Съветската армия е символът на победата над фашизма и паметникът на незнайния войн, е символ на тази победа.
"Не се гаси туй, що не гасне!"
Ако смятате , че е пример на демократичност да се премахват мисли, спомени, убеждения, история и факти, в името на истинския окупатор на света-американските икономически интереси, които превърнаха за последните 25 години прекрасна България в клоака, в страна на корупцията, разбойничеството, мизерията и невежеството, бъдете наясно, че пропагандата ви не може да промени човека и останалото, което не сте сринали.
Неблагодарността е и отцепредателство.
Само малоумен може да внушава това, че последните 25 години сме по добре!
Същите демократи не са ме питали искам ли да съм в ЕС и НАТО?
Не ме питат, защото знаят отговора.

Не съм склонен на да рзговарям с хора, които не са самостоятелни в мисленето, повтарят заучени фрази, за да изглеждат верни на кауза, но има исторически факти.
56.
бургаска снаха
12.02.2016 10:56:37
3
4
Започвам сериозно да се замислям кои продължават да защитават тезата паметникът да си остане на мястото. Може би част от тях са бившите шефове на Океански риболов, които завършиха в Русия. Не вярвам обаче кметът да се противопоставя на идеята да се премести паметникът, нищо, че и той се дипломира в Русия. Все пак е читав човек, а и сме Демокрация- гласът на народа се зачита.9bb
55.
бургаска снаха
12.02.2016 09:54:14
4
7
Подкрепям г-н Симеонов и всички, които са ,, за'' преместването на паметника- има достатъчно основателни причини и старото поколение на Бургас най- добре ги знае. Лично аз не съм била очевидка от войната, но зная от разказите на моята свекърва, която беше кореняк бургазлийка. Слабо казано.. аз бях потресена.
54.
Бургас
12.02.2016 09:46:38
1
1
Putin is a Bigger Threat to Europe's Existence than Isis
The Guardian, February 11, 2016
By George Soros

The leaders of the US and the EU are making a grievous error in thinking that president Vladimir Putin’s Russia is a potential ally in the fight against Islamic State. The evidence contradicts them. Putin’s aim is to foster the EU’s disintegration, and the best way to do so is to flood Europe with Syrian refugees.

Russian planes have been bombing the civilian population in southern Syria forcing them to flee to Jordan and Lebanon. There are now 20,000 Syrian refugees camped out in the desert awaiting admission to Jordan. A smaller number are waiting to enter Lebanon. Both groups are growing.

Russia has also launched a large-scale air attack against civilians in northern Syria. This was followed by a ground assault by Syrian president Bashar al-Assad’s army against Aleppo, a city that used to have 2 million inhabitants. The barrel bombs caused 70,000 civilians to flee to Turkey; the ground offensive could uproot many more.

The families on the move may not stop in Turkey. German chancellor Angela Merkel flew to Ankara this week to make last-minute arrangements with the Turkish government to induce the refugees already in Turkey to prolong their stay there. She offered to airlift 200,000-300,000 Syrian refugees annually directly to Europe on the condition that Turkey will prevent them from going to Greece and will accept them back if they do so.

Putin is a gifted tactician, but not a strategic thinker. There is no reason to believe he intervened in Syria in order to aggravate the European refugee crisis. Indeed, his intervention was a strategic blunder because it embroiled him in a conflict with Turkey’s president, Recep Tayyip Erdoğan, which has hurt the interests of both.

But once Putin saw the opportunity to hasten the EU’s disintegration, he seized it. He has obfuscated his actions by talking of cooperating against a common enemy, Isis. He has followed a similar approach in Ukraine, signing the Minsk agreement but failing to carry out its provisions.

It is hard to understand why US and EU leaders take Putin at his word rather than judging him by his behaviour. The only explanation I can find is that democratic politicians seek to reassure their publics by painting a more favourable picture than reality justifies. The fact is that Putin’s Russia and the EU are engaged in a race against time: the question is which one will collapse first.

The Putin regime faces bankruptcy in 2017, when a large part of its foreign debt matures, and political turmoil may erupt sooner than that. The president’s popularity, which remains high, rests on a social compact requiring the government to deliver financial stability and a slowly but steadily rising standard of living. Western sanctions, coupled with the sharp decline in the price of oil, will force the regime to fail on both counts.

Russia’s budget deficit is running at 7% of GDP, and the government will have to cut it to 3% in order to prevent inflation from spiralling out of control. Russia’s social security fund is running out of money and has to be merged with the government’s infrastructure fund in order to be replenished. These and other developments will have a negative effect on living standards and opinions of the electorate before the parliamentary elections this autumn.

The most effective way Putin’s regime can avoid collapse is by causing the EU to collapse sooner. An EU that is coming apart at the seams will not be able to maintain the sanctions it imposed on Russia following its incursion into Ukraine. On the contrary, Putin will be able to gain considerable economic benefits from dividing Europe and exploiting the connections with commercial interests and anti-European parties that he has carefully cultivated.

As matters stand, the EU is set to disintegrate. Ever since the financial crisis of 2008 and the subsequent rescue packages for Greece, the EU has learned how to muddle through one crisis after another. But today it is confronted by five or six crises at the same time, which may prove to be too much. As Merkel correctly foresaw, the migration crisis has the potential to destroy it.

When a state or association of states is in mortal danger, it is better for its leaders to confront harsh reality than to ignore it. The race for survival pits the EU against Putin’s Russia. Isis poses a threat to both, but it should not be overestimated. Attacks mounted by jihadi terrorists, however terrifying, do not compare with the threat emanating from Russia.

Isis (and al-Qaida before it) has recognised the achilles heel of western civilisation – the fear of death – and learned how to exploit it. By arousing latent Islamophobia in the west and inducing the public and governments to treat Muslims with suspicion, it hopes to convince young Muslims that there is no alternative to terrorism. Once this strategy is understood, there is a simple antidote: refuse to behave the way your enemies want you to.

The threat emanating from Putin’s Russia will be difficult to counter. Failure to recognise it will make the task even more difficult.
53.
вбесения
12.02.2016 09:03:58
1
2
то и ти не си си на мястото ама се натискаш нали ве смотаняк
52.
Baha baha
12.02.2016 07:45:59
3
3
Режете ... някой ден ще се молите за този паметник !!!
51.
до 50
12.02.2016 06:18:40
1
4
Горд ли се чувстваш ,така като гледаш 25 години по късно дали е имало смисъл от това умник !
50.
Картата
12.02.2016 01:27:35
9
3
Време е да съборим Альоша и на негово място да сложим паметник на Богинята на Бургас, покровителка на Черно Море и 3те езера. Toва е идеята на един от първите борители срещу комунизма по време на протестите през 1989. Тогава повечето хора гледаха скрити зад прозорците докато ние сринахме тоталитарната машина.
49.
Левски говори
12.02.2016 01:23:44
7
4
Бургас е бъдещето на Европа, не позор на Европа. Не може ти да искаш децата да растат със морал когато им сервираш паметник лъжа на тези кокто са закопали родителите им ИЗВЪН ЕВРОПА!!!!!
СТАВаЙТЕ взривете този паметник, и обесете всички мижитурки без морал които ви дърпат назад!!!!!!
48.
уууууу!!!
12.02.2016 01:20:42
4
6
Хората пари дават за да се освободиме от позор и окупация!!!!! Нека да има инвестиции, този паметник плаши!!!! Да се нареже!!!!
47.
Юрий
12.02.2016 01:19:17
3
9
Отворете площада!!!! Нека да се минава! Какво заобикаляме този позор там!!!!! Хората искат да се освободим за да инвестират във града!!!!!
46.
Истината
12.02.2016 01:16:54
2
8
Не разбирам тъпаците във този форум. Инвеститорите ще повишат заплатите два пъти ако се махнат такива тоталитаристични заплахи които плашат инвеститорите в Бургас.
Не разбирам защо трябва да беснеем заради тъпаци които са свикнали със някаква измислена скала!!!!!! Въпроса е за пари и инвестиции! Няма тук не искам!!!
45.
kitaeca
12.02.2016 00:00:44
0
7
budete edinni edin put za neshto, za tva nqma opravia, nqma da se rsuhi Alioshata ,a samo shte se premesti.Tolkova li e strashno ,neka centura na grada ni da e za NAS ne za komunisti turci i amerikanci za NAS
44.
.
11.02.2016 23:51:23
7
5
Tam i e mqstoto, tova e simvol na burgas!
43.
ДО32
11.02.2016 23:29:38
4
8
САМЕТ кримския чифут Валерщайн и Кмета Слънце ЦЯЛА баня на Сюлейман направиха във ВЕТРЕН с турскосини неолиберални плочки ама спряха СПАпроцедурите чакат още ЛИРИ от Анкара да построят МИНАРЕ
42.
кофти матрял
11.02.2016 22:55:56
1
6
до 40: Ти па, Бойко по-миналата седмица чества четвъртия си милиард на твой гръб, ти паметник земи му вдигни.
41.
Моряк
11.02.2016 22:49:37
10
11
Валерко е един от най-противните политици. Патриот бил. Драпа със зъби и нокти да се издигне до големите пари. Продаде Южен поток на турците за един пиклив половин милиард. По време на предизборната кампания, дупе и гащи с чичо кмет, мълча като мушната гайда за далаверите му, в които е посветен прекрасно. Естествено пак не безплатно. И сега се прави на голямия бургазлия ямболския бек.
Г-н небургазлия, знайте, че всеки истински бургазлия обича Альошата, Тройката, Морската градина, плажа, Моста, Часовника и другите градски символи без които Бургас няма да е Бургас.
40.
кожената пръчка
11.02.2016 22:09:44
6
3
АЙДЕ СЕГА ИЗПЛАЧЕТЕ СЕ С КВО ВИЕ ВИНОВЕН БОЙКО ОНАЯ ВОСЪЧНАТА ФИГУРА ПО ОРЕХАРСКИ ПО ДОБЪР ЛИ БЕШЕ НО НИКОЙ НЕРЕВЕШЕ ПРОСТО БОЙКО ЕНЕУДОБЕН НА ГРУПА ОЛИГАРСИ КОЙТО ИСКАТ ДА НАСТРОЯТ ОБЩЕСТВОТО СРЕЩУ ГЕРБ ЩОТ НА ТЯХ НЕ ИМ ИЗНАСЯ В ЛИЧЕН ПЛАН ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ДАВА СМЕТКА ЗА ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ИМОТНО СЪСТОЯНИЕ И Т.Н.НА ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК НА КОЙТО МУ СЕ РАБОТИ ГЕРБ НЕ МУ ПРЕЧЯТ
39.
35
11.02.2016 21:48:02
6
9
симеонов мръсен продажник първо кажи на колко се продаде на мутрата горчиво съжалявамче гласувах за тебе сидеров и ти сте един дол дренки кажи как може да защитаваш министър който е пълен некадърник визирам москов бъчварова и тя е същата като москов некадърна и некомпетента кажи защо те напусна ваня чечева защото усети че сте продажници и сидеров е като тебе нали щеше да спреш новините на турски по бнт те продължават говореше срещу реформаторският блок и мадам ес и с нея се прегърна плюеше по гоце и с него се прегърна защо изгони енчев защото ти изкара кирливите ризи хиляди пъти горчиво съжалявам че гласувах за тебе ти и сидеров сте едно котило валери при едни избори ще гледаш парламента през крив макарон и бабите и дядовците те видяха какъв лъжец излезе
38.
???
11.02.2016 21:16:58
8
13
Къде беше Валери Симеонов ,когато построиха до паметника тази грозна сграда,имам предвид на мястото на двата паркинга?Парк и градинка ще прави!Много е закъснял!Паметникът е история,независимо дали е добра или лоша.Всичко ни е наред, образование,здравеопазване,че до паметниците стигнахме.Валери да се занимава със сериозни неща ,не да си прави пиар чрез събаряне на паметници и да се представя пред турци и американци!
37.
bulgar
11.02.2016 21:14:14
7
7
Ами бутнете този паметник
и направете друг.
Лапвате по някой евро и
после се надупвате на турците
или на американците.
36.
Паметник на Бойко Борисов
11.02.2016 21:04:46
6
12
Предлагам паметник на Бойко Борисов и Кмета Николов ! Те ебаха мамата Бургас и България ! Заслужават ПАМЕТНИК НА ЛЪЖАТА И КРАЖБАТА - И всички да хвърляме яйца по тях
35.
бург
11.02.2016 21:04:28
7
9
Заменете паметника на Альоша, с някой, със святкащи очи, пръхтящ нос и други екстри. Сега този тип паметници са много актуални! А защо не и да му се поклаща нещо! Ще подхожда на най-добрия град за живеене.
34.
да
11.02.2016 21:01:36
2
7
Samet №32, първо се научи да пишеш на кирилица и тогава коментирай.
Имаше един български филм-капитан Петко войвода,та той питаше такива като теб- расте ли пишката мамед?
33.
Изварата и Украинеца с CL-а
11.02.2016 21:00:10
4
4
ми на мястото на Альошата къв паметник ще сложите ? На боко тиквата ли ?
32.
Samet
11.02.2016 20:29:42
13
4
I az sum ZA subarqneto na Alioshata. Nadqvam se da izdignat na negovo mqsto pametnik na SULEIMAN PASHA. Toi go zaslujava. A I tyk Kato gledam nqkoi ot komentirashtite sushto sa ZA subarqneto na Alioshata. Edin pametnik na SULEIMAN I edin na Reigun shte e perfektno. A i Kato cqlo smqtam Che Bulgaria I bulgarite trqbva vednuj za vinagi Che nikoga ne e imalo tyrsko robstvo, a prosto si e Bilo sujitelstvo, suotvetno ne e imalo ybiistva, iznasilvaniq i otvlichaniq na bulgari ot osmancite. Tova vi e vtulpeno ot Rusiq I trqbva nai posle da priemete faktite, a te sa Che nikoga ne e imalo robstvo, a sujitelstvo I Che rusnacite ne vi osvobodiha, a naprotiv-porobiha vi I vi ynishtojiha ikonomikata I dyrjavata. Samo s Turkey, USA I EU Bulgaria shte e razvita I dominirashta strana I vsichki drugi strani shte gledat na Bulgaria s dobro. Russia vinagi sa vi bili I produljavat da sa vragove na Celia svqt. Eto Turkey vi dava vaksini, sponsorira nqkoi ychilishta, a Russia kakvo e dala na BG, samo konclageri I ybiistva I vi manipulirat Che 5 veka ste bili robi na osmancite, a faktite sochat Che ne e taka I nikoga ne e bilo. Vie ste bili svobodni, no rusnacite iskat da vqrvate Che ste bili robi I Che te sa vi osvobodili. No nishto, Leka po Leka ychebnicite shte se prenapishat zashtoto istinata trqbva da se znae. Samo s USA I Turkey vie BULGARI shte ste dobre I shte se otnasqt kum vas s yvajenie I shte stanete Edna moderna I demokratichna strana kakvato v momenta e Turkey. Taka stiga ste vqrvali na ruskata propaganda I poglednete istinata v ochite. Vsichki koito sa sus USA I EU sa bogati I razviti strani I se otnasqt kum tqh s yvajenie, a tezi koito sa sus Russia sa bedni I slabi. A i dokolkoto razbrah 1 rubla=1 stotinka. Oshte Edna ili nai mnogo dve godini davam na ruskata ikonomika I nqkude okolo 2018 ochakvam Russia okonchatelno da obqvi neizbejnia si falit I putkin I ostanalite my pionki nqma da ima kude da se skriqt. Nadqvam se pone Malko da sum vi otvoril ochite poneje znam Che vie rusofilite I nai veche putinofilite ne blestite s golqm ymstven kapacitet. Blagodarq za vnimanieto.
31.
Да
11.02.2016 20:26:50
10
17
Трябва да се премахне от това място този паметник.Не отразява нищо от историята на град Бургас.
Не трябва да се руши ,а да се премести например на остров около Бургас,там поклонниците който се възмущават тук могат там да му поднасят цветя и да му козируват.
Между другото композицията под паметника е отвратителна-целувка уста в уста на войници.Брежнев и Живков така се целуваха.
30.
referendum
11.02.2016 20:16:36
0
8
referendum
29.
до 22
11.02.2016 20:09:25
3
0
Ужасно си прав!
28.
Варил Валери Варели
11.02.2016 20:01:01
8
12
Валери Валери, мъжъ ми да ти ибе, казала една циганка на друга. Забрави от къде тръгна ти долна подлого. Ти си като онея скапани турци, къде ни разрушиха цялата история , та да не знаем от къде идваме, та и на къде отиваме. Както каза Милошевич пред Хагския трибунал: Яжте си лайната, дето сами си ги израхте, йебем ви пичку матерну. Патриот ли? Мъжъ ми да ти ибе
27.
Мечо Кух
11.02.2016 19:48:04
9
11
Този пък уЙ сплескан , от кога почна да разбира и от градоустройство .
26.
млъкни
11.02.2016 19:42:25
9
26
И на Симеонов мястото му не е в Парламента, ама кой ме пита.
Да си е седял в Ямбол, да не се разпорежда тук!

Такива патриоти като него са вдъхновили поета Ботев:"Патриот е-душа дава...
но не свойта душа, брате, а душата на народа..."

Що не се изкаже за това кой ще ни пази и от кого?
Що не каза гък в залата, когато извиваха ръцете на народа, който не иска да забрави, че е бил под гнусно 500-годишно робство?
Що мълчат като трътки "патриотите"?
Всичката Мара втасала!
Ще откланяме вниманието от по-важните неща, нали?!
Няма един ямболски тарикат, който трудно намира думи да прави изречение, да ми казва кое къде да бъде в Бургас!
Много се натискат да вземат инициативата с изплезени езици очакват американските поробители.
Поне с Альоша живяхме мнооого по-спокойно!
Анадънму?!

А кога ще махнете паметника на американските летци, бомбардирали София и България, мазна, крива , муцуно!

Кой си е харесал това просторно място ?
Кой ще построи поредната груба , грозна сграда на това място, в разрез с всички правила?
Това ли е причината?
25.
маняка
11.02.2016 19:14:11
22
25
Това е СИМВОЛЪТ на град Бургас. Да не се мести! Да не се говори за махането му! Паметникът е гр. Бургас за всеки бургазлия
24.
Касабова
11.02.2016 19:13:53
8
16
Валери, искам да ближеш мократа ми путка!
23.
до номер 18
11.02.2016 18:48:33
0
7
костана бе кълвач,ела в Изгрев ако ти стиска,ходил съм в казармата отсега те предупреждавам,ММА боец съм вечер,щото през деня съм на работа,карам такси,много съм луд
22.
@@@@@
11.02.2016 18:39:09
13
27
Само варварите рушат паметниците си, независимо какъв период от историята на страната отразяват те. Хубав лош, комунизъм, диктатура, робство и т.н. Скоро някой ще поиска да се махне и "Мадарският конник" за да не се асоциира с рекламата на "Old Spice" . Това дами и господа е популизъм в най-елементарната му форма.
21.
do 18
11.02.2016 18:35:51
2
6
hdgh77787829029337840jhfjfndndni3943493489489hjsnnknnfejeijr837847rhsjjhshjhdhd,Чък Норис бл 20 .бх 3 . ет 7 среден,донеси парите в офиса на скат питай за ахмет
20.
до 3
11.02.2016 18:33:56
2
10
" Богинята на Бургас, покровителка на Черно Море и 3те езера."
Надявам се нямаш предвид Черната Златка ?! :-) А, ако трябва да съм сериозен. Записвай си ! Д-р Сайян има кабинет на ул. Съединение, /може и да греша, но питай/ няма да те върне човека, може и да ти помогне... ДАЖЕ. Пробвай все пак.
19.
не е трябвало
11.02.2016 18:32:47
4
8
да има социализъм в тази държава и такива като ,,патриота,, още щяха да ходят по селата със свинските цървули с космите навънка по нивите да издържат повече на носене , мое ли да си толкова проста селска пръчка , един винкел не можеш да откраднеш като хората , акъли даваш
18.
plashtam
11.02.2016 18:24:25
2
7
Давам 100 лева ако някой ми каже ip-то нс шизофреника който пише подтоянно глупости
17.
Явор
11.02.2016 18:07:11
6
8
Нека да съберем пари за паметника от Европейските посолства. Гласувайте закона за преместване на тоталитарните отпадъци във гробища на миналото. Сред нас нека да е новата ера на надежда и свобода.
16.
Отворено писмо до Общината
11.02.2016 18:03:20
10
9
Смятам че вота на доверие ще е доста голям. Защо не тръгнем да съберем пари от Европейските и Америките, от всичките посолства да построим най красивия паметник на Богинята на Свободата на това място и да благословим града като столица на Европа на Черно Море.
Хората ще дадат пари, ще видите, нека световен архитект да го построи!!!!!! Ще вдигнем туризма!!!!
15.
Истината
11.02.2016 17:54:56
11
13
Иска се абсолютен патриотизъм.
Иска се страшен мъж патриот.
Иска де Българин.
Да свали оковите на лукавия Сталин. И да пребъде само България. Само Българското.
Само Български герои.
Никакви монголци чуждоземни.
Тази земя на римляни, траки, гърци и Българи, е нашата родина.
Вън мръсна Русия от нашата Европа.
Никой няма да ни уважава докато не се уважаваме. Никой няма да ни уважава ако не уважаваме справедливостта и трудолюбието.
Закона и свободата над всичко.
България над всички!!!!!
Родината е една!!!!!
14.
asu
11.02.2016 17:54:12
7
9
От 12 коментара 10 са от едно IP :)
И следващите ще са предимно оттам :)
Луд умора няма :)
13.
Shopeto
11.02.2016 17:52:31
5
10
BUrgaz e mnogo smeshen grad ,samo komuniagi ste se subrali , edin pametnik nqmate v grada si, samo ADIDASI
12.
Флагман мамка ви
11.02.2016 17:46:21
11
19
Стига сте говорили, гласувайте закона, направете новата статуя, и го карате на парк във горите на Маите при другите туземски строеве. Давайте инвестициите чакат! Нито един сериозен бизнесмен не би инвестирал е Бургас когато по високо от църквата стои знака на Кремъл че ние сме окупирани говеда които нямат свой паметник!
11.
do 8
11.02.2016 17:43:30
2
11
Napulno vqrno , i az sum slushal takiva istorii za shvabite ot dqdo mi
10.
Джон
11.02.2016 17:41:52
3
10
Аве Юрий твоя РЕЙГЪН е набръчкан кат 300 годишна Галапагоска Костенурка кво му е красивото уее лек
9.
SKAT
11.02.2016 17:40:39
6
10
ami da se mahne ot tam alioshata , ama na ne se maha, i spored men tam shte si ostane
8.
История
11.02.2016 17:39:53
15
26
Баба разпряваше че германските офицери в Бургас са били много мирни и са си купували зеленчуци и да били много чисто и във ред. Никога не да вдигали ръка срещу някой защото по това време напротив Германците ни помагаха да си развием икономиката имахме най напредналата технология във цяла източна Европа. Дойдоха монголците и разрушиха всичко, разкрадоха ни страната, нарязаха я, и ни накараха да им плащаме във долари за войниците докато наши деца ги пратиха да убиват германци в Югославия. Пълна пародия. Всеки патриот знае, че БГ е номер едно и само рамо до рамо със най западните и най успелите народи. Ние сме германците на Балканите.
7.
Най-Добре
11.02.2016 17:38:27
9
27
Альошата да бъде ЗАМЕНЕН с паметник на Свети НИКОЛАЙ или някой като СИМЕОН при чийто управление България е била на3 МОРЕТА или Цар Борис Покръстител -ТИКВАТА му е фен Кмета Чичко можи да са подмаже на бат Тиквун също кан ТЕРВЕЛ който спрял арабите при Истанбул.Не може НАЙ-бедния град Видин да има ПАРИ за статуя на ЦАР а Бургас да няма и за ПЪДАР
6.
Nazi
11.02.2016 17:35:41
22
20
Турско мекере. Големия "патриот" Валерко хариза с ортака си Тиквун нашия Южен поток на турците, а сега натиска да направим поредната малка стъпка към обединение с "братска" Турция.
Такива маскирани платени туркофили като него са много по-опасни и от ДПС и от Местан.
5.
Юрий
11.02.2016 17:34:58
20
11
Сложете един паметник на Роналд Рейгън човека срина комунистите винаги е защитавал свободата и честността. Един красив мъж който отвори очите на много хора от Източна Европа, и им припомни истината.
4.
История
11.02.2016 17:30:29
19
6
Би били хубаво да има още по красива статуя на жена Богиня, също със ръка нагоре, по пример на Статуята на Свободата в Ню Йорк, само че наща да има екологически елементи и да е супер модерна от титаниум.
3.
Истината
11.02.2016 17:27:37
24
12
Време е да съборим Альоша и на негово място да сложим паметник на Богинята на Бургас, покровителка на Черно Море и 3те езера. Toва е идеята на един от първите борители срещу комунизма по време на протестите през 1989. Тогава повечето хора гледаха скрити зад прозорците докато ние сринахме тоталитарната машина.
2.
Важно!!!
11.02.2016 17:13:12
25
24
Веднага го преместете някъде на Отманли или го нарежете за желязо. Този глупав паметник не е паметник. НЯМАЛО е такива сцени във България,напротив имало е сцени където Альоша убива и краде Българските офицери и цялата ни бизнес индустрия. Нарежете го за желязо.

Инвестиициите ще дойдат в града когато няма и следа от комунистите. Когато града се стегне и има закони и справедливост. Бизнеса не е прост. Той иска среда, не тоталитарни символи. Той иска гаранция ме Русия никога няма да ни ограби отново.
1.
Е, това вече ....
11.02.2016 17:11:04
18
33
Е, това вече е умна и точна приказка!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори