×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обвиненият за премазания работник край Сарафово: Нямаше табели за ремонт на пътя, едва го докоснах с огледалото


Обвиненият за премазания работник край Сарафово: Нямаше табели за ремонт на пътя, едва го докоснах с огледалото
Кървавата драма почерни едно семейство, но преобърна живота и на млад мъж
08 Февруари 2016, Понеделник, 13:50 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: Авторът

Съдебният процес продължава през следващия месец

Близо 2 години след жестокия инцидент на пътя Бургас – Сарафово (ВИЖ ТУК), отнел живота на работник, ремонтирал амортизирания участък, делото влезе в съда.

На подсъдимата скамейка седна 23-годишният Добрин Христов.

Съдебният процес започна в Бургаския окръжен съд. На делото присъстваха близките на жертвата, както и младият бургазлия заедно с баща си. Разпитан беше и свидетел – пътен полицай, пристигнал на местопроизшествието след трагедията.

Кървавата катастрофа

Тежкият инцидент стана на 09-ти май 2014 г. около 14:30 ч. малко след завоя от кв. Сарафово в посока Бургас. „Мерцедес”, управляван от подсъдимия, помете 52-годишния Али Муса от фирма „Бургаспътстрой”, извършваща ремонт на участъка.

Мъжът беше приет в МБАЛ-Бургас с множество травми по цялото тяло. По-късно той издъхна от тежките си рани.

Според обвинителния акт младият бургазлия е нарушил правилата за движение. Той не се е съобразил с пътния знак, който забранява движението със скорост по-висока от 40 км/ч, а карал с 67,8 км/ч.. Обвинителният акт сочи още, че табелата е била поставена на платното за движение.

Дали това е така обаче?

Категорично не - това твърдят както подсъдимият, баща му и адвокатът му Димитър Коруджиев , така и свидетелят Антон Павлов.

При показанията си служителят на КАТ обясни, че пътният знак за ограничението е било поставено вдясно извън платното за движение. След като пристигнали на място, служителите на реда сложили ограничителната табела на пътя. Павлов сложил и конуси, за да обезопаси местопроизшествието.
Той твърди още, че загиналият работник не е имал предпазна каска – задължително условие при извършване на строителни дейности.

Добрин каза, че го е блъснал с дясното странично огледало, става ясно и от щетите по автомобила. При жестокото падане Али си е ударил главата, което е довело до фаталния край.



Ако е бил с предпазна каса, може би той сега щеше да е жив, смята страната на подсъдимия.

Твърди се още, че работникът запълвал пукнатините на пътя. Според защитата на Добрин обаче това не е било точно така. Времето тогава било лошо, а работниците просто оглеждали пътя дали да започнат с ремонтните дейности или не. Минути след катастрофата е завалял дъжд. Това наложило пътните полицаи да покрият кървавите петна по шосето, за да не отмие следите за разследването.

Освен че кървавата катастрофа почерни семейството на загиналия, преобърнал живота и на шофьора. Младият мъж изпаднал в шок след случилото се, отслабнал и не можел да се отърси от преживяното, каза баща му Христов пред Флагман.Бг.

Те ни предоставиха снимки, на които ясно се вижда, че след инцидента колата е спряла до предупредителния знак. Според тях това е доказателство, че преди това шофьорите не били предупредени със знаци, което е грубо нарушение.

Колата е спряна на аварийни след катастрофата. Вижда се, че табелата е преди нея, т.е. след местопроизшествието. Дали е имало предупредителни знаци преди това - можем само да гадаем

При ремонти на пътя задължително условие е знаци трябва да се поставят 400 метра преди участъка (ВИЖ СХЕМАТА).



Още в деня на инцидента пътуващи по същия път обясниха пред Флагман.Бг, че шофирането по участъка е било кошмарно заради скачащите внезапно пред колите работници. В началото на летния сезон пътят е много натоварен, още повече, че инцидентът стана в петък, когато е движението е най-интензивно.

„Три са нарушенията, довели до инцидента -  липсата на сигнализация за ремонт, не са поливали битуми, както се твърди, и работникът не е бил с предпазна каска”, категоричен бе Христов пред Флагман.Бг, според когото прокуратурата не работи по установяване на главните виновници.

Адвокатът им поиска разследващият случая полицай да бъде призован по делото, но молбата му бе отхвърлена от съдия Георгиева. Той настоява и другият катаджия, присъствал на огледа, да бъде разпитан.

Делото продължава следващия месец. Флагман.Бг ще продължи да следи случая!

В категории: Темида


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
10
Коментара по темата
10.
Гражданка
10.02.2016 15:09:00
0
1
Флегмани, що не може да се коментира под "новината" за Трапезица, как бил работил строителя? Или ви е платил тлъста сумичка за реклама?! А що не се каже, че до края на декември трябваше да е готова ????? Или да мине някой от там днес да види какво е? Масово хората си избират други маршрути щото си разбиха колите!!! Трябва да съдят общината и строителя за нанесени щети!!!!!
9.
Работник
09.02.2016 09:23:42
3
4
Имаше си всичко и знаци и конуси.
Просто момчето бързаше за някъде.
Не търсете под вола теле.
Адвокатите винаги ще подучат причинителя/не искам да го наричам убиец защото все пак няма умисъл/ какво да казва да се отърве по леко.
8.
Xah
08.02.2016 22:04:30
5
2
Shanobito gi zarejda vqrno e
7.
Hach
08.02.2016 21:28:38
6
7
Momcheto ne e vinovno. Niama signalizacia. Niama kaska,niama nishto koeto da podsiguri bezaposnasto na dvijenieto! Ne ubivaite edin mlad jivot.
6.
Али
08.02.2016 18:52:18
4
4
И на махмуд едно такова огледало подарете
5.
Наглия
08.02.2016 18:40:28
7
14
Добито по известен като бодито е наркоман на пико и продава с иван кишкилов на костов пикото
4.
acab
08.02.2016 18:11:54
8
12
dobo narkoman
3.
кожената пръчка
08.02.2016 18:11:09
1
31
ДНЕС ДО ХОТЕЛ "МИРАЖ" ЕДНА БАРАБА ЗАВАРЯШЕ НЕЩО НА ПАСАРЕЛКАТА И ИСКРИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОЖЕНА ПАДАХА ВЪРХУ КОЛИТЕ-ЧИЧКО КМЕТ ЩЕ НАЗНАЧИШ ЛИ ПРОВЕРКА
2.
абе ей
08.02.2016 18:10:13
1
32
КО СТАНА С ТОЗ АСФАЛТ НА ,,ТРАПЕЗИЦА,, УЕ . асфалт няма ,да не са го гепили събота и неделя
1.
acab
08.02.2016 18:08:47
9
8
bas6a my nemoi se dada kesh da ymre w zatwora twa narkomenche na koi e linkalna na metropolitana tatkomy
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори